A kérdező szavazást indított:
Én nem félek
Félek
54 szavazat
2/21 anonim válasza:
Nem félek, és bántani sem szeretnék mást. Egy senki vagyok.
A sokáig tartó fizikai fájdalomtól, maradandó károsodástól viszont igen. Plusz mindenkiben ott van az életösztön..
3/21 anonim válasza:
Úgy a mindennapokban nem félek, mert szimplán nem vagyok halálközeli élményben és nem is gondolok rá. Meghalni sincs időm :D
4/21 anonim válasza:
Bennem van eletoszton, marmint meg nem olnem magam. De ha mondjuk kiderulne, hogy halalos betegsegem van, ami elvisz gyorsan, bevallom, nem volnek szomoru. Tul sok lelki fajdalom van az eletemben, amit nehezen viselek.
5/21 anonim válasza:
Az egyetlen dolog, amiben minden ember egyenlő. Aki született, muszáj lesz halnia is. Nem érdemes félni tőle.
6/21 anonim válasza:
Fiatalabb koromban nem féltem. Nem is érdekelt volna, ha azt mondják, holnap mennem kell. Aztán megöregedtem, s egyre közelebb vagyok a véghez. Nem állítom, hogy félek, de ebbe az irányba tartok. Nem értettem eddig, hogyan lehet félni attól, ami kötelezően bekövetkezik. Már kezdem kapisgálni. Talán jobb a vallásos embereknek, illetve akik hisznek a további létben. Én abban hiszek egyenlőre, hogy előtte sem tudtam honnan jöttem, fájt-e, mi történt, talán utána sem fogok tudni és érezni semmit. Furcsa, hogy pár év, és mennyit változott a felfogásom, véleményem erről a témáról......
7/21 anonim válasza:
Nem félek, sőt vágyom rá. De azért van egy csomó minden más, amitől félek (pl. szenvedés, nyomorékként élés)
8/21 anonim válasza:
Amúgy én gyerekként sokkal jobban féltem, rossz volt bele gondolni, hogy repül az idő és mindjárt vége. Az eddig eltelt több milliárd év közül csak az a pár év jut nekünk, ami a világ létezésének 1%-a sincsen. Mire megtanulunk valamit már meg is haltunk.
Aztán nem tudom, felnőttem és elfogadtam, hogy az élet véges, az idő rohan és úgy kell élnem, hogy nem ezzel foglalkozom, hanem próbálom relatív hasznosan eltölteni az időt.
9/21 anonim válasza:
Én vágyom rá. Csak maximum a halál milyenségétől tartok, nem akarok hosszú ideig szenvedni valami betegség miatt. De valószínűleg az lesz, úgyhogy mindegy. Majd arra gondolok, hogy legalább lassan végre vége mindennek és újra a semmibe kerülök, ahol voltam évmilliárdokon keresztül és szuper volt. :3 Nagyon várom már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!