Csak nekem van hányingerem ettől?
Mostanában észrevettem, hogy egyre gyakrabban faragnak az emberek hőst és emelnek piedesztálra másokat, más kárára. Írok 2 példát.
Gyakori, mikor olvassa valaki konkrétan 3 napig, hogy "a hős rendőrpáros megmentette az XY életét aki le akart ugrani a hídról". Még kitüntetik meg interjúztatják, stb. Egyrészt szerintem egy rendőrnek ez is a feladata, villanyszerelőket sem szokás kitüntetni és interjúztatni miután megcsinált egy házat és nem vágta agyon az áram az oda beköltözőket. De ez még a kisebbik a baj. A nagyobbik, hogy a rendőrök maradnak hősök, az a szerencsétlen akit meg hősiesen megmentettek azt bevágják lekötözve a pszichiátriára, teletolják gyógyszerrel, 2 hét múlva meg szélnek eresztik. A hős az hős marad, aki meg ugrani akart le van sz.rva.
Másik példa, mikor cikkeznek (ez valójában leginkább külföld, de magyarok kommentelnek), hogy tudja az anyuka hogy a gyerek agyilag nem lesz 100-as, de ő megszüli és fel fogja nevelni és megmutatja és juj. A sok okos meg "ez igen, úú, kitartást, igazi nő, blabla". Ő lesz rögtön az atyaúristen. De így a valóságba nem gondol bele senki? Hogy például az a szerencsétlen aki egész életében ellátásra szorul, mégis mit fog csinálni ha majd elpatkol az anyja, vagy éppen már ő maga sem lesz képes már ellátni? De nem baj, mert akkora hős anyuka, ez számít. Hogy majd a következő 50 évben ki és hogyan fogja a magát ellátni nem képes embert napi szinten eltartani, fürdetni és a többi, az nem számít.
Még tudnék sok ilyen példát írni. Ti mit gondoltok erről?
Hasonlókat gondolok. Sok minden túl van hypolva, hogy utána mi lesz kitérdekel?
A második peldád nálunk a családban a valóság. Apám nővére sérült, nagymamám megtartotta,mert ő nem lesz rossz anya. Ez szép és jó,de... Mamám meghalt. Apámra és ránk hárult a gondozása annak minden nehézségével. Az elején otthon gondoztuk,utána intézetbe ment,mert nem bírtuk a 0-24es felügyeletét megoldani. A rokkant nyugdíja nem elég az otthonra, abbs még bőven kell bele fizetni. Plusz ha kell ruha, új telefon,mert eltörte (nyomógombosat kap), tusfürdő,sampon,nasi ez meg az,azt is mi fizetjük. És lehet állítani,hogy egy autista,szellemi fogyatékos,down kóros kisgyerek az anyuka szeme fénye. De tudd,ha veled lesz valami,a másik gyerekedre és annak családjára hárul minden. Te önként döntöttél így, ők nekik kényszer lesz.
És én leszek a szar szemét picsa,de férjemmel már rég megbeszéltük,ha lesz gyerek és sérült lesz, abortusz. Ha szülés után derül ki, én ott hagyom. Nem fogom ennek kitenni a családomat.
Mehet a lepontozás.
Vagy amikor a Szíjártót a külügyminisztert ünneplik hogy mekkora üzletember, pedig aprópénzért köt üzletet és a háta mögött meg azt gondolják amikor meglátják a külföldiek: Ez az a barom akire rá lehet sózni egy csomó olcsó szar munkát.
A magyarokat meg eladja Eu-s szinten egy megalázó semmiért.
Nekem is sokszor hányingerem van, de ezeken nem lehet változtatni!
1. esetre tudod linkelni a forrást, hogy mi történt a következő két hétben? Pl. utoljára a Margit hídról leszedett csajjal? Az adott csajnak mi hátránya van abból, hogy a megmentőket elismerik? Ha nem tüntetnék ki őket, ő ugyanúgy a lekötözve, begyógyszerezve nyáladzanak valahol, szerinted.
2. Ezt adom, kár, hogy a gyakorlatban nem lehet alkalmassági feltételekhez kötni a gyerekvállalást
4
Én tudom mi történik a 2 hétben, mert dolgoztam ilyen környezetben és azt is tudom, hogy milyen rehabilitáció van. Semmilyen.
Te nem úgy gondolod, hogy a fókuszt inkább a bajbajutottra kellene összpontosítani és nem pedig azokra akik azt a munkát végzik amiért a fizetésüket kapják? A Margit hídon lévő csajt senki le sem sz.rta, csak azon ájuldoztak az emberek, hogy kivonultak a rendőrök, és úristen milyen hősök! Ha leégne a házad, akkor nem inkább azzal kellene foglalkoznia a társadalomnak hogy veled mi lesz ezek után, ahelyett hogy arról cikkezünk hogy a hős tűzoltók eloltották a tüzet? Vagy a te károdra lehet embereket hőssé avanzsálni és kitüntetni?
#6: Felteszem újra a kérdést, mert látom nem érted. Mivel lett jobb vagy rosszabb a lánynak attól, hogy a rendőröket kitüntették/elismerték? Egyébként felénk volt idén pont a tűzoltós példád, szépen összefogott a lakosság és segítették a bajbajutottat, még talán a tv-ben is benne volt utókövetéssel is pár héttel később...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!