Tartozunk ezzel a másiknak?
Két fél ismerkedik, akár randevú akár barátság kapcsán, vagy már ismerik egymást, csupán a következő találkozó a téma. Erre az egyik fél kalap kabát eltűnik a másik fél életéből úgy, hogy az utolsó beszélgetésükben még a találkozót szervezték.
Szerinted tartozunk azzal a másiknak, hogy szóljunk neki, inkább hagyjuk az ismerkedést/találkozót?
Igen, ebben az esetben nem kíváncsi a fél a másikra, számomra viszont mégis szomorú, hogy sokan ennyire inkorrektek. Persze a viselkedés érthető, a tájékoztatás időt, energiát igényelne, és a ghostinggal elkerüljük a másik esetleges felháborodását, nem kell magyarázkodni. Mivel a másik számodra (már) nem fontos személy, ezért a lelkiismeret sem fog bántani, hamar elfelejted.
Köszönöm szépen mindenkinek aki szavazott.
#6 Ezzel bevallottad, hogy valójában te is ezt csinálnád, mert kényelmes.
Kérdés?
Én nem csináltam ilyet, csak leírtam, hogy tisztában vagyok az okkal. Ez nem tapasztalati úton jött, hanem gondolkodás, megfigyelés alapján.
A kérdésem egyértelmű volt, kíváncsi voltam az általános vélekedésre. Persze biztos vagyok benne, hogy sok Igen-el szavazó sem tájékoztatná a másikat, de a válaszokból a szavazásból eddig az derül ki, hogy ezt az emberek többségében nem tartják helyesnek. Persze mint annyi minden mást, amiről tudjuk, hogy rossz, mégis csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!