Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az elhízás mióta lett ekkora...

Az elhízás mióta lett ekkora probléma a magyar társadalomban?

Figyelt kérdés

Igazából a hagyományos zsíros, cukros ételek régebb is voltak csak lehet nem ekkora mennyiségben, mint ma. Meg persze fizikai munkát is sokkal többet kellett végezni, szóval nem is lehetett annyira elhízni főleg falvakon.

Láttam amúgy képeket azt hiszem a 70-es évekből a Balatonról és ott az emberek döntő többsége normális súlyú volt, alig volt egy-két teltebb, mai szemmel nézve szinte hihetetlen, hogy átlagban mennyivel vékonyabbak voltak a középkorúak is, nemcsak a fiatalok.

2022. dec. 11. 15:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
31%
Nem tudtam, hogy ez Magyarországon akkora probléma lenne. Én nem látok sok kövér embert, még az idősek között se, amerre járok.
2022. dec. 11. 16:09
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Az alacsony minőségű és általában olcsó ételek nagyon egészségtelenek és hizlalóak tudnak lenni. Magyarországon pedig nagyon sokan esznek szemét ételeket azon oknál fogva, hogy rettentően szar a megélhetés sokak számára.
2022. dec. 11. 16:09
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Sokkal régebben túl kevés élepmiszerhez jutott a legtöbb ember, ezért bizonyos mértékben éheztek, plusz fizikai munkát is sokan végeztek emellett, így nem hízhattak el. Ahhoz tehetősnek kellett lenni, hogy valaki elhízzon. Ma, mikor már jó ideje nincs tömeges éhezés, sokaknak még mindig ez van a fejében tudatosan vagy tudat alatt, hogy jó sokat kell enni, mert az jelenti a jólétet.
2022. dec. 11. 16:11
 4/18 anonim ***** válasza:
86%

"Én nem látok sok kövér embert"

Nem hát, mert már az a megszokott. Legalábbis az elhízott, a kövérség a következő fok.

2022. dec. 11. 16:41
 5/18 anonim ***** válasza:
37%
Az is lemaradt, hogy ha valaki enni akar melegetelt, akkor gyorskajat valasztanak. Etterembe nem nagyon jarnak, az sokba kerul
2022. dec. 11. 17:17
 6/18 anonim ***** válasza:
29%

Kikölcsönöztem még évekkel ezelőtt egy könyvet. Alfa 2.0 volt a címe. Gondoltam, ideje változtatni magamon, hú, most megküldöm az életemet. Elolvastam az elejét, igen, persze, elhivatott vagyok, edzeni fogok, fegyelmezett leszek. Nézem az étrendet, hát azt hittem felgyújtom a könyvet!

"Kókuszolajon sütött marhaszelet", meg "extraszűz olívaolajos lazac"... édesfhaszom, kinek írták ezt a könyvet?! Hát hol van erre az embernek pénze?!

Tudod, mire van pénz?

Májkrémes kenyérre. Sonkás zsemlére. Virslire. Tésztára.

Érted már? Egészségesen enni nem csak nehéz, hanem ghecidrága is. Ezt sokan nem engedhetik meg maguknak. Inkább eszik sok ember egy ezresből egy tányér spagettit (ami tömény tészta és legalább jóllakik vele), minthogy ennek a többszörösét költse el egészséges kajára, ami sokszor nem is olyan finom.

2022. dec. 11. 18:46
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert sportollni sok helyen gáz, és semmi kulturája. Ez mellet pedig a kenyér finomabb mint a saláta, ilyen egyszerű.
2022. dec. 11. 19:05
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
A '90-es évek II. felétől.
2022. dec. 11. 22:27
 9/18 anonim ***** válasza:
71%

6:

Ugyan... A szüleim, testvéreim mind elhízottak, és egyik sem volt soha szegény. De jó zsíros, magyaros ételeket esznek, mert az a "rendes" étel.

Nem kell extraszűz olivaolajban meg kókuszolajon sütnöd a lazacot meg a marhaszeletet, hogy ne hízz el. Csak oda kell figyelned az étkezésedre, hogy ne egyél többet a kelletténél és kerüld a szélsőségeket, meg mozogj is mellé.

De amíg a legtöbb ember még konkrétan időt is szán arra, hogy ne kelljen mozogni (lásd pl. liftre vagy villamosra vár, mikor gyalog hamarabb megvan), amíg azt nézik ki, ha vvalaki nincs oda a jó zsíros pöreszért nokedlivel, a hurkáért, kolbászért, szalonnáért, szénné cukrozott sütikért, addig bizony a legtöbben kövérek lesznek, és nem anyagi okokból.

2022. dec. 12. 06:34
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem itt a gondolkodással van az alapvető probléma. Például a 160 cm/70 kg-os nőnek is azt mondják, hogy nem sok. Van aki már 10 évesen is 60 kg, de nem baj az, még növésben van stb. Aki meg jól néz ki, azon gúnyolódnak.
2022. dec. 12. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!