Örökölhettem a személyiségét?
Nem, inkább csak önigazolásért ráfognád az öröklésre.
Mindenki eldöntheti milyen ember akar lenni!
attól ne félj
inkább a családtól tanult viselkedésmintákat figyeld magadon
meg egyáltalán figyeld meg magadat, ezt hívják önismeretnek, és utána már tudod magad kontrollálni, tudsz magadon változtani
Mindenkinek vannak olyan gondolatai amit nem tart normálisnak, de az emberek többsége elnyomja a gondolatot amit aberráltnak tart!
Jobban teszed ha te sem fantáziálsz olyan dolgokról ami szerinted nem normális!
"mégis már fiatalkoromban rendőrségre kerültem"
Azért az sem mindegy miért.
De nem kell kifejezetten jófiúnak lenni, de tudni kell mi a különbség a lázadás és a bűnözés között!
"Ha nem vele voltál nap mint nap akkor nem leszel olyan."
Nem voltam vele szinte sosem, néha látogatóba jött, de az egész család utálta. Egyszer agyonvert egy idegen macskát nálunk, mert felidegesítette.
"Azért az sem mindegy miért."
Telefonon addig zaklattam egy ismerősöm, amíg fel nem jelentett, de gyújtogatás, betörés, rongálás fiatalon minden összejött. Nem mondanám, hogy lázadásból, inkább az élvezet miatt.
Nehéz erre mit felelni. Részben lehetséges. A személyiseg egy része örökölt a másik része pedig a környezeti hatások által van formálva.
Például Zola Patkányfogó című regényében arra keresett választ, hogy egy züllött, alkoholista családba született lánynak van e lehetősége kitörni ebből az ördögi körből. A regény egy részében úgy tűnik hogy igen, ám végül ő is ősei sorsára jut.
A lényeg az, hogy a felmenőink cselekedetei nem múlnak el nyomtalanul, hatnak az utána lévő generációkra (mégha nem is érezzük). Ettől függetlenül azért kötelességünk megpróbálni felülemelkedni ezeken a dolgokon, tehát küzdj az erőszakos éned ellened!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!