Ezek a dolgok valamilyen mentális betegségre utalnak?
Egy ismerősömmel online szoktam kommunikálni,és van pár dolog,ami számomra fura.
Pl
-Lényegtelen dolgokat megjegyez,múltkor pl küldött egy képet magáról,és kiemelte,hogy mondjuk 10 perce,16:35 perckor készítette.
-Mesélte,hogy egy közeli családtagjának vett ajándékot karácsonyra,ezt lefényképezte,hogy megmutassa,erre ott volt mellette egy cetli,ráírva,hogy kinek szánta,és mire.
-Gyakran,ha nem válaszolok neki egyből,akkor is ír,többször vagy más platformon keres.
-Hamar elfelejti,hogy tegnap említett valamit,másnap újból megteszi.
-Egyszerű dolgokat túlzottan megél,nagy élményként írja le pl,hogy volt a boltban,és hogy ilyen péksüteményt vett,mert a másikból nem volt,de a harmadik is tök jól nézett ki,meg milyen szép cukormáz volt rajta,stb.
Magyarán túlzottan részletesen elmeséli mi történt vele,egy hétköznapi dolgot,mintha valami nem hétköznapi dolog történt volna vele.
Hogy is fogalmazzak.
Én is elég introvertált vagyok,sőt már szociális fóbiás.
Így online társkeresőn ismertem meg.
Én tisztában vagyok azzal,hogy mi a gondom.
Viszont ő szerintem nem látja magát kívülről.
Mesélt a szüleiről is,szerintem ott is lehetnek gondok.
Kontroll mánia,stb.
De ő ebből sem lát nagyon semmit."Csak rossz napja van anyunak",pl.
Kapcsolatot nem szeretnék vele,távol vagyunk egymástól,így megmaradt egy online barátság,haverság.
Egyébként értelmes,sok témáról elbeszélgetünk,csak a szociális készségei gyengék.Arra gondoltam,hogy mentális betegség lehet a háttérben.
Őszinte leszek, de kurvára semmi közöd hozzá. Jó lenne, ha most már leállnátok az ismerőseitek diagnosztizálgatásával szakképzettség híján.
A legkézenfekvőbb válasz, hogy makk egészséges ember számodra furcsa szokásokkal. Az esetek 90%-ában ennyiről van szó. Honnan az istenből jön akkor ez az elbszott fétis, hogy mindenkit azonnal mentális betegnek akarunk címkézni?
Én nem bántó szándékkal vizsgáltam.
Mivel sok betegség létezik,amit nem ismerünk,reméltem valaki okosabb tőlem.
Vagy ismer hasonlót.
Mint láthatod nem szokványos az,amit leírtam.
Lehet az állásinterjúra is kihat,megérzik,ha valaki fura.
Amúgy én is mentális betegséggel élek,ezért foglalkoztat.
"erre ott volt mellette egy cetli,ráírva,hogy kinek szánta,és mire"
Mondjuk ezt nem értem, hogy ez miért furcsa?
"túlzottan részletesen elmeséli mi történt vele,egy hétköznapi dolgot,mintha valami nem hétköznapi dolog történt volna vele"
Ebben sem látok semmi kivetni valót. Nem vagyunk egyformák, és akár egy hétköznapi dolog is lehet olyasmi, ami feldobja az embert.
Hogy szokatlan a viselkedése? Ez tény. De miért kéne, hogy egyformák legyünk?
A magas intelligencia pedig gyakran jár együtt egyéb "furcsaságokkal". Már csak azért is, mert egy átlagtól eltérő embernek általában nehezebb beilleszkedni. Akkor is, ha az átlagtól pozitív irányban tér el.
Meg persze azt se felejtsük el, hogy te nem látsz mindent belőle. Mondjuk nem látod, hogy azzal a nővel milyen köztük a kapcsolat. Igen, fura, ha pár beszélgetés után már valaki kapcsoaltról beszél. De ugyanez a kategória, amikor valaki egy buliban frissen megismert nőt másnap már szerelmének hív. Pedig ez elég gyakori jelenség, és nem szólunk rá egy szót sem.
Egyébként #14-gyel értek egyet. Valamiért divat lett mindenkit betegnek titulálni, aki valamiben nem egyezik meg a nagy átlaggal. Miért nem lehet felfogni, hogy nem vagyunk egyformák? Hogy attól, hogy valaki valamiben eltér tőlünk, az pusztán egy jellemvonás, és nem kéne mindenkit zsigerből "lebetegezni"?
#11: hát ha saját magad is problémás dolgokkal küzdesz, akkor nagyon nem ajánlatos egy hasonló problémás emberrel kezdeni.....
Borítékolja a kudarcot. Kár belemenni egy ilyen kapcsolatba.
Cetlizni azt szokta az ember,amiből sok van.
Egy elméleti példa.
Egy melóhelyen van 50 ember,és nekik kell ajándékot venned,akkor oké felírod,hogy Jucinak szakácskönyvet vettél,a Gizinek meg sálat.
De,anyja egy van mindenkinek,és ha valaki nem tudja fejben tartani ezt az infót,az elég fura,valamilyen memóriazavarra utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!