Hogyan kell fejleszteni magam?
Itt főleg a belsőre gondolok. Mindenhol azt olvasom, hogy ismerjem meg magam, tudjam mik az erősségeim. Ezt nem igazán értem hogy mit takarna.
Meg úgy egyáltalán ti hogyan kezdtétek vagy kezdenétek?
Előszöris tudnod kell mi a probléma, vagy milyen irányban szeretnél fejlődni.
A megismerésre kezdetnek szórakozás jellegűen kitölthetsz egy rakat tesztet. Valószínűleg sokra nem jók, de arra igen, hogy elkezdj gondolkodni magadon. Nekem amúgy pont mostanában volt ilyen élményem, mikor nyelvvizsga kérdésekre igyekeztem válaszolni.
Egyébként én legtöbbet azzal fejlődtem, hogy sok emberrel beszéltem, nyitott voltam, befogadtam mások véleményét, helyzetét.
Olvass sokat, tanulj, kezdj bele hobbikba. Rájössz majd mi érdekel, mi motivál, mi nyugtat meg és szélesebb lesz a látóköröd.
Ha gyors fejlődést szeretnél vagy nagyon nagy a gond, akkor pszichológus segít. Egyébkén lelkizz a barátaiddal gyakrabban. Ha nincsenek, akkor kereshetsz online beszélgetőtársat, vagy megválaszolhatod magadnak a neten talált kérdéseket.
Szerintem a legfontosabb kérdések:
1. Boldog vagy?
2. Ha nem, mi tenne boldoggá?
2. Ha igen, hogyan tudnád fenntartani?
3. Mi akadályoz a boldogságod elérésében? Hogyan tudnál tenni a boldogságodért?
Ezt ne úgy képzeld, mint egy gép megszerelését, vagy egy új feature hozzáadását. Ez egy tanulási folyamat ami általában nagyon nehezen mérhető. Persze függ attól is, hogy mit célzol meg. Ha a számolási képességeidet akarod fejleszteni nyilván könnyebben lesz mérhető, mintha mondjuk az empatikus képességedet akarnád fejleszteni:D
Szóval az is a kérdés, hogy mi a célod. Miben akarsz fejlődni? Ha ezt meg tudod mondani, talán többet tudunk segíteni konkrétumokkal.
Önismeretre kell szert tenned. Azt érdemes fejlesztened:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!