Miért ennyire idióták az emberek??
#21 Autocorrect-ről nem hallottál még, nem baj. De tényleg, az én hibám, hogy átsuhantam ezen a kifejezésen, sajnálom :(
#23 Ti viszont ezen a mondaton suhantatok át: "Legalább is ezt árasztják feléjük..." Egyébként, aki nem vesz részt, azzal szemben ez az eljárás:
"A népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény szerint a népszámlálásban kötelező a részvétel. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény pedig kimondja, hogy 200 000 forintig terjedő közigazgatási bírság sújtja azt, aki a kötelező statisztikai adatszolgáltatást nem teljesíti. A KSH célja azonban nem a bírságolás, hanem az, hogy a lakossággal együttműködve sikeres népszámlálást hajtson végre."
És igen lehet, hogy abba a hibába esik, hogy ő azt hitte, hogy az utolsó kérdést megválaszolta, pedig még sem küldte be a kérdőívet. Nem mindenki szocializálódott a számítógépen. Tudom, hogy nehéz elfogadni és fájdalmas, hogy valaki nem kíván teljesen részt venni ebben a világban és csak egy-két alkalmazást, weboldalt tanul meg kezelni. (Nem beszélve arról, hogy vannak akik teljesen lefagynak, ha valami új, számukra ismeretlennel találják szembe magukat és ők nem idióták, nem bizony.) Talán, ha kicsit kevésbé lennél arrogáns...
"nem tudom felfogni, hogy ha képesek a számítógépet és a facebookot kezelni, akkor mégis mi okozhat gondot a kérdőív kitöltésében"
A feleségem defektet kapott az óvodánál a múltkor, és nekiállt kereket cserélni. Az anyukák úgy néztek rá, mint egy ufóra, hogy megpróbálta. A háttér, hogy apósom autószerelő, és tizenéves korukban megtanította a feleségemet és a sógornőmet ilyen tipikus autós dologra, mint kerékcsere, olajszint-ellenőrzés, tükörből tolatás. A többi nőnek pedig ez férfi dolog, azaz ilyen esetben a teendő, hogy hívunk egy férfit.
Úgy hívják ezt, hogy tanult tehetetlenség. Ugyanez van a szomszédoddal is: az ő szótárában ez ilyen bonyolult jogi, informatikai dolog, amihez ő nem ért, és jobb, ha segítséget kér hozzá. Eszébe sem jut megpróbálni, pedig ha megpróbálná, egyből sikerülne.
Számtalan példát lehet látni ilyenre az életben. Pl bringát vettem pár éve, és nem akartam tipikus női vázas biciklit, de amúgy meg vinni akartam a gyereket gyerekülésben. Kérdeztem az eladót, hogy mit tanácsol az ellentét feloldására, mire lazán rávágta, hogy férfivázas bringát. Mondom, oké, de hogy lépem át a vázt? Odatolt egy biciklit, hogy tessék, lépd át! Én meg lazán átléptem. Egyszerűen fel sem merült bennem, hogy menne, csak előre eldöntöttem, hogy lehetetlen.
#27 Majd ha az állam független lesz a politikától, akkor tegyél fel ilyen okos kérdést.
#29 Köszönöm, szerintem a tiéd a legértelmesebb válasz eddig.
#32 Bizonyára az vagyok, ennek örömére meg is eszek egy banánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!