Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki egyetemre fizikát...

Ha valaki egyetemre fizikát tanulni, de otthagyja, azzal mennyire lehet flexelni vele az embereknek?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam rajta, mert érdekel a fizika. De olyan okos nem vagyok, hogy elvégezzem, szal szerintem 1 év után lelépnék onnan. De, legalább elmondhatnám, hogy belekóstoltam az egyetem fizikába, meg ragadna rám valami.

Ez így flex lenne az embereknek, hogy egykori fizika hallgató voltam?

2023. jan. 12. 12:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem gáz otthagyni, de még időben kell. Csak akkor gáz otthagyni ha már előre eltervezted. Sokaknak meggyűlik a baja pl a matekkal, mert egyetemen nem biztos hogy olyan jól magyaráz minden oktató. Hirtelen belecsöppensz a deriválás konvergencia meg integrálás, végtelenek világába és csak nézel hogy ez mi...
2023. jan. 13. 13:59
 22/27 anonim ***** válasza:
Ha tényleg érdekel a fizika akkor előtte legyél tisztában legalább kb. ezekkel a dolgokkal hogy integrálás deriválás. Én már nem járok egyetemre, csak kicsit tanultam ezeket a határértékes dolgokat, de mostanában megfogott valami a matekban, szóval olvasgatok a témában. Nekem ez a könyv sokat segített: Douglas Downing:Calculus the easy way. Meg youtubon szoktam nézni bizonyításokról videókat. Kedvencem a wrath of math csatorna. De a courserán is elkezdtem most egy kalkulus kurzust.
2023. jan. 13. 14:15
 23/27 A kérdező kommentje:

Engem érdekel a fizika, és szerintem a matekot is meg tudnám tanulni annyira, hogy értsem legalább valamennyire a tananyagot. De azt nem hinném, hogy a BSc diplomáig eljutnék.

Ha természettudományi szak, akkor inkább a biológia, azok a szakon talán le tudnék diplomázni. De a fizikát szebbnek tartom, csak sajnos az nehezebb.

Ebből fakadóan nekem az is ajándék lenne, ha legalább egy évig hallgathatnék fizikát, felső fokon.

2023. jan. 13. 18:04
 24/27 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy alábecsülöd magad. Próbáld meg, nem vesztesz vele semmit
2023. jan. 13. 20:35
 25/27 anonim ***** válasza:

A párom kétszer kezdte el a fizika szakot két egymás utáni évben, hát egyszer sem jutott túl az első félév vizsgaidőszakán. Pedig imádta azelőtt a fizikát, meg gondolom valamilyen szinten értett is hozzá, csak valószínűleg nem eléggé, és a plusz szorgalom meg motiváció sem volt meg hozzá.

Ő nem flexel vele, inkább rossz emlékként maradt meg benne a dolog. Hülyének érezni magadat, és folyton negatív élményekkel gazdagodni, mert nem teljesítesz úgy, ahogy akarsz nem hiszem, hogy bárkiből is a dicsekvési vágyat váltja ki.

Ha "el akarsz vesztegetni" egy évet mindenképp, akkor tarts gap yeart, menj el melózni valahova, és találd ki, hogy hova mennél tovább, ami tényleg érdekel.

Sokkal nagyobb flex, ha olyan szakot/(bármilyen életutat akár, ami nem egyetem) találsz amit szenvedélyesen tudsz majd csinálni.

2023. jan. 14. 19:30
 26/27 anonim ***** válasza:
Igazad lehet nekem még a gimis fizikával is akadtak gondjaim...túl megfoghatatlan, túl tudományos, annyira hogy az már érthetetlen számomra. Az a lényeg hogy mindenki találjon olyan munkát amit szeret csinálni...legyen az akár virágkötés, főzés, fodrász stb
2023. jan. 14. 21:20
 27/27 anonim ***** válasza:
Ennek így semmi értelme. Olyan szakra menj, ahol van esélyed. Fizika elég sok helyen van, nem csak fizika szakon. Egy kibukott egyetemista inkább ciki, mint menő.
2023. jan. 20. 11:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!