Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Helyre lehet hozni még egy...

Helyre lehet hozni még egy ilyen elrontott életet?

Figyelt kérdés

34 éves leszek idén.

Alacsony iskolai végzettséggel rendelkezem, még érettségim sincs. Nem beszélek semmilyen idegen nyelvet. Nincs megspórolt pénzem, és csak nagyon keveset dolgoztam, jelenleg is munkanélküli vagyok. Ennek az az oka, hogy vagy nem találok munkát, vagy ha igen, arról kiderül, nem nekem való.

Önbizalomhiányos vagyok, egész életemben menekültem a gondoktól, ha belekezdek valamibe, akkor abbahagyom.

Barátnőm 5 éve volt utoljára, igaz, másfél hét után kidobott. Akkor, vele szexeltem utoljára, vagyis 5 éve. Azóta nem volt semmilyen testi kapcsolatom nővel, még egy csók sem.

Anyám annak idején férjhez ment külföldre, vettek egy lakást, amit fizetnek, én abban lakhatok ingyen. Most is ott vagyok.

2022. dec. 7. 21:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Érettségizz le estin és tanulj nyelvet.
2022. dec. 7. 21:45
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Akármikor kezdhetsz új életet.
2022. dec. 7. 21:46
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

6 hónap alatt el lehet érni egy B1-es nyelvtudást.

Mellette elvégzel egy szakmát és irány külföld.

2022. dec. 7. 21:47
 4/16 A kérdező kommentje:
10 osztályos végzettségem van.
2022. dec. 7. 21:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy helyre lehet. De a sült galamb soha senkinek nem repül ingyen a szájába!

Na jó, Lolőnek és társainak talán...

Tehát először is egy munkahely szerzés lenne a legfontosabb. Aztán az érettségi, és még valami plusz jó lenne az után is.

És mindeközben a fejlődés közben valószínűleg még egy nő is akadna...

De ha továbbra is otthon ülsz a langyos pocsolyaban, akkor tuti semmi sem fog történni.

2022. dec. 7. 21:48
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

Menj el dolgozni.

Ha szeretnél továbbtanulni estin is megteheted munka mellett is. Hallani olyan beszámolókól, hogy valaki 60 évesen szerzett diplomát, mert azelőtt olyan életkörülményei voltak, hogy nem engedhette meg magának. Vagy csak akkor jött rá a tanulhatnék...

Amúgy meg sok diplomás kevesebbet keres, mint egy fizikai munkás.

2022. dec. 7. 21:49
 7/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. dec. 7. 21:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából készítettem magamnak egy tervet. Ez azért is jött létre mert az interneten megismertem egy külföldön élő magyar nőt, aki elég nagy hatással volt a gondolkodásomra, mert sokat beszélgetünk telefonon, és inspirációt adott nekem, a barátomnak tekintem. Én is ki szeretnék menni abba a külföldi országba, ahol ő lakik, és ottmaradni végleg - így ez lett nekem a célország: egyréstt tetszik, másrészt az, hogy ő ott van, nekem plusz motiváció. Meg azért ebben az is benne van, hogy nem szeretek Magyarországon élni.

Szóval megvan a tervem, nyelveket kell tanulnom, érettségiznem kellene, pénzt gyűjtenem, stb.

Arra is gondoltam, hogy kimennék egy kis időre oda, ahol anyámék laknak, ott is gyűjtenék pénzt.

Csak azon gondolkodom, meg tudom-e ezt csinálni? Félek a kihívástól.

2022. dec. 7. 22:03
 9/16 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Szerintem sosem késő újrakezdeni, nyilvánvalóan azt látod magad előtt, hogy nem jó helyzetben vagy és ennek a felsimerése a legfontosabb és az egyik legnehezebb.

Innentől viszont sok ember inkább panaszkodik v másokat b-sztat, hogy ne érezze magát sz-rul.

amit amúgy csinálni kell az az, hogy kilépni ebből, akármennyire is kényelmetlennek tűnik.

Keress egy munkát, akkor is, ha nem a legjobb munka a világon. Legalább lesz mit csinálnod, ad egy kis önbizalmat, leköt, illetve ami a legfontosabb: lesz belőle pénzed. Mikor semmid nincs, akkor nem azon kell válogatni h jó-e vagy nem, hanem h kifizeti a szükségleteidet. Mellette próbálj meg leérettségizni v vmi szakmát kitanulni.

És egyél fegyelmezett mindenben.

Nagy valószínűséggel azért nem fejezel be semmit és azért nem mersz kilépni a trutyiból, mert valahol mélyen vagy attól félsz, hogy kudarcot fogsz vallani, így inkább el sem kezded, vagy pedig úgy gondolod, hogy nem érdemelsz a mostani helyzetednél jobbat. Egyik esetben se hallgass magadra. A fegyelmezettség a legnagyobb áldás és ajándék, amit adhatsz magadnak és a fegyelmezettség az önszeretet egyik legerőseb formája.

Az élet úgyis megy, az évek telnek, 6 év múlva ígyis-úgyis 40 leszel, te eldöntheted, hogy 40 évesen ugyanitt leszel mint most, vagy mondjuk 40 éves leszel munkával meg egy érettségivel.

2022. dec. 7. 22:04
 10/16 anonim ***** válasza:
Lehetne, de a leírásod alapján nem fogsz.
2022. dec. 7. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!