Mégis hogyan ne érezzem magam rosszul amiatt, hogy vannak nagyon idióta emberek az interneten?
A fő problémát abban látom, hogy a ma embere függésben van. Függ a másoktól, a visszacsatolásoktól, a véleményektől. Ha kellőképpen tudnánk szellemileg autonómak maradni, akkor nem húznánk fel magunkat olyan dolgokon, amire nincs ráhatásunk. Én úgy kezelem az effélét, hogy mindig az jut eszembe, amit egy-két kollégámnak, főnökömnek is szoktam mondani, ha köcsögül viselkedik, vagy lekezelően beszél: "Ha te arrogáns vagy velem, én nem vagyok veled arrogáns. Miér? Mert ahogy te kommunikálsz, az te vagy, ahogy én kommunikálok, az pedig én vegyok."
Netikettre lefordítva: ha valaki egy nyomorult agynélküli idióta, akkor nyomorult agynélküli idiótaként is kommunikál. Különösen egy névtelen, vagy legalábbis nem hús-vér platformon. De aki rendben van magával, az nem rombol másokat. Az rombol másokat, az megy neki a többinek, az áll bele a másikba, aki a saját harmóniáját vesztette. Tehát bármennyire is Téged céloz, ő a problémás, neki van baja. Ha így tekintesz ezekre, akkor nem fogod felcseszni magadat mások baromsgán.
Elsősorban az önképeddel kell valamit kezdened: az, hogy Te milyen vagy, független attól, hogy más mit mond. Ugyanolyan ember vagy, mint mielőtt beszóltak volna neked.
Másrészt meg kell tanulni használni a közösségi médiát: nem kell mindenre reagálni, minden vitába beleszállni, és van lehetőség már magát a reakciókat általában ignorálni.
#7 #8 Köszönöm a kedves válaszokat, igazatok van abban hogy nem kell adni az idióták véleményére :)
Eleve nem értem, hogy miért annyira élettelen valaki hogy ilyeneket csináljon, de gondolom sok frusztrált ember van.
Veled van a probléma. Már nem látszik, törölték, de ide trollkodtam egy szöveget, mintha az lennék, akivel a vitád van. Ezért bocsánat, csak jó mókának tűnt elsőre. Kaptam erre egy frusztráltan fröcsögő privátot tőled.
Túltolod, nem kellene ennyire komolyan venni az online térben az embereket, főleg hogy nem is ismernek személyesen. Az illető valószínűleg élvezi, hogy milyen durva érzelmi reakciókat vált ki belőled, ha beszólogat neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!