Én vagyok prűd, vagy ez nem csak szerintem nincs rendben?
"Az ember gyárilag poligám és biszex."
Akkor mivel magyarázod a szerelmet, mint érzést? Csak egy illúzió? Gyárilag poligám, mi? Az, hogy párkapcsolaton belül megnézel néha más nőket, pasikat, természetes, de a szerelem akkor is egy olyan érzés, ami 2 emberre vonatkozik, nem 3 meg 4, a Kinsey féle skála meg már ott megbukott, hogy a tudomány szerint a homoszexuálisokat nem lehet heteróvá varázsolni, sem fordítva, Kinsey szerint viszont ezen a skálán bármikor átbillenhet a másik oldalra az ember, tehát vagy ez, vagy az, de valamelyik téves.
11:"Akkor mivel magyarázod a szerelmet, mint érzést?"
Az egyik nem zárja ki a másikat.
A szerelem személyhez/személyekhez kötődik, én meg a gyári kódolásról írtam általánosan.
Megjegyzem: nem csak a pasik poligámok és biszexek, hanem a nők ugyanúgy!
Az erkölcs az egy nevelt része az életünknek, (sok hasznát eddig nem tapasztaltam) megpróbálja felül írni az ösztöneinket.
13 - Minden csak nevelés (idomítás) kérdése!
Én akkor jöttem rá erre, amikor egy párszor megadatott, hogy körbe tudtam utazni a Földet.
Elképesztő különbségek vannak az emberi értékrendek között, és ez mind a helyi vallások és társadalmi nevelések következményei!
Regényt tudnék írni a szokásokról és a nemzetközi "erkölcsről", de még gyűjtök hozzá anyagot. Legközelebb Kínába, egy matriarchális közösségbe szeretnék eljutni.
A Kinsey-skála nem téves, és nem kell másképp értelmezni:
Vegyük példának az 5. -et. Aki homokos, az az is marad, csak néhány alkalommal az élete során lesz alkalmi kapcsolata/vonzalma az ellenkező nemhez, de attól még nem lesz full heteró, nem tud tartós kapcsolatot kialakítani nővel.
Ugyanez fordítva példának az 1-es a heteróknál.
Azt pedig kifejezetten röhejesnek tartom, hogy mindenki azzal jön, hogy az ember nem monogám.
A megcsalás a hazugságtól megcsalás. Attól, hogy a másik háta mögött csinálod.
Ha annyira poligám az ember alaptermészete, akkor ahhoz miért nincs faszotok, hogy felvállaljátok és célirányosan keressetek párt ahelyett, hogy annak a pofájába hazudtok, aki komolyan gondolja, hogy csak veletek akar lenni, kizárólagosságban? (Amúgy az, hogy az ember nem monogám egyébként nem abban a formában igaz, ahogy egyesek szeretik használni a saját hütlenségük mentegetésére hanem egy élethosszra levetítve. Az igaz, hogy az emberre nem jellemző az "egy partner egy életre" viselkedés. A humán viselkedéskomplex egyik legfontosabb alapköve viszont a csoportos monogámia. Mindenki, aki nem csak a saját defektjei igazolására használja az etológiát tisztában van ezzel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!