Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Liberális vagy konzervatív?

Liberális vagy konzervatív?

Figyelt kérdés
Liberális vagy, vagy konzervatív? Esetleg mindkettő egy kicsit?

2022. dec. 10. 18:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10, Nagyjából sejtettem, persze. :)
2022. dec. 10. 23:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A mai világba már mind1 mert itt a liberális már nem liberális, és a konzervatív se konzervatív. Mindkét oldal eltávolodott a régen lefektetett eszméktől.
2022. dec. 11. 07:48
 13/18 A kérdező kommentje:

#12, Persze,ez teljesen így van.

Én alapvetően kicsit konzervatív vagyok, és egy kicsit liberális is.

Ha az emberi jogokat nézem akkor az abszolút utóbbi. Ha viszont az általános mindennapi életet akkor konzervatív - mert számtalan olyan dolog van, aminek azért nem biztos, hogy jelen kéne, legalábbis ennyire jelen kéne lenni az ún. rendszerben.

Természetesen teljesen eltávolodva a politikai szimpatizáció, meg ehhez kapcsolódó dolgoktól...

Szerintetek a konzervatív/Liberálista nézet", politikai kérdés vagy teljesen független tőle?

2022. dec. 11. 08:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem politikai nézet, hiszen arra találták ki. Viszont nem úgy működtetik ahogy kéne. Szerintem eleve minden ilyen rendszer jó lett volna pl a kommunizmus is, csak az emberek akik működtetik helytelenül használják fel.
2022. dec. 11. 08:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem mindenben konzervatív vagyok.
2022. dec. 11. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:
59%

szerintem manapság senki nincs, aki valami alap értelemben ne lenne liberális. csak annyira alap dolognak számít, hogy bele se gond és valami extremitásokkal azonosítja.

de pl az, hogy vannak az embernek bizonyos alap jogai, amit nem lehet megtenni vele a liberális szó a liberális demokrációban. Szóval, hogy akkor sem lehet tőle elvenni, ha a többségi akarat azt akarná.

csak manapság ezek az élethez való, meg gondolati és szólás szabadság, a magántulajdon stb tök alap dolognak számítanak. ha ezeket elvennék senkinek nem tetszene.

amúgy azt, hogy milyen vagyok az mindkét szót tartalmazza és még ezeken kívül más dolgokat is, amit ezek nem fednek le.

2022. dec. 14. 20:43
 17/18 NTBS ***** válasza:
100%
Konzervatív.
2022. dec. 15. 07:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Konzervativ
2022. dec. 21. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!