Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hazudja magát valaki...

Miért hazudja magát valaki magasabb pozicióban lévönek?

Figyelt kérdés
A szomszéd nő. Azt hazudja, hirdeti magától, senki sem kérdezi, hogy ő multis felső vezető. Én viszont tudom, hogy nagyon nem az, dolgozik ott ismerősöm. 35 éves emberről van szó! Minek ilyet hazudni? Annál a cégnél a felső vezetők sofőrös autóval járnak, de még a középvezetőknek is céges autója van. Nem látok sehol céges autót, csak egy CSOK-os Dacia-t, családi támogatási matricával, 4 gyerekkel. Tényleg senkit nem érdekelne, hogy ő egy átlagos valaki, de egyfolytában mondogatja a hazugságait. Miért hiszi, hogy ez számít bármit is? Mindenki tisztelné ha igazat mondana. Amúgy senki soha nem kérdezte a másikat, hogy mivel foglalkozik, ez az ő kattanása.
2022. szept. 27. 08:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem akarok kellemetlen helyzetet. Most szoljak be? Az ismerosom konkretan a volt fonoke. Neki van ceges autoja es pontosan tudja, hogy a csaj egy masik kozepvezeto haverjanak a beosztottja. Ugyanazon az emeleten dolgoznak. Szerintem a csajnak fogalma sincs, hogy nekem lehet ott ismerosom es nagyot akar mondani magarol. Csak nem ertem minek? Mire jo ez? Inkabb ettol nezem kevesebbnek, mintha bevallja, hogy mi a munkaja. Akkor azt mondanam, itt ez a 4 gyerekes anya, le a kalappal! Igy meg ….
2022. szept. 27. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Értem.

Szóval nem akarsz kellemetlen helyzetet.

Nem akarsz pontos és megbízható választ (hiszen az csak a nőtől jöhetne, főleg, ha borulna a bili).

Ellenben szeretnél ezen csámcsogni, és meddő találgatásokat olvasgatni. Szerencsére az interneten mindenre van lehetőség.

2022. szept. 27. 09:54
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem. Az okára lennék kiváncsi, hátha ismer valaki ilyen embert. Nem értem miért hazudik, mi oka van erre. Inkább miért nem marad csendben? Amikor én pizzafutár voltam és az előző irodai állásomhoz képest szégyelltem, akkor nem mondtam senkinek max vagy elmondtam az igazat ha kérdezték. De ennek semmi értelme szerintem! Amúgy nem tűnik őrültnek a csaj.
2022. szept. 27. 14:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Most ha legközelebb elkezdi mondani, akkor kezdjek rá, hogy ismered az xy-t? Jó haverom, a főnököd volt. Mondta, hogy te kezdő pozicióban vagy és nem pedig még az ő főnökük?

Milyen kínos már. Ilyet nem csinál senki!

2022. szept. 27. 14:55
 15/16 anonim ***** válasza:

"Milyen kínos már. Ilyet nem csinál senki!"

. Ja, sokkal kínosabb, mint a munkáról hazudni... meg csak úgy random belökni, hogy hol dolgozom felsővezetőként, aztán nem mesélni többet a munkáról.

Ezernyi más megközelítés lehetne, a nyilt lebuktatás helyett elég lenne megemlítened, hogy kiket ismersz onnan, és kész, a későbbiekben nem hozná fel valószínűleg.

De világos, hogy Te ezt nem akarod.

Egyébként találkoztam már emberekkel, akik évekig hazudták otthon, hogy egyetemre járnak, sőt, a diplomaosztóra is meghívta a családot, és először azt kamuzta, hogy a TO-n van valami, és adminisztrációs okokra hivatkozva nem adják ki a diplomát.

Ismertem olyat is, aki szintén kamuzott egyetemet és mellette munkát is.

Bár mindegyiküknél ott borult a bili, amikor már nem lehetett tovább csavarbi a történetet (mert pl. a ki nem adott diploma esetében már hivatalos útra akarták terelni az ügyet), de mindig volt valami gyanús, valami kínosan banális magyarázat a történetekben, vagy egyszerűen olyan, ami nem lehetséges.

2022. szept. 27. 15:10
 16/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez a lightos lebuktatás nem is jutott eszembe, nem gondolkodom ilyeneken sose. Az egyenesség híve vagyok egyébként. De legközelebb megemlítem, hogy “nem is tudtam, hogy xy-nal munkatársak vagytok, jó haverom”
2022. szept. 27. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!