Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is vissza kéne...

Szerintetek is vissza kéne adnom a kölcsönkért könyvet? Ti mit tennétek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

1,5 éve a barátom/haverom kölcsönadott nekem néhány tankönyvet.

Nagyjából 1 éve(már korábban is volt hasonló, csak ritkábban) folyton lekezelő, cinikus hangnemben beszélt velem, néha úgy beszélt velem mint a kutyával, tiltogatott, aztán feloldott, meg egyre durvábban beszélt velem. Többször is leírtam neki, hogy ha ezt az alpári stílust folytatja akkor inkább ne is beszéljünk. Aztán ez a beszélgetés átment sz.rdobálásba a részéről, aztán én is elküldtem a fenébe.

Aztán fél év múlva írt, hogy LEHET hogy kicsit flegmább volt a kelleténél, de ő adna ennek még egy esélyt. Én leírtam neki ugyanazt mint korábban hogyha tud velem normálisan kommunikálni akkor rendben van, erre ő kitérő választ adott. Azután nem írt.

Most megkeresett a tankönyvek miatt, amire én nemmel válaszoltam,erre lepatkányozott és letiltott. 2 hét múlva megint rámírt, egy ideig diplomatikus volt, én leírtam neki hogy ahogy eddig viselkedett velem, ne számítson arra hogy visszakapja a könyveket, aztán megint anyázott. Ma is elkérte, másodjára is elmondtam neki, hogyha normálisan viselkedett volna, meg bocsánatot kért volna akkor visszaadtam volna neki a könyveket. Most a halálomat kívánta :)

Tudom hogy az az ő tulajdona, de én úgy gondolom hogy az hogy én nem adom neki vissza a kölcsönt(könyveket) az egy következmény. Nekem a felém nyújtott tiszteletadás a könyvek záloga. Nem lehet azt hogy sértegetett meg undorítóan beszélt velem pénzben kifejezni/materializálni. Az hogy én visszaadom neki a könyveket azt jelenti hogy ő "büntetlenül" sértegetett, beszélt velem undorítóan meg lekezelően viselkedett. Miért várja el hogy korrekt legyek vele amikor ő sem az? Barátságot már elveszítettem, egy utolsó senkinek tekint és még tegyek neki szivességet hogy visszaadom neki a könyveit?

2022. dec. 25. 04:51
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem jól tetted, hogy megírtad neki, hogy nem adod vissza a könyveit az alpári viselkedése miatt: így perfekt bizonyítékot szolgáltattál neki arra az esetre, ha feljelent: egyrészt elismerted, hogy a könyveket kölcsön kaptad, másrészt a tetted a lopás és az önbíráskodás kategóriáját is kimeríti. Remélem, ezen bizonyítékok fényében feljelent. Egyébként nem gondolod, hogy ha MINDENKI azt írja, hogy vissza kéne adni a könyveket, akkor te mész szemben az autópályán?
2022. dec. 25. 16:59
 32/36 anonim ***** válasza:
95%
Igen, mert a kölcsönvételnek ezek a normái a mai társadalomban. Az, hogy te lelkileg mit érzel és mit tartanál igazságosnak, az más kérdés. De te konkrétan most lopsz éppen.
2022. dec. 26. 06:10
 33/36 A kérdező kommentje:
Igazatok van, önbíráskodtam. De ha én egy tolvaj vagyok, akkor a volt barátom egy undorító suttyó. Szerintem ugyanott vagyunk. Nem vagyok büszke arra hogy elloptam tőle a könyvet, de most már mindegy
2022. dec. 27. 00:54
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne mindegy? Küldd vissza azokat a sz...rokat, te nem leszel tolvaj, ő suttyó marad.
2022. dec. 27. 08:18
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mindegy, hiszen még vissza tudod (kéne) adnod a könyveit. Ne legyél a tolvajságod mellé még suttyó is...
2022. dec. 27. 12:41
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

“ne számítson arra hogy visszakapja a könyveket, ”

Ez lopás.

Semmi köze, hogy összevesztetek.

Ami az övé, köteles vagy visszajuttatni hozzá.

2023. jan. 26. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!