A magasság tényleg túlértékelt dolog férfiaknál?
Sok tanulmány született erről, hogy a férfiassághoz alapból társítják az emberek a magasságot. Éppen ezért a magasabb férfiaknak jobbak az esélyeik a munkaerőpiacon, szívesebben választják meg őket vezetőknek és persze a nők is jobban vonzódnak hozzájuk.
Ez azért érdekes, mert tulajdonképpen az ember ezen nem tud változtatni, így ez alapján megítélni valakit nem racionális, de mégis így működünk. Meg ezzel ellentétben ott van a Napóleon komplexus is, hogy az alacsony férfiak kompenzálni akarnak és ezért belőlük lesznek főnökök. Sok ilyen politikust ismerünk a történelemből.
Nyilván nem véletlenül van az állatvilágban is, hogy a hím nagyobb termetű mint a nőstény, mert a méretével, fizikai erejével jobban meg tudja védeni a vemhes, vagy az almot pátyolgató nőstényt. A természet így működik és ez az emberbe is mélyen bele van oltva.
Nekem is látványnak impozánsabb egy magas férfi, ennek ellenére életem nagy szerelme, akinek az elvesztésébe majdnem belehaltam akkora volt mint én.
Szerintem 180cm-től már nincs min pörögni.
Én csak 172cm magas férfi vagyok, de már annak is örülök hogy 170 felett vagyok.
Azok a nők akik ez alapján ítélnek meg azokra nincs szükségem.
A munkám pedig vállalkozás, szóval aligha számít a magasság.
Dehogy is! És nem csak a párválasztásban fontos!
Pl egy munkahelyen is fontos. Én alacsony férfi vagyok, a melóhelyemen mindenki meg akar magyarázni mindent, tanítgatni akarnak, okoskodnak. Úgy nez ki a szitu, mintha nem tekintenének felnőtt embernek, mintha gyerek lennék, vagy pályakezdő😃, pedig közel 20 éves szakmai múltam van. Persze aztán szép lassan lealázom őket, csakis mások előtt, hogy nagyobb legyen az égés, akkor már gyűlölve respektálni szoktak😃. Most új munkám van, pont ebben a szituban vagyok. Amúgy mérnök vagyok😃.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!