Van itt más is rajtam kívül aki úgy gondolja, hogy a szerelem túlértékelt?
Ha már a filmeket említetted, én is úgy gondolom, hogy kezd egy kicsit unalmas lenni, amikor még egy akció-thrillert, vagy egy sci-fit sem lehet úgy végignézni, hogy ne lenne benne valami szerelmi szál. Mint ha más nem is létezne, csak az ismerkedés, lángoló szerelem, csalódás, kibékülés, stb. Ugyanez a helyzet a könnyőzenével is: noha magyar zenéket nem hallgatok, az angol tudásom pedig erősen hiányos, de már herótom van a sok szerelmes daltól. Nem igaz, hogy művészemberek ennyire beszűkült tudattal rendelkezzenek. John Lennon pédául egyszer önironikusan elismerte, hogy az első néhány évben a Beatles számai semmi másról nem szóltak, mint hogy én szeretlek téged, te szeretsz engem, mindenki nagyon szeret mindenkit, csak mindez egy idő után már baromi fárasztó téma. Ekkor kezdték a dalaikat komolyabb tartalommal megtölteni (pl. politikai mondanivalóval, vagy a pszichedelikus élményeikkel).
Persze, más kérdés, hogy amikor szerelmes vagyok, én is szinte egész nap vele tudok foglalkozni, és olyankor minden mást hanyagolok (de legalább nem tukmálom rá másokra, hogy én most milyen veszettül boldog vagyok)... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!