Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha lehetne választani akkor...

Karcsi022 kérdése:

Ha lehetne választani akkor Mennyország vagy újjászületés a Földön?

Figyelt kérdés
Szóval ha Te választhatnád meg, hogy a Mennyországban élhess (?) tovább ahol semmi gond nincs, minden szép és jó, semmi rossz nem érhet. Vagy a Földi élet, ahol kihívásokkal kell szembenézni, fájdalmakkal teli, és sok szomorúság ér.

2022. nov. 23. 22:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%
Természetesen mennyország! Arra a végtelen szeretetre és gondoskodásra vágyom, amit az Isten ígér a mennyországban, ahol nincs bűn, se kísértés. Inkább csak könyvet olvasnék más emberek életéről, de még egyszer nem csinálnám végig a földi életet. Nem azért mert rossz, hanem mert olyan tökéletlen.
2022. nov. 24. 08:06
 12/17 A kérdező kommentje:
8. Örülök neki, hogy ugyan azon az elmeleten vagyunk mind a ketten! 🙂
2022. nov. 24. 09:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy a Mennyországot választanám, ha lenne rá lehetőségem. De sajnos valószínűnek tartom, hogy a halál után már nincs semmi.
2022. nov. 24. 14:50
 14/17 A kérdező kommentje:
13-as: Ne gondolkozz 1bitesen kérlek! Feltetted már valaha azt a kérdést magadnak, hogy miért pont oda születtél akkor amikor? Főleg ha már több millió éve létezik ez a bolygó és már több ezer éve élnek emberek rajta?
2022. nov. 24. 21:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Én nem a 13-as vagyok, és feltettem magamnak ezt a kérdést!

Elég bonyolult szavakba önteni hogy mire jutottam, de megpróbálom.

Valószínűnek tartom hogy mindannyiunk tudatáért, egy-egy szerves molekula felelős.

Egy gramm földben is több milliárd ilyen szerves molekula lehet, ami csak arra vár hogy valamilyen formában, akár egy baktériumkén, egy gilisztaként, egy madárként, egy emlős állatként, vagy akár egy emberként életet/alakot öltsön.

A melegvérű állatok és az emberek esetében is, valószínű hogy ezek a molekulák a hímivarsejtekbe épülnek be, és onnan már ismerjük a folyamatot.

És mikor egy állat, vagy egy ember, vagy bármilyen élőlény meghal és lebomlik, az ő tudatáért felelős szerve molekula visszakerül a körforgásba.

És a fent leírtak alapján kb 1 a trillióhoz a esélye annak hogy a halálunk után újból emberként fogunk létezni, de még annak is iszonyat kicsi az esélye hogy egyáltalán bármilyen formában életet öltsünk. Mert ha valakit halála után 2-3 méter mélyre eltemetnek, akkor az ő tudatáért felelős molekula lehet hogy több millió évig nem kerül vissza egy olyan közegbe ahogy újra valamilyen formában, bármilyen élőlény tudatának lehetne a "csírája".

Nos hát.. Nekem ez lenne az álláspontom, ezzel kapcsolatban.

Nem tudom hogy mennyire volt érthető, vagy mennyire nem, de ilyen későn ennél érthetőbben nem sikerült leírni.. :D

2022. nov. 24. 23:37
 16/17 anonim ***** válasza:

"Egy gramm földben is több milliárd ilyen szerves molekula lehet, ami csak arra vár hogy valamilyen formában életet/alakot öltsön"

Ez azért nem így működik, a molekulák nem várnak semmire, és nem is élnek. Az emberi szervezet, pontosabb a sejtek/molekulák működése is a fizika törvényeire épül: reakciókinetika, termodinamika, és így tovább. Biztos vagyok benne, hogy rajtunk kívül még léteznek más életformák is, csak pl. egy másik galaxisban. A legaktuálisabb tudományos álláspont az élet kialakulásával kapcsolatban az az, hogy az élet a fizika törvényeinek megfelelően alakult ki, tehát elkerülhetetlen volt, hogy előbb utóbb megtörténjen.

Az ember nagyon nárcisztikus, ezért hajlamos saját magának különleges jelentőséget tulajdonítani. Holott az öntudatunk valójában egy illúzió, nem tudunk másképp működni, mint ahogyan. Be vagyunk börtönözve az idegrendszer korlátai közé, annyi, hogy képesek vagyunk a logikus gondolkodásra, úgyhogy ezt a tényt ki tudtuk következtetni. A kérdező, én, és senki más sem különb, ugyanannak a fajnak vagyunk a tagjai, többé kevésbé ugyanolyan képességekkel, és ugyanaz fog minket a halál után is érni. Mivel az agy oxigénellátása megszűnik, ezért megszűnik az a képességünk is, hogy gondolkodjunk, azaz, hogy jelen legyen az, amit mi "öntudatnak" nevezünk. Igazából nem fog számítani, mert nem leszünk jelen, és nem fogjuk átélni a halált.

2022. nov. 25. 00:01
 17/17 anonim ***** válasza:
egyik sem, előbbi nem létezik jelenlegi ismereteink szerint, újjászületni és mindent elölről kezdeni nem szeretnék
2022. nov. 25. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!