Szerintetek ez, hogy van?
Isten azért teremtette az embereket szaporító szervekkel, hogy utódokat tudjanak létrehozni. amikor két ember szerelméből egy új élet megfogan, az egy egyedi élet kialakulása, ami a két szülő génjeit örökli.
Nincs túl világ. Isten az embereknek itt hozta létre az életközegüket a Földön.
Nem csak János szerint. Maga Jézus is megmondta, hogy egyedül Ő az aki fentről való, Mi emberek innen alulról valók vagyunk, ebből a világból, és nem felülről.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Igazából vallás függő. A kereszténységben nincs újjászületés. Az emberek, így a gyermekek a föld születtei (mint már fentebb is említették), ezért kell az embereknek Istennek tetsző életet élni, hogy a lelkük a mennyországba juthasson. Ez igaz az összes ábrahámi vallásra (iszlám, judaizmus, kereszténység és ezeknek az ágaik).
De például a keleti vallások egy részében, mint például a buddhizmus, hinduizmus vagy épp a szikhizmusban mindig újjá születnek a lelket, egészen addig, míg el nem éri a végső helyet (buddhizmusban Nirvanaba jut, hinduizmusban egyesül Brahmannal, stb).
És hogy a Nirvanaban mi van, mi történik, hogy néz ki, senki nem tudja, ugyanis a buddhizmus nem azt tanítja, hogy mi van a túlvilágon, hanem hogy milyen életet kell élned, hogy eljuss oda (és többek között ezért tartják sokan inkább filozófiának, mint vallásnak).
Szóval a kérdéses attól függ, hogy te miben hiszel. Melyik vallás érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!