Egy mélyen konzervatív ember miért próbálja bizonygatni hogy ő liberális?
Vagy veled vagy valakivel el szeretné fogadtatni magát. A másik ok, amit el tudok képzelni, hogy részben nem ért egyet a konzervatív szemlélettel, vagy akár szinte lelkiismeretfurdalás-szerű érzése keletkezik tőle, hogy ő ilyen, ebben nevelkedett, és szeretne ezen változtatni, de nem igazán megy neki.
Egyébként ilyesmi nálam is megjelenik, furcsa világban élünk, és nehéz megtalálni, hogy mi a helyes.
Az én családom is bizonyos szempontokból elég konzervatív, pl. azt vallják, hogy a háziállatoknak kint, az udvaron a helyük. A barátaim, ismerőseim között előfordul, sőt a barátnőm szerint is viszont egyes állatok bemehetnek (sőt, egyesek nagyon állatbarátok és ettől jóval többre tartják az állatokat). Ez számomra ilyen ütközőpont, nem tudom hogy álljak hozzá a dologhoz. Szóval ha előjönnek ilyen kérdések, nálam sem egységes a konzervatív vagy liberális hozzáállás, gondolom sokaknál előfordul még.
Szerintem is megférnek egymás mellett a konzervatív és liberális eszmék. Élhetem én az életem konzervatívan, úgy hogy közben elfogadom, hogy más, máshogy akar élni.
Nekem nem attól lesz valaki konzervatív, vagy liberális vagy akármi más, hogy ezeket az eszméket másra is rá akarja kényszeríteni.
Kérdező: pedig bizony van ilyen!
A szívemhez ez az eszme áll a legjobban, bár nem ismerem az ismerősödet, de lehet ő másképp gondolja. (Vagy a linken alul szereplő eszméket vallja magáénak) :)
Nekem személy szerint nagy álmom, hogy legyen már itthon is egy olyan erős politikai part mind a hollandoknál a VVD. :)
"És az sem újdonság mára, hogy a kor meghaladja"
Azért ha kicsit visszatekintenél a múltba, akkor ott meglepődve találkoznál olyan emberekkel akik a klasszikus nemzeti liberalizmus kéviselői voltak. Kossuth vagy Deák megvan? :)) Azért nem kis emberekről beszélünk és látod nem a "mai kor vívmányai" ezek az "összemosódások" ;)
Mi a mélyen konzervatív?
Én pl. nem szeretem a kihívó ruhákat, sosem voltak futó kapcsolataim, nem szeretek szórakozóhelyre járni és életemben kétszer ha voltam részeg. Viszont nincs bajom azzal, ha valaki kihívóan öltözik, vagy futó kalandjai vannak, vagy mindennap totál kiüti magát, mert joga van hozzá, amíg nem zavar vele senkit. Hiszek az egyenjogúságban, ellenzem a rasszizmust, antiszemitizmust, homofóbiát, és nem szívesen szavaznék a Fideszre, bár középosztálybeliként anyagilag jól járok az adórendszerükkel. Akkor szerinted én konzervatív lennék, mert elsőre csak azt látod belőlem, amit az elején írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!