Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kellemetes karácsonyt?

Kellemetes karácsonyt?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki nem azt mondja hogy boldog karácsonyt, hanem azt, hogy kellemetes karácsonyt. A névnapi/születésnapi felköszöntései pedig: boldogságosat! Az illető nem beszédhibás, nem szellemi fogyatékos, és mégis ikyenek a felköszöntései, a jókívánságai. Engem ezek egyre jobban irritálnak. A karácsonyi Kellemetes Karácsonyt köszöntésére azt válaszoltam hangsúlyosan, hogy én pedig boldog karácsonyt kívánok neki. Titeket is irritálnak a kellemes helyett kellemetes, a boldog helyett a boldogságos felköszöntések/köszöntések?
2022. dec. 24. 21:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
80%

És te ki vagy, hogy meghatározd, ki hogyan kívanhat boldog ünnepeket? Benned van egy hitrendszer, így neveltek, szabályok szerint, szerinted csak az a jó, cseppet sem vagy nyitott. Szerintem meg mindenki azt csinál, amit akar, míg nem kártékony rám nézve. Nincs hatással az életemre, ha valaki kellemetes karacsonyt, hepi szisztert, kabbeafaxomat kíván. Nincs mögötte feldolgozatlan traumám. Önazonos vagyok, ami azt jelenti, hogy egy kellemetlen ember. Ugyanis nem lehet kontrollálni. Szép is lenne, te megmondanád, hogy tiszteletlen vagyok, mert nem simán boldog karacsonyt kívanok, amaz megszólna, mert nincs nálam halászlé meg egy deka szaloncukrot sem vettem. Mert azt úgy kell. Hát vannak nálad bajok. Pszichológus segít szétszálazni, honnan jönnek ezek a korcs minták, amiket itt erőltetnél.

Na merri miszmösz!

2022. dec. 24. 21:39
 12/42 anonim ***** válasza:
68%
Komolyan mondja, vagy vicceskedve?
2022. dec. 24. 21:40
 13/42 anonim ***** válasza:
92%
Persze, hogy nemcsak te tetted szóvá. A többi 89%-a a magyaroknak is imád beleugatni másnak még a gondolatába is lassan. Leírt szavaiba meg aztán pláne. Szokjatok le róla. A társadalom nem azért ilyen undorító fekete, mert valaki kiírja, hogy kellemetes karacsonyt, hanem azért mert a te és a fajtáid mindenkit kontrollálni akar.
2022. dec. 24. 21:42
 14/42 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de engem, és rajtam kívül az emberek nagy részét az illedelmes, tiszteletteljes köszöntésekre tanítottak. A boldogságosat, kellemeteset az kb olyan mintha odaböffentene valamit az illető.
2022. dec. 24. 22:18
 15/42 A kérdező kommentje:
11-es, nagyon nem érted! Szetinted helyes ha valaki egy idősebb embernek is boldog név/születésnapot helyett vigyorogva azt mondja boldogságosat? Vagy karácsonykor kellemeteset? Szóval azért van egy alapvető illem. Legalábbis a normálisan nevelt embereknél.
2022. dec. 24. 22:22
 16/42 A kérdező kommentje:
11-es ez a nyitottság kérdés... ez demagógia. Viszont szerinted A jó napot kívánok helyett teljesen klassz lenne ha az emberek csak azt mondanák amikor bemennek valahiva hogy: kívánok? Vagy még sorolhatnám a példákat. Ez nem nyitottság kerdése, hanem illem és alapvető tisztelet.
2022. dec. 24. 22:25
 17/42 anonim ***** válasza:
31%

Attól még, hogy valakin ott a bemerevedett póz, az illem, amire tanították, még lehet rossz, kötekedős ember. Mint ahogy te is. Nem vagy semmivel jobb csak azért, mert tudod mi az illem. Persze az empátiát, a magaddal foglalkozz, ne akarj senkit megváltoztatni alapvető edukációs témákat nemigen érintette a családod, akinek a mintáját követed.

Miért zavar? Milyen érzés van ilyenkor benned? Talán te is szeretnél minden bemerevedett, bevésődött szabályt végre felrúgni, és ez most így mutatkozik ki. Hogy másra projektálod a saját szenvedésedet.

2022. dec. 24. 22:25
 18/42 anonim ***** válasza:
68%
Sehol, egyik kommentben sem látlak téged. Csak mások így, mások nem viselkednek, mások nem tudják az illemet. Veled mi van? Meg tudod fogalmazni úgy, hogy rólad szóljon, ne az illetőről, akiről kérdést írsz?
2022. dec. 24. 22:28
 19/42 A kérdező kommentje:

17-es szép próbálkozás, de felesleges. Sajnálom hogy nem hiszed el, hogy a kellemeteset, boldogságosat az egyszerűen tiszteletlen (bizonyos személyekkel, koruk miatt főleg az).

Az illem az nem bemerevedett szabály! Honnét szedted azt, hogy az???

2022. dec. 24. 22:29
 20/42 anonim ***** válasza:
55%
Hol írtam ilyet? Honnan szedted?
2022. dec. 24. 22:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!