Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért így gondolkoznak egyes...

Miért így gondolkoznak egyes vidékiek a Pesten élőkről?

Figyelt kérdés

Én vidéken nőttem fel, évek óta Pesten lakom és azóta jobban feltűnik egy-két furcsaság.

Tegnap ültem az egyik buszon, az átellenes oldalon ült egy család, és az apukával többször összeakadt a tekintetünk. Nekem a szemem sarkából feltűnt, hogy többször hosszasan, elég bambán engem nézett, majd a többedik alkalom után már megkérdeztem tőle kb. olyat, hogy "Mi az?". Erre hallottam ahogy a feleségének azt mondta, hogy "Ez a nő bolond." Én sértőnek találtam hogy valószínűleg velem kapcsolatban beszél így, ráadásul rólam ilyet egyáltalán nem szoktak mondani, és úgy gondoltam hogy amúgy is ő viselkedett bizarrul... aztán mivel egy helyen szálltam le velük az egyik pályaudvar megállójánál, gondoltam rákérdezek hogy mi volt velem a problémája, de csak udvariasan megkérdeztem hogy mi miatt viselkedett lekezelően és hogy rólam beszélt-e, szerintem inkább jobb tisztázni ha félreértés történt.

Ez az ember(?) pedig képes volt a saját gyerekei előtt erre rendkívül bunkón reagálni, ilyeneket mondott nekem tegező hangnemben hogy "Há' mit akarsz te itt?" meg ilyeneket hogy "Drogos vagy?" :D Köpni-nyelni sem tudtam erre, az én szolíd kinézetem alapján egyáltalán hogy jut eszébe ilyen? Visszafogott megjelenésű nő vagyok, valaki még azt sem nézi ki belőlem hogy szilveszterkor pezsgővel koccintok, nemhogy drog... :D Illetve a másik aranyköpése, hogy neki ott vannak a gyerekei, és maradjak tőlük távol...már elnézést, de hogy lehet valaki ennyire hülye? Miért rossz az, aki nem vidéken él mint ő? Szerinte itt mindenki drogozik és közveszélyes? Ráadásul amúgy a munkám során is pont gyermekekkel foglalkozom, és épp azt szoktam sajnálni amikor valakinek ilyen szülei vannak, szívem szerint fel is hívnám ilyenkor a gyámügyet. Még ő nem tud viselkedni a bkv-n, és utána is neki áll feljebb amikor udvariasan kérdeznek tőle valamit?

Tapasztaltatok már hasonlót? Ti hogy kezeltétek volna?

2023. jan. 1. 22:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nem kötekedni mentem oda, hanem udvarias hangnemben tisztázni, és megkérdeztem kíváncsiságból hogy rólam beszélt-e, és hogy miért így. Ő is pont ilyen rosszindulattal vette.

Azt nem értem csak, hogy miért nem lehet egyszerűen azt gondolni, hogy a Pesten élők nem kötekedésből szólnak a másikhoz? Ha alapból az a feltételezés hogy a másik bunkó, akkor persze hogy egy szimpla kérdést is már kötekedésnek veszel!

Miért nem lehet már hagyni a hülye kliséket?

Lehet hogy túlreagáltam, és nyilván ha előre tudtam volna, hogy egy udvarias kérdésre ilyen bunkón rámförmed, inkább hozzá sem szólok és inkább a buszon is átültem volna máshova.

2023. jan. 1. 23:56
 12/23 anonim ***** válasza:
50%
Ez volt a baj hogy udvarias voltál.. ha nem állsz ki magadért és nem mondod meg a frankót akkor eltaposnak és még téged fognak rossznak beállítani
2023. jan. 2. 00:12
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet többet szerintem ne csinálj! 1-2 ember annyira kiszámíthatatlan, sose tudhatod, mikor pöccen be és márt meg benned egy kést vagy üt meg. Első és egyik legfontosabb szabály: Ha valaki furcsán viselkedik a környezetedben, akkor ignorálod és igyekszel minél távolabb kerülni tőle.
2023. jan. 2. 00:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek az emberek furák. Mindig olyan értetlenül nézek hogy most mivan? Néha teljesen hülyeségeket beszélnek 😅 Elég ha meglátnak valakit, aki nem szimpatikus vagy nem is tudom, szokatlan nekik valami és mondják hogy "Bolond" és röhögnek. 😅

Arra már rég rájöttem hogy Pesten és vidéken az emberek ég és föld, és egy vidékinek szokatlan lehet a te viselkedésed pl. De szerintem is maradj távol az olyan emberektől akik furán viselkednek. Eleve nem foglalkoztam volna vele hogy bámul, nemhogy hozzászóljak.

Az is lehet hogy nem egy értelmiségi lehetett ez az ember.

2023. jan. 2. 01:36
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
a vidékiek szinte állatok
2023. jan. 2. 08:39
 16/23 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem is téged nézett. Egy buszon elég félreérthető lehet, hogy az egyes tekintetek kire irányulnak, olyan közel állnak/ülnek egymáshoz az emberek, lehetetlen megállapítani ki kit bámul. De amúgy te is bámultad, akárhogy is magyarázod.

Túlgondolod.

2023. jan. 2. 11:06
 17/23 TappancsMancs ***** válasza:
59%

Szerintem sem kellett volna vele foglalkozni. Amúgy meg a "nyitó beszéded" sem sikeredett valami barátságos érdeklődésre.

"Mi az?" - Na ilyet meg nem mondunk kb sosem.

2023. jan. 2. 12:05
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
Bámult, és akkor mi van? Amúgy mrg ment volna 2 sarkot és azt se tudja milyen színű volt a hajad. Minek kell ennyire érzékenyen reagálni?
2023. jan. 2. 12:12
 19/23 TappancsMancs ***** válasza:

Annyit hozzáteszek mellkesen, hogy akivel jó a kontakt, annak lehet ilyet mondani, de más lesz az attitűd. De ilyen esetben nem jön ki jól.

Amúgy ezer oka is lehet ilyeneknek. Lehet valakire hasonlítottál, vagy gondolkodott, hogy mintha láttam volna valahol... Vagy csak túlzottan bámészkodott...

2023. jan. 2. 12:23
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem tudom, azért a "Mi az" és a "Menj el a gyerekeim közeléből" egy szolíd megjelenésű nőnek mondva szerintem nem ugyanaz a szint. Ha tőlem kérdeznék az előbbit valahol, én venném a lapot és békénhagynám a másik utast, ő pedig folytatta és még rosszat is mondott rólam anélkül hogy ismert volna. Lehet hogy túlreagáltam, de én akkor is sokkal udvariasabb voltam vele, mint ő velem.

De mindegy, annyira én sem foglalkozok az ilyenekkel, megszoktam hogy vannak ilyen bunkók akik nem tudnak viselkedni a buszon sem, csak egyszerűen nem értettem.

2023. jan. 2. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!