Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gyomorrontásom van, és ettől...

Gyomorrontásom van, és ettől szörnyű hányingerem. Ezellen tehetek valamit, vagy ki kell várni hogy elmúljon?

Figyelt kérdés
Éjszaka kb semmit nem aludtam a hányingertől. Egyszer már hánytam de még mindig rosszul vagyok….
2022. jan. 3. 09:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1) kiadni magadból, ami miatt gyomorrontásod lett - azaz hányni, mert az állandó émelygés szörnyű. (Együtt érzek veled, mert mindkét oldalról, mint beteg, és mint ápoló is, tudom milyen baromi rossz.)

Én régebben ledugtam a torkomra az ujjamat, hogy beindítsam a hányást. Ma már, inkább igyekszem kerülni, ha lehet. Mivel nálam erős nyáltermelődés előzi meg a hányást, ezért én olyankor kiköpöm a felesleges nyálat. Néha segít, néha nem.

2) vannak émelygésre / hányás ellen gyógyszerek pl. Daedalon tbl., de létezik kúp változatban is. Még a gyerekeknek szánt Daedalonetta kúp is jobb, mint a semmi. Vagy B6 vitamin, régebben kifejezetten ajánlották a terhes nőknek, akiknek előfordul az ún. reggeli hányinger.

3) nagyon jó hányinger csillapító a gyömbér (tea / tbl), és az ilyen italok.

Amúgy is fontos ilyenkor az elegendő folyadék bevitel, mivel a sok hányás miatt kiszáradhat a szervezet, és az veszélyes.

Ha hánysz, a só háztartásod is felborul, úgyhogy ha már tudsz valamit enni, akkor lehet sós vízben főtt krumplit enni. Illetve ropit, (háztartási)kekszet, és sok-sok teát, amennyit csak tudsz. Gyerekkoromban ilyen esetekben legtöbbször sózott lágy tojást kértem. Az is beválhat.

Remélem, akad valami a leírtak között, ami segít, de a szervezeted te ismered, te érzed, hogy az a jó, ha inkább kiadod magadból, amit ki kell, vagy a hányingert próbálod csillapítani, elnyomni.

Minden esetre: jobbulást!

2022. jan. 3. 13:18
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Erős diéta, széntabletta, fekete tea. Ha csak az emésztőrendszer hurutja, akkor 1-2 napon belül gyógyul. Egyéb tünetek esetén a tünettől függő további kezelés.
2022. jan. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!