Ha forgalmazol valamit, és én beállítok hozzád úgy, hogy közben van nálam az a valami, de nem nálad vettem, te megsértődnél?
Figyelt kérdés
A kérdést nem tudtam érthetőbben megfogalmazni, de példákkal egyértelmű. Mondjuk tojást árulsz a szomszédomban, én meg megyek haza, megállunk beszélgetni, és észreveszed a kosaramban a tojást, amit a boltban vettem. Vagy: maszek fodrász vagy és elmegyek hozzád valamiért, és frissen vágott hajjal, amit nem veled nyírattam. Na ilyen helyzetekben te berágnál vagy nem?2022. okt. 17. 18:47
1/4 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Ki vagy te nekem? Attól is függ. Mert ha a szomszédom vagy, nem biztos, hogy nálad kell tojást vennem, ha máshol jobb árban van, és azt sem tudom mikor vagy otthon.
Ha fodrász vagy, akkor ismersz, hogy nekem teljesen mindegy ki vágja, aki épp útba esik, és meg tudja csinálni.
2/4 A kérdező kommentje:
1-es, ez mindegy a kérdés szempontjából, de te megértetted a lényegét
2022. okt. 17. 19:14
3/4 anonim válasza:
Azért nem mindegy, mert ha barátok is vagyunk, akkor azért az őszinteség elvárható, vagy ha eddig nálam vetted/hozzám jártál, most miért nem. A másik olcsóbb, múltkor romlott volt a tojás/elbasztam a hajad, stb. Mindenkinek kellene annyi önreflexió, hogy tudja ezeket kezelni, semmi gond nincs ebből, nem pedig "berág", hisztizni kezd.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, te ettől teszed függővé, hogy milyen viszonyban vagyunk, barátok vagy rokonok vagyunk. Igen, ez is szempont lehet.
2022. okt. 17. 19:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!