Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én vagyok prűd, vagy ez nem...

Én vagyok prűd, vagy ez nem csak szerintem nincs rendben?

Figyelt kérdés
Pár hete olvastam a szexualitás kategóriában egy kérdést, valami olyasmi volt a kérdés, hogy megcsalnád-e a párod, ha nem derülne ki, vagy nem menne a kapcsolatod rovására, a legtöbben igennel szavaztak, az igennel válaszolók is fel lettek pontozva. Nem akarok senki életébe sem beleszólni, tényleg, de szerintem ez akkor sincs rendben. Ti hogy látjátok ezt?

2022. okt. 31. 02:53
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
79%

"Az ember gyárilag poligám és biszex."

Akkor mivel magyarázod a szerelmet, mint érzést? Csak egy illúzió? Gyárilag poligám, mi? Az, hogy párkapcsolaton belül megnézel néha más nőket, pasikat, természetes, de a szerelem akkor is egy olyan érzés, ami 2 emberre vonatkozik, nem 3 meg 4, a Kinsey féle skála meg már ott megbukott, hogy a tudomány szerint a homoszexuálisokat nem lehet heteróvá varázsolni, sem fordítva, Kinsey szerint viszont ezen a skálán bármikor átbillenhet a másik oldalra az ember, tehát vagy ez, vagy az, de valamelyik téves.

2022. okt. 31. 04:37
 12/44 anonim ***** válasza:
18%

11:"Akkor mivel magyarázod a szerelmet, mint érzést?"

Az egyik nem zárja ki a másikat.

A szerelem személyhez/személyekhez kötődik, én meg a gyári kódolásról írtam általánosan.

Megjegyzem: nem csak a pasik poligámok és biszexek, hanem a nők ugyanúgy!

Az erkölcs az egy nevelt része az életünknek, (sok hasznát eddig nem tapasztaltam) megpróbálja felül írni az ösztöneinket.

2022. okt. 31. 04:47
 13/44 anonim ***** válasza:
0%
#12 Nem zárja ki egymást igen, de ott van, az hogy megnézel másokat normális, ilyen téren poligám az ember, igen, de ha valakivel kapcsolatban vagy, akkor azt szereted, ahhoz kötődsz, nem a másikhoz, akinek 3-4 felesége van, gondolod, hogy mindegyiket ugyanúgy szereti, na nem, és most gondolj bele, hogy hogyan érezheti magát az a nő, akit nem úgy szeret a férje, mint a másik 3-at, az ember érző lény, elég alacsony önbecsüléssel kell hogy rendelkezzen az a nő, vagy férfi, aki szerint ez rendben van.
2022. okt. 31. 04:57
 14/44 anonim ***** válasza:
41%

13 - Minden csak nevelés (idomítás) kérdése!

Én akkor jöttem rá erre, amikor egy párszor megadatott, hogy körbe tudtam utazni a Földet.

Elképesztő különbségek vannak az emberi értékrendek között, és ez mind a helyi vallások és társadalmi nevelések következményei!

Regényt tudnék írni a szokásokról és a nemzetközi "erkölcsről", de még gyűjtök hozzá anyagot. Legközelebb Kínába, egy matriarchális közösségbe szeretnék eljutni.

2022. okt. 31. 05:06
 15/44 anonim ***** válasza:
44%

A Kinsey-skála nem téves, és nem kell másképp értelmezni:

[link]

Vegyük példának az 5. -et. Aki homokos, az az is marad, csak néhány alkalommal az élete során lesz alkalmi kapcsolata/vonzalma az ellenkező nemhez, de attól még nem lesz full heteró, nem tud tartós kapcsolatot kialakítani nővel.

Ugyanez fordítva példának az 1-es a heteróknál.

2022. okt. 31. 06:34
 16/44 anonim ***** válasza:
65%
És még annyit hozzátennék, hogy egy 0 -ás heteró fizikailag, érzelmileg képtelen a saját neméhez vonzódni (semmilyen téren, nulla kémia, 0 vonzalom), és ez így is marad, nem tud rajta változtatni soha. Ez veleszületett, és nem választás kérdése. Senki nem tehet arról, hogy heteró vagy homó/leszbi. (Pedig milyen jó kis viccek vannak erről haha 😂 , ja, amúgy ezt egy értelmes ember el tudja fogadni, és tudja kezelni). De nem akarok eltérni a kérdestől ennyire, és offolni sem, remélem így valamennyire érthető #11 -es
2022. okt. 31. 07:11
 17/44 anonim ***** válasza:
43%
A legtöbb ember nem monogám természetű,a szaporodás miatt ez belénk van kódolva,tetszik vagy nem.Alapvetően ösztönlények vagyunk,és a természetet bizony nem érdekli az erkölcs.Ha erkölcs szempontjából nézzük,az "ösztönlényt" helyettesíthetjük a "gyarló"-val is.Nem,nekem sem tetszik.Ez van.
2022. okt. 31. 07:33
 18/44 anonim ***** válasza:
86%
Hűségesnek lenni sosem lesz prüdéria.
2022. okt. 31. 08:11
 19/44 anonim ***** válasza:
82%

Azt pedig kifejezetten röhejesnek tartom, hogy mindenki azzal jön, hogy az ember nem monogám.

A megcsalás a hazugságtól megcsalás. Attól, hogy a másik háta mögött csinálod.

Ha annyira poligám az ember alaptermészete, akkor ahhoz miért nincs faszotok, hogy felvállaljátok és célirányosan keressetek párt ahelyett, hogy annak a pofájába hazudtok, aki komolyan gondolja, hogy csak veletek akar lenni, kizárólagosságban? (Amúgy az, hogy az ember nem monogám egyébként nem abban a formában igaz, ahogy egyesek szeretik használni a saját hütlenségük mentegetésére hanem egy élethosszra levetítve. Az igaz, hogy az emberre nem jellemző az "egy partner egy életre" viselkedés. A humán viselkedéskomplex egyik legfontosabb alapköve viszont a csoportos monogámia. Mindenki, aki nem csak a saját defektjei igazolására használja az etológiát tisztában van ezzel.)

2022. okt. 31. 08:19
 20/44 anonim ***** válasza:
33%
#14 Úgy beszélsz a poligámiáról, mint ha az nem kultúrális eredetű lenne, királyi családoknál alkalmazták többnyire, hogy biztosan legyen utód, na meg sok gazdag szeretett rabszolgákat tartani, illetve az iszlám vallás is helyesli. A monogámia nem hoz magával negatív szándékú viselkedést, míg a poligámia igen, konkrétan a női nem lealacsonyítása, de ma már egyenlőségesnek próbálják beállítani, viszont technikailag a férfiaknak kedvez azzal, hogy 0 önértékelésű nőket majdhogynem k**vává nevelik.
2022. okt. 31. 09:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!