Ha valaki egyetemre fizikát tanulni, de otthagyja, azzal mennyire lehet flexelni vele az embereknek?
Gondolkodtam rajta, mert érdekel a fizika. De olyan okos nem vagyok, hogy elvégezzem, szal szerintem 1 év után lelépnék onnan. De, legalább elmondhatnám, hogy belekóstoltam az egyetem fizikába, meg ragadna rám valami.
Ez így flex lenne az embereknek, hogy egykori fizika hallgató voltam?
Engem érdekel a fizika, és szerintem a matekot is meg tudnám tanulni annyira, hogy értsem legalább valamennyire a tananyagot. De azt nem hinném, hogy a BSc diplomáig eljutnék.
Ha természettudományi szak, akkor inkább a biológia, azok a szakon talán le tudnék diplomázni. De a fizikát szebbnek tartom, csak sajnos az nehezebb.
Ebből fakadóan nekem az is ajándék lenne, ha legalább egy évig hallgathatnék fizikát, felső fokon.
A párom kétszer kezdte el a fizika szakot két egymás utáni évben, hát egyszer sem jutott túl az első félév vizsgaidőszakán. Pedig imádta azelőtt a fizikát, meg gondolom valamilyen szinten értett is hozzá, csak valószínűleg nem eléggé, és a plusz szorgalom meg motiváció sem volt meg hozzá.
Ő nem flexel vele, inkább rossz emlékként maradt meg benne a dolog. Hülyének érezni magadat, és folyton negatív élményekkel gazdagodni, mert nem teljesítesz úgy, ahogy akarsz nem hiszem, hogy bárkiből is a dicsekvési vágyat váltja ki.
Ha "el akarsz vesztegetni" egy évet mindenképp, akkor tarts gap yeart, menj el melózni valahova, és találd ki, hogy hova mennél tovább, ami tényleg érdekel.
Sokkal nagyobb flex, ha olyan szakot/(bármilyen életutat akár, ami nem egyetem) találsz amit szenvedélyesen tudsz majd csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!