Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha lehetne választani akkor...

Karcsi022 kérdése:

Ha lehetne választani akkor Mennyország vagy újjászületés a Földön?

Figyelt kérdés
Szóval ha Te választhatnád meg, hogy a Mennyországban élhess (?) tovább ahol semmi gond nincs, minden szép és jó, semmi rossz nem érhet. Vagy a Földi élet, ahol kihívásokkal kell szembenézni, fájdalmakkal teli, és sok szomorúság ér.

2022. nov. 23. 22:02
A kérdező szavazást indított:
Mennyország
Földi élet
28 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
44%

"hogy a Mennyországban élhess (?) tovább ahol semmi gond nincs, minden szép és jó, semmi rossz nem érhet."

Pont ebbe őrülne bele az ember egy idő után.

2022. nov. 23. 22:08
 2/17 anonim ***** válasza:
25%

Egyik sem!

Én ha lehetne akkor itt 30 évesen megállnék az öregedésben, és élnék még 1000 évig!

2022. nov. 23. 22:14
 3/17 anonim ***** válasza:
44%

Egyik sem. Mennyország nem létezik, mert a jó nem létezhet a rossz nélkül.

A reinkarnációban meg az a bibi, hogy lehet egy Indiai nyomornegyedbe születsz újjá, és tizenévesen (ha nem előbb) elvisz egy olyan betegség, amitől kínkeservesen fájdalmas lesz még a halál is.

2022. nov. 23. 22:26
 4/17 anonim ***** válasza:
51%
Inkabb ujra 😀 Ebbol is kihoztam amit kilehet es meg nincs vege. Nem hiszek benne, de ha lenne is szetunnam magam a mennybe
2022. nov. 23. 23:05
 5/17 anonim ***** válasza:
22%

Félretéve az unalmas, kreativitástól mentes logikát, tegyük fel hogy mindkettő létezik: a reinkarnáció lényege is az, hogy többezer élet leélése után végetérjen a sz0póág, és eljuss a nirvánába, szóval hülyeség lenne az életet választani.

A mennyország pedig nem hely, hanem állapot; ha a mennyben vagy, akkor nem egy felhőn lóbálod a lábadat, hanem csak simán elhagyod az emberi léteded, és "beteljesülsz", elérve az örök nyugalom állapotát (ami magába foglalja hogy nincsenek megbánásaid, kiéletlen vágyaid, stb)

Plusz ahogy írták, a reinkarnáció nem garantálja, hogy a következő életedben is meglesznek a jelenlegi kiváltságaid. A bolygó nagy része mélyszegénységben él, szóval naiv lenne feltételezni, hogy a magyar középosztályból startolhatok legközelebb is.

2022. nov. 23. 23:39
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
3. Ha megmarja egy eltévedt kobra, akkor is cseszheti!
2022. nov. 24. 01:02
 7/17 anonim ***** válasza:
19%
"Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." (Woody Allen)
2022. nov. 24. 01:03
 8/17 anonim ***** válasza:
58%

Hát mostani fejjel úgy, hogy élek és fiatal vagyok és az élet is most kezd kipótolni abban ami eddig nem adatott meg én is inkább a földi életet választanám, viszont csak abban az esetben ha fixen egy hasonlóan jó környezetbe és egészségi állapotba csöppenek bele.

Bár igazából pont ma gondolkodtam azon, hogy mivan ha én valójában a valódi életben már egyszer meghaltam és ez az élet amiben vagyok már egy földöntúli élet. Egy párhuzamos univerzum. Durva belegondolni de simán lehetséges.

2022. nov. 24. 01:57
 9/17 anonim ***** válasza:
22%

Mennyország a földön.

Ehhez elég lenne a 200-as IQ össztársadalmi szinten, hasznos szokásokkal, folyamatos tájékozódással növelve.

2022. nov. 24. 05:08
 10/17 anonim ***** válasza:
Igazából tök mindegy, mert mindegyik helyen emberek élnek.Az ember meg egy kártékony lény.Gondolj bele hogy nézhet ki a Mennyország ha ott is hagyják az embert szabadon garázdálkodni!
2022. nov. 24. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!