Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi segíthet abban, hogy...

Mi segíthet abban, hogy elfogadjam, megértsem a jelenlegi állapotokat?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan szinten megyünk lefelé a korcs irányba a társadalmi szinten, hogy kb. 500 év biztosan fog kelleni, hogy az emberek nagy része levegye a szemellenzőt és érzékelje a valóságot. És ezt nem bántásból, mert nekem is vannak gondjaim.

Nagyon sok emberi kapcsolatom felbomlott az utóbbi évben, kommunikációs gondjaim is akadtak, hibáztattam is magam, kicsit magamba fordultam. Viszonylag mégis szerencsésnek érzem magam, mert a mikrokörnyezetem jó emberekből áll. Ez viszont 3 ember. Eggyel együtt élek, a másik kettővel 1-2 hetente találkozunk. Miután a számomra ártó környezetet felszámoltam magam körül, lett új munkám, ami álommunka tényleg, még most is hihetetlen számomra, viszont valahogy még mindig bennem van, hogy mi lesz, ha megint kontrollálni, terrorizálni akarnak majd, vagy sérteni a határaimat. És emiatt nem tudok teljes erőbedobással koncentrálni. És igen, ez is baj, hogy agyalok, pedig semmi ilyen nem történt még, mégis előre vetítem a fejemben. El kellene valahogy fogadnom, hogy minden ember olyan, amilyen, mert magamnak ártok ezzel.

Volt már valaki hasonlóan? Mi segített?

2022. nov. 15. 07:43
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Neked sügösen pszichiáterre lenne szükséged, ha ilyen téveszméid vannak.
2022. nov. 15. 08:00
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell neki pszichiáter jézusom:)))) Biztos xanax-ra meg frontin-ra van szüksége mivel csak a recepteket írják nagyrészt ez a tapasztalatom segítség meg nista:DDD

Ha jól látok a sorok közé te a covid lezárásoktól tartassz és hogy majd megint sz@rni is csak oltással mehetsz pont most mikor már lett egy jó munkád?Emberi kapcsolataid pedig azért romlottak meg vagy szakadtak meg mert nem értettél velük egyet pár dologban.A helyzet nem egyedi sokan vannak így hidd el és nem kár az olyan emberekért akik képesek valakivel megszakítani a kapcsolatot.

Másik meg az hogy én nem hinném hogy újra kezdődik a hiszti de sosem lehet ezeknél tudni épp mit találnak ki de most jelenleg úgyis a háború van porondon még ki tudja meddig szóval ezen ne agyalj majd meglátjuk hogy alakul.Nem hiszem hogy vacak gazdasági körülmények között még ezt is megrizikózzák hogy esetleg felmondjanak azok akik még mindig nem óhajtanak szúratni magukat a semmire.Ha rosszul értettem esetleg mondani akarsz akkor nem tudom mire gondolsz kérdező de annyit mondhatok teljesen mindegy miről van szó hogy nyugalom minden megfog oldódni!

Az 1-ed válaszra pedig ne is figyelj mert nem érti a mondandódat!:)

2022. nov. 15. 08:22
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, kettes, ilyesmi a gondom.

Kiálltam magamért anno, mert sorozatosan sértegették a határaimat, meg több kollégáét is, a "máshol sem lesz jobb, tűrni kell, megszoksz vagy megszöksz" volt a napi track, én meg besokalltam, rájuk borítottam az asztalt, de persze azok, akik ugyanígy éreztek, meg sem mertek mukkani, még én lettem a hibás, hogy otthagytam őket, cserben hagytam őket. Én nem tehetek arról, hogy más nem mert szólni. És akkor jött ez az érzés, hogy talán túlreagáltam. De nem, mert előtte hónapokkal többször mondtam szépen, hogy valamit csináljon a főnökség, mert ez így nem lesz jó. Sorban mondanak fel az emberek a többiek terrorizmusa miatt.

Ez a fő bajom inkább, hogy nincs összetartás már az emberek között. És igen, az ellentétes vélemény a fő ok, hogy mindig minden egyes problémával, ami sújtja a tásadalmat, éket vernek a két tábor közé, és semmi intelligencia nincs senkiben. Képtelenek elfogadni, hogy más máshogy gondolkozik.

Nincs gond az elsővel sem amúgy. Ez is egy tanács.

2022. nov. 15. 08:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Most jobban 2-szer is átolvastam és rosszul értelmeztem amit írtál mert te szimplán csak a neked ártó negatív emberekre gondolsz.Azokra kár gondolatot is pazarolni mert már úgy sem tudnak neked ártani,ezen kár is agyalni.Eleve lehetetlen ha már nem is vagyok velük kapcsolatban plusz egy új munkahelyed is van.Biztos nagyon mély nyomot hagyhattak benned de engedd el mivel már nem vagy velük közeli viszonyban.Az segít ha a mindennapi céljaidra,terveidre koncentrálsz és majd látod a haladásod és nem lesz időd sem erőd ezekre a negatív hátráltató elemekre gondolni.Fáraszd le magad minden áldott mind szellemileg mind testileg és akkor nem agyalsz.

2022. nov. 15. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Na akkor csak jól láttam amire gondolsz csak már elküldtem a következő válaszom és nem láttam amit írtál.Nem,az 1-es válasz nem jó hidd el!

Nekem ezzel kapcsolatban van tapasztalatom és csak a receptet tudják írni de érdemi segítséget nem kapsz ahogy én sem kaptam.Csak gyógyszerekkel tömnék az embert amik qrva addiktívak és ártalmasak,ebben is a tapasztalat mondatja velem amit írok.Nagyon nehezen szoktam le ezekről a szerekről ha te azt tudnád.....

2022. nov. 15. 08:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, neked sem lehetett akkor könnyű.

Sok tanulással jár az új munkám, valóban ebbe kellene fektetni a gondolatokat. Nem tartom már a kapcsolatot senkivel onnan.

Most, hogy így válaszoltál, inkább attól tartok, hogy van ez az új munkahely, ahol ha megint lesz valami nézeteltéres, akkor agresszívabban fogok reagálni a kelleténél, és hiába lesz mondjuk nekem igazam, a stílus miatt ellenem fordulhatnak.

Pedig én nem vagyok amúgy agresszív típus egyáltalán, híres voltam a türelmemről, sokat segítettem mindig mindenkinek, ha kérte, de volt ez az egy eset, és azóta oroszlán vagyok, ha sértik a határaimat.

2022. nov. 15. 08:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Ettől ne tarts mert nem lesz úgy sem olyan megosztó téma ami ennyire ki tud a sodrodból hozni.Max a politika lehet a téma dehát az kit érdekel?Úgy sem tudsz rajta változtatni.Csak ez az oltásosdi volt meredek téma.Nem kell felhozni és akkor nincs gond.Ha valaki felhozza akkor tereld el a beszélgetést másra,ennyi.Ez már amúgy sem téma annyira.

Más dolgokkal kapcsolatban meg úgy sem jössz ki a sodrodból olyan szinten szóval kár ezen aggódni.

2022. nov. 15. 09:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat! Így fogok tenni. Sosincs holtidő a munkahelyen amúgy, hogy unalmunkban elkezdjük ezeket a témákat. Remélem, ha már mindent megtanulok, akkor sem lesz.

Örülök, hogy vannak azért jó állapotú emberek.

2022. nov. 15. 09:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha valaki híres a türelméről, és egyszer kitör, ott elfojtások vannak, amik mindenkire nézve veszélyesek, azokra is akik a közvetlen környezetedben vannak. Inkább ne legyél híres a türelmedről, próbálj valami középutat találni.
2022. nov. 15. 09:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!