Az elhízás mióta lett ekkora probléma a magyar társadalomban?
Igazából a hagyományos zsíros, cukros ételek régebb is voltak csak lehet nem ekkora mennyiségben, mint ma. Meg persze fizikai munkát is sokkal többet kellett végezni, szóval nem is lehetett annyira elhízni főleg falvakon.
Láttam amúgy képeket azt hiszem a 70-es évekből a Balatonról és ott az emberek döntő többsége normális súlyú volt, alig volt egy-két teltebb, mai szemmel nézve szinte hihetetlen, hogy átlagban mennyivel vékonyabbak voltak a középkorúak is, nemcsak a fiatalok.
"Én nem látok sok kövér embert"
Nem hát, mert már az a megszokott. Legalábbis az elhízott, a kövérség a következő fok.
Kikölcsönöztem még évekkel ezelőtt egy könyvet. Alfa 2.0 volt a címe. Gondoltam, ideje változtatni magamon, hú, most megküldöm az életemet. Elolvastam az elejét, igen, persze, elhivatott vagyok, edzeni fogok, fegyelmezett leszek. Nézem az étrendet, hát azt hittem felgyújtom a könyvet!
"Kókuszolajon sütött marhaszelet", meg "extraszűz olívaolajos lazac"... édesfhaszom, kinek írták ezt a könyvet?! Hát hol van erre az embernek pénze?!
Tudod, mire van pénz?
Májkrémes kenyérre. Sonkás zsemlére. Virslire. Tésztára.
Érted már? Egészségesen enni nem csak nehéz, hanem ghecidrága is. Ezt sokan nem engedhetik meg maguknak. Inkább eszik sok ember egy ezresből egy tányér spagettit (ami tömény tészta és legalább jóllakik vele), minthogy ennek a többszörösét költse el egészséges kajára, ami sokszor nem is olyan finom.
6:
Ugyan... A szüleim, testvéreim mind elhízottak, és egyik sem volt soha szegény. De jó zsíros, magyaros ételeket esznek, mert az a "rendes" étel.
Nem kell extraszűz olivaolajban meg kókuszolajon sütnöd a lazacot meg a marhaszeletet, hogy ne hízz el. Csak oda kell figyelned az étkezésedre, hogy ne egyél többet a kelletténél és kerüld a szélsőségeket, meg mozogj is mellé.
De amíg a legtöbb ember még konkrétan időt is szán arra, hogy ne kelljen mozogni (lásd pl. liftre vagy villamosra vár, mikor gyalog hamarabb megvan), amíg azt nézik ki, ha vvalaki nincs oda a jó zsíros pöreszért nokedlivel, a hurkáért, kolbászért, szalonnáért, szénné cukrozott sütikért, addig bizony a legtöbben kövérek lesznek, és nem anyagi okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!