40 felett màr nincs semmi, úgy nagy általanosságban?
Addigra a dolgunk nagy részét már elvégeztük és csak a vegetálas van?
Nem érdekel a pár kivétel, hogy akkor talàlta meg a nagy szerelmét, meg ment egyetemre blabla.
"Na tudtam hogy megjönnek a "de én kivétel vagyok" kommentelők"
Ha olyan sok "kivétel" van, akkor esetleg nem merült fel benned, hogy talán nem ők a kivételek?
De még ha "kivételek" is, akkor rohadt sok kivétel van.
És mellesleg: ismét kérdezem: miért nem ehhez az általad "kivételnek" nevezett csoporthoz akarsz tartozni?
Ha pedig nem, akkor miért nem úgy kezded, hogy téged csak a keserű, unalmas, rossz életű emberek érdekelnek?
Akkor értelmezzük a "kérdésedet"!
Te eldöntötted, hogy milyen "választ" fogadsz el, és semmi mást.
Akkor viszont megkérdezem: mi a fenének írtad ki a kérdést? Ha te nem normális válaszokat akarsz, akkor miért kérdezel?
Ja, hogy csak egy kicsit panaszkodni akartál? Oké, megvolt, befejezheted.
70 éves vagyok egészséges, semmiféle gyógyszert sem szedek, és csak az előnyeit látom a koromnak.
Pl. Cserélgetem az autóimat meg a csajaimat, rengeteg utazok, ráadásul 40 éves koromban nem lehetett volna 30 évvel fiatalabb csajom.
70 évesen meg lehet.
:)
Egyébként nem mindenben értek egyet a kérdezővel, mert 40 felett is sok dologban lehet változtatni, sokmindent lehet csinálni alapvetően.
De sok dologban egyetértek vele.
Ok, hogy a gyereknevelés életcél lehet, de ahogy legalábbis egy magyar családnál kinéz, főleg, ha nincs segítség, tragédia.
MINDEN ismerősömnél úgy néz ki, hogy felkelnek kora reggel, indul a vita a gyerekekkel, a feszültség, valaki viszi a gyerekeket suliba, indulnak a szülők is, dolgoznak teljes állásban, rohannak a gyerekekért, rohannak haza. Otthon házimunkák, gyerekekkel tanulás, jobb esetben beszélgetés, játék velük, fektetés után még kimaradt házimunka, sok ismerősömnek munka, éjfélkor fekvés, 6 óra alvás.
Hobbi 20 évig szünetel, énidő 20 évig szünetel, a párkapcsolat is sok helyen akadozik, mert nincs mikor kettesben lenni, a sport 20 évig (és így lehet, hogy örökre) szünetel.
Azt meg nehezen hiszem el, hogy valakinek sporttól elmúlna a magas vérnyomása, refluxa, derékfájása. Eleve a reflux nem gyógyítható és nem múlik el, vagy ha igen, az nem reflux volt. A magas vérnyomáson is csak bizonyos mértékben segítHET a sport. Ami amúgy gyereknevelés mellett nem fér bele.
Én 30 vagyok és még tanulok. De sokan 40 felett is tanulni kényszerülnek, tehát ez se feltétlen plusz pont a negyvenes lét mellett, hogy csak a munka a dolgot, mert nem.
Lehet, hogy a kérdező is túloz, de túlzás a másik véglet is.
Nézőpont kérdése.
Más ismerősöm még ilyenkor utazgat, alapít családot, kezd bele vállalkozásba.
Míg ém itt vagyok 23 évesen,és én viszont tényleg úgy érzem,én már vegetálok.
Minden csak egyéni élethelyzet kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!