40 év körül nektek is "átfordult" az agyatok?
Már sokkal szkeptikusabb vagyok kb mindennel, nincs már meg az a naív lelkesedés mint 10-15 éve.
Ugyan van több mint tíz végzettségem, de mégsem tudom mitől léphetnék előbbre vagy használhatnám ki az időmet kifizetődőbben.
A hozzáállásommal is kb egyedül maradtam, a páromat nem érdekli szinte semmi vagy ő sem tudja miben lehetne üzletileg kifizetődően együttműködni.
A szüleim egyszerűek, munkás felfogásúak ég és föld vagyunk, bár sokmindent megalapoztak nálam fejben, ha az élet más területén nem is.
Kb mindent "zsákutcának" látok, vagy ködösnek, sehol nem találom a "nagy lehetőséget" ,de még a kicsit se...
A törvényre meg kb köpök, mert az egész és az összes "rendszer" ahogy van SZAR! Kezdve a közlekedéstől az oktatáson át az egészségügytől a nyugdíjig a többibe meg már inkább bele se menjünkig!
Vagy ha jó is az se nekem hozza a hasznot, max kevésbé bosszant, de azt meg bőven megfizettetik egyébként is.
A magyar nyelvtan is egy kalap XAR!
Mégvalamit? Ki hogy látja?
lesajnáló értelemben: olyan idős, idősödő ember, aki nem értheti a fiatalokat
Részletesen
Példamondat:
Oké, boomer. (=Ugyan, mit tudhatsz te erről.)
Szellemi kapacitásaid végső megfeszítésével elolvashattad volna a teljes definíciót is a "boomer" kifejezéshez:
"boomer
angol, jelentése: a második világháború után született, baby boom generáció tagja, friss, lesajnáló értelemben: olyan 40+/idősebb ember, aki nem értheti a fiatalokat"
és, teszem hozzá, elvesztette a szellemi rugalmasságát, belemerevedett az agya a megszokott dolgokba, képtelen a változásra, elveszíti az érdeklődését a világ iránt, és ettől szépen mogorva taplóvá válik.
Én nem a fiatalokat nem értem, értem én pket teljes mértékben és sajnálom is, mivel ugyanabba a dagonyába taposok velük, csak ők még hisznek, én már nem...
Túl régóta hitegetnek...
Ad egy kis egérutat az állam, tart 3-4 évig aztán paff lehúzza még a kabátod is.
Most a Katásokkal, előtte az áfakulcsokkal szarakodás, még előtte a végzettségköteles tev-ek szigorítása, ezalatt az OKJ beszántása, a valamit is érő képzések hatósági vizsgához kötése, termőföld vásárlás korlátozása, HÉSZ szigorítása lakás átminősítés ellehetetlenítése...
Stb stb..
Módszeresen, minden fronton csak a folytogatás!Közbe itt is emel, ott is emel, mindenhol emel, de azért a propaganda dübörög hogy húdejó hűdejó, mindegy melyik gyökér ígérget, mind kibelez a végén..
Szépen... Lassan...
A rohadt külföldieknek meg mindent lehet ingyen, sőt még az én adómból fizetnek is nekik!
Aztán ismeretlen tettes há micsinájjunk!
Teljesen igazad van abban, hogy itt a rendszer szar. Ezt a fiatalok is észlelik, de ettől még lehetne a középkorúakban is több rugalmasság.
Hogy is mondjam...
Az a baj, úgy kb 20- tól fölfelé, hogy a legtöbben túlságosan közel engedik magukhoz a valóságot és ettől megkérgesednek. Beleszürkülnek a hétköznapokba.
Én például nem...
Meg is kapom rendszeresen, hogy hülye vagyok.
De nem bánom.
47/n
Önmagába nemsokat ér.. Ha ismernéd az ágazatot akkor képben lennél vele, hogy ez csak egy alap papír, kb arra jó, hogy karbantartó legyél vele valami raktárba, ja meg pesze a "vállalkozósdi" csak itt baromi könnyen utólérnek, és amit kivieleztél azért amíg élsz felelős vagy! Ha valaki meghal, és előásnak 5 év múlva, katan a bilincs ha nem tudod bizonyítani, hogy nem a te hibádból kifolyólag halt meg valaki.
Már ahhoz két év igazolt mukaviszony és külön FAM vizsga kell, hogy villanyórázhass! Én tavaly vizsgáztam ebből a villanyszerelésből, még nem melóztam benne, de olynokkal voltama vizsgán akik már tíz éve nyomták papír nélkül alkalmazottklént cégnél szóval ez is csak egy zsákutca, csak te nem tudsz az egészről semmit csak annyit láttál hogy jaj agyonkeresik őket meg hú de megfizetik, hát persze a hirdetésben egy ígéretet látsz a valóság utánna jön hónap végén!
Már a bizonyítvány kézhezvételekor tisztában voltam vele, hogy ezzel se fogok megpőróbálkozni soha munkavállalóként, max magamnak szerelek javítok és ennyi.
Még annyit mondanék, hogy azt se hidd, hogy két éves az a képzés... A 670 óra "kötelező" gyakorlatot magadnak igazolod le ahogy akarod vagy tudod, ezt a tanfolyamszervező lerázza magáról. az a két év maga a hivatalos maximalizált képzési időtartam (aminek ugye jogszabály szerint ez év december 31 az utolsó dátuma), de fogadok BECSATLAKOZÁSRÓL (jogi kiskapu) még nem hallottál! Én ezt a kétéves tanfolyamot tíz hónap alatt tudtam le online oktatásal és kb 6 db "konzultációval".
Ennyi... Van bizonyítványom, láttam 380 as konnektort meg mágneskapcsolókat villanymotoral, és papíron tudok rajzolni meg kapcsolást építeni.
Szerinted villanyszerelő vagyok? :D
A Magyar állam szerint az!
De ez csak egy paragrafus...
Ez pont az a szakma, ahol ha hibázol, meghal valaki...
Vagy te, vagy a kollégád, vagy az ügyfél...
Meg van ez szerinted fizetve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!