Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek le kellene szoknom...

Szerintetek le kellene szoknom a nagybetűvel írásról?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat gondolkodom rajta, hogy lehet le kellene szoknom a nagybetűs írásról. A legtöbb barátom végig kisbetűvel ír, legalábbis gépről mindenképpen, de többnyire telefonról is. Néha furán érzem magam, amiért én mindent nagybetűvel írok és pl a szavakat, hogy YouTube is így írom, nem úgy, hogy youtube.

Szerintetek megpróbáljak leszokni róla?

Köszi a válaszokat előre is :)

2022. szept. 28. 04:54
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem, miért kéne? Haveroknak én is mindent kisbetűvel írok, de te úgy írj, ahogy neked jó. Csak értsék meg a mondanivalód, a többi nem lényeg.
2022. szept. 28. 05:14
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Én is mindent úgy írok ahogy eredetileg van. Ebben semmi rossz nincs. Akkor érezném rosszul magam ha másképp írnám.
2022. szept. 28. 05:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. szept. 28. 06:15
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Nekem nem tunik ugy, hogy MINDENT NAGYBETUVEL IRSZ. Ha viszont azt akarod mondani, hogy mindent helyesen akarsz leirni, s amit kell, nagy betuvel kezdeni, akkor nem ertem, miert szoknal le rola. Ezt a kis intlligencia-latszatot is meg akarod szuntetni? Kerdezem maskent: ha a haverjaid a kutba ugranak, te is?
2022. szept. 28. 06:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Maradok a mostani írásmódomnál!
2022. szept. 28. 06:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is be szoktam tartani a helyesírási szabályokat instant messengeren való chateléskor, de annyi előnye biztosan van annak, ha valaki helytelenül ír, hogy sokkal gyorsabb. Mindent kisbetűvel, a központozási jelek minimálisra szorításával, ékezetek nélkül, jóval gyorsabban lehet így telefonon pötyögni.
2022. szept. 28. 07:56
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
6os, az ekezet nelkuli iras nem helytelen, ha mondjuk angol billentyuzettel gepelsz, es HA tudod, hogy amugy hogyan kell helyesen irni. Azert ezt ne keverd mar. Es ne magyarazd mar meg, hogy helytelenul irni gyorsabb... Ja, gyorsabban felfogom, hogy idiota az illeto.
2022. szept. 28. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Ja, hogy csak simán helyesen írsz?

AZT HITTEM ÍGY ÍRSZ MINDENT. NA, AZ KVA IDEGESÍTŐ LENNE! :D

Az tlejesen okés, hogy nagy betűvel írod azt, amit nagy betűvel kell írni. Sőt, ez a jó, igazából másoknak kéne erre rászoknia. Nekem pl tök rossz látni amikor ismerősök neveket írnak kisbetűvel. Nem a Youtubera gondolok, de pl a saját vagy más haverok nevére.

2022. szept. 28. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha helytelenül ír valaki MOBILON, az gyorsabb, mint helyesen. Gépen mindegy.

De egyébként angol billentyűzeten is lehet magyarul írni.

2022. szept. 28. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!