Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az irigység ellenszere?

Mi az irigység ellenszere?

Figyelt kérdés

2023. jan. 10. 21:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.
2023. jan. 13. 08:42
 22/32 A kérdező kommentje:
Sok lúd disznót győz... Ha már a teljesen irreleváns közmondásoknál tartunk.
2023. jan. 13. 11:11
 23/32 anonim ***** válasza:
22%

Ész kell hozzá. Sajnálom.

:) Nehogy magadra vedd, hacsak nem annyiban, hogy érdemes és kell is továbbgondolni ezeket az egyszerű kérdés, hatalmas válaszlehetőség felállásokat, nyilván mert megéri.

2023. jan. 13. 21:26
 24/32 anonim ***** válasza:
82%
#21 minek becézgetni?
2023. jan. 13. 21:27
 25/32 anonim ***** válasza:
22%
Darius kiütéssel győzött.
2023. jan. 13. 21:53
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy nézel ki, kérdező, de szerintem jelentős kontrasztnak kell lennie két ember külseje között ahhoz, hogy ennyire kenterbe verje valaki a másikat. Szerintem ne menj olyan társaságba, ahol átlagnál jóval szebb emberek vannak, de mondjuk jobban is kifejtheted, hogy egészen pontosan hogyan is néz ki egy ilyen szituáció.
2023. jan. 13. 21:58
 27/32 A kérdező kommentje:

Ész kéne a helyzethez illő közmondást, idézni valóban.

Most nem fogok itt a kedvedért néphagyományos értekezést tartani, de ajánlom neked a Magyar Szólások és Közmondások könyvét. Azt hiszem, a hasznodra válik majd.

Én fentebb szerintem már írtam, hogyan néz ki egy ilyen helyzet. Tehetsz te bármit, lehetsz kedves, figyelmes, humoros, értelmes, akármi, ha jön egy genetikai lottó nyertes (és amilyen az élet, mindig jön egy), akkor vesztettél. És igen, ezen panaszkodni valóban lehet, olyan, mint a bőrszínen, de akkor is bántó. És irigységet szül. És ennek leküzdésére kerestem lehetőségeket. Értékelem azokat, akiknek sikerült adni.

2023. jan. 14. 00:47
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nő vagy, nem tartod magad szépnek és talán nem is vagy az. Ez abszolút genetika. Ugyanúgy relatív hogy ki mit tart szépnek. Én rámutatok valakire, az a másiknak pont nem az esete. A szerencsétlenségeken át kell küzdeni magad, valami célja csak van. Megváltozhatatlan dolgokon nem tudsz javítani. Valakinek ezt dobta a gép, nem tudni miért. Valószínűleg én se leszek milliomos, de ezért nem kötöm fel magam és még a jobb körülményben élő embereket is el tudom fogadni. Irigység. Ahogy fent írták, akkor jelentkezik ha másokhoz méricskélem magam és ez egyre nagyobb elégedetlenséget szül.
2023. jan. 14. 00:58
 29/32 Darius- ***** válasza:
61%
26- Én ? Koszi, végre egy pozitiv visszajelzés, mert mindig csak lepontoznak (nem mintha érdekelne ) :))
2023. jan. 14. 01:11
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez van, kérdező. Az élet igazságtalan, mindig is az volt. Az irigységet nem lehet leküzdeni, maximum csak a helyén kezelni. Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy lehet oka van ennek, talán egy másik létformában én leszek az, akire irigykedni fognak mások (nem mintha ez lenne a célom, de érted). Találj valami felfogást/világszemléletet, ami segít áthidalni az ilyen helyzeteket. Mondjuk ásd bele magad egy olyan témába, ami a halál utáni létről szól. Olvass a reinkarnációról, hátha meggyőz téged, hogy nem hiába van mindez. Persze ne vidd túlzásba, de engem ezek a gondolatok szoktak előre vinni, hogy talán mégiscsak van valaki/valami, ami igazságot szolgáltat.
2023. jan. 14. 01:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!