Ha lehetne választani akkor Mennyország vagy újjászületés a Földön?
"hogy a Mennyországban élhess (?) tovább ahol semmi gond nincs, minden szép és jó, semmi rossz nem érhet."
Pont ebbe őrülne bele az ember egy idő után.
Egyik sem!
Én ha lehetne akkor itt 30 évesen megállnék az öregedésben, és élnék még 1000 évig!
Egyik sem. Mennyország nem létezik, mert a jó nem létezhet a rossz nélkül.
A reinkarnációban meg az a bibi, hogy lehet egy Indiai nyomornegyedbe születsz újjá, és tizenévesen (ha nem előbb) elvisz egy olyan betegség, amitől kínkeservesen fájdalmas lesz még a halál is.
Félretéve az unalmas, kreativitástól mentes logikát, tegyük fel hogy mindkettő létezik: a reinkarnáció lényege is az, hogy többezer élet leélése után végetérjen a sz0póág, és eljuss a nirvánába, szóval hülyeség lenne az életet választani.
A mennyország pedig nem hely, hanem állapot; ha a mennyben vagy, akkor nem egy felhőn lóbálod a lábadat, hanem csak simán elhagyod az emberi léteded, és "beteljesülsz", elérve az örök nyugalom állapotát (ami magába foglalja hogy nincsenek megbánásaid, kiéletlen vágyaid, stb)
Plusz ahogy írták, a reinkarnáció nem garantálja, hogy a következő életedben is meglesznek a jelenlegi kiváltságaid. A bolygó nagy része mélyszegénységben él, szóval naiv lenne feltételezni, hogy a magyar középosztályból startolhatok legközelebb is.
Hát mostani fejjel úgy, hogy élek és fiatal vagyok és az élet is most kezd kipótolni abban ami eddig nem adatott meg én is inkább a földi életet választanám, viszont csak abban az esetben ha fixen egy hasonlóan jó környezetbe és egészségi állapotba csöppenek bele.
Bár igazából pont ma gondolkodtam azon, hogy mivan ha én valójában a valódi életben már egyszer meghaltam és ez az élet amiben vagyok már egy földöntúli élet. Egy párhuzamos univerzum. Durva belegondolni de simán lehetséges.
Mennyország a földön.
Ehhez elég lenne a 200-as IQ össztársadalmi szinten, hasznos szokásokkal, folyamatos tájékozódással növelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!