Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert nem tudok senkit szeretn...

Miert nem tudok senkit szeretni? Miért nem kotodok senkihez?

Figyelt kérdés

Regota foglalkoztat a kerdes. Sokat olvastam pszichológiaban, viszont nem kaptam valaszt. Olyan magyarázatok voltak hogy kiskoromban nem kaptam eleg szeretetet, rossz csalad, csalodas stb. En ugy gondolom h mindenem megvolt es megvan, nem csalodtam emberekben.

Igazabol arról vam szo hogy félelmetesen hamar el tudok engedni embereket meg akkor is ha az a valaki egyik naprol a masikra ugy eltunik h elotte az eletem resze volt napi szinten. Nem tud fajni. (itt nem csak szerelemre gondolok, barat stb) Viszont ismerkedes teren is nehez ez mivel Nagyon nagyon keves ember van aki fele ereznek is barmit. A tobbi semleges. Az agyam tudja hogy kellene érzéseket táplálnom vki fele mert kiralynokent banik velem es tenyleg egy főnyeremény, minden passzol, de valahogy nem. Hidegnek erzem magam mint egy jegkiralyno

Mintha egy fal lenne korem felhuzva amit nem tud senki lebontani... Szörnyű erzes.. Mintha nem lennenek érzéseim. Az bant a legjobban hogy felek hogy sosem lehetek igy szerelmes pl.

Es meg1x mondom hogy jo csaladban nottem fel, nem bántottak, voltak/vannak barataim... Ezert is furcsalom.. Senkihez nem tudok kotodni es hamar megunom az embereket

Miert van ez?

A csunya, nem epito kommenteket mellőzzük légyszíves.

2023. jan. 11. 01:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, és jellemző, hogy aki úgy nőtt fel, hogy mindene megvan, az pont csak a legfontosabbat nem kapta meg. Az empatikus, érzelmeihez hozzáférő szülőt.
2023. jan. 11. 06:04
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Hát ha tényleg jó a kapcsolatod a szüleiddel, akkor ezt simán megbeszélheted anyukáddal mindenféle szégyenérzet és félelem nélkül, mert van ilyen bizalmas a kapcsolatotok. És valószínű tudna is valami értelmes választ nyújtani az emberi kapcsolatokról, ha ő sem sérült ebben. Ha nem álltok közel egymáshoz, akkor lehetséges, hogy érzelmileg elérhetetlen volt számodra akaratán kívül, szóval nem szándékosan.

Es valószínű van valami abban, amit olvastál pszichológia témában. Javaslom, hogy olvass női autizmusról (ha nem vittek el soha kivizsgálásra gyerekkorodban nevelési tanácsadóba, azért sok gyereket elvisznek felmérni, hogy megbizonyosodjanak róla, minden oké a fejlődésével) vagy a kötődési stílusokról.

2023. jan. 11. 06:59
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Anyukammal beszeltem errol, igazából arra gondoltam hogy apukammal meg igazából a tobbi csaladtaggal sem volt nagyon szoros viszony. Az igazi apa hianyzott az eletembol. Nalunk pl az érintés mint szeretetnyelv nem volt jellemzo... Es nekem a mai napig furi ha vki megolel.

A horoszkópom egyébként rak, mert irtak korabban.

Autista nem vagyok.

Pszichológusnal meg nem voltam de gondolkodom, mert az amúgy is jot tesz minden embernek

Abban is van igazság h lehet nem talalkoztam meg olyannal aki ezt feloldana es érzéseim lennenek fele.

2023. jan. 11. 11:57
 14/15 A kérdező kommentje:
Illetve arra is gondoltam hogy tudat alatt ez egy vedekezo mechanizmus hogy nehogy seruljek es megbantsanak. "ha nem kotodok senkihez, nem okoznak csalodast" alapon
2023. jan. 11. 12:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Valamint kiskoromban nem volt ezzel problémam ugy emlékszem, az utobbi idobe erősödött fel bennem. Egyébként 20 eves vagyok
2023. jan. 11. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!