Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A párkapcsolatban élők miért...

A párkapcsolatban élők miért akarnak párkapcsolatot egy egyedülállónak? Azért, hogy önmagát igazolja?

Figyelt kérdés

"Én csináltam jól, mert családot alapítottam, értük élek, miattuk ébredek fel reggelente, és csinálom a f*s, unalmas melómat."

Ha jobban belegondolunk a párkapcsolat is önző, érdekbarátság, ami jobb esetben kölcsönös. Én adok neked szeretetet, cserébe adj belőle te is...

2022. szept. 19. 09:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#9, #10

Az 5. válaszod másik részével egyetértek. Hogy ez sokaknak a világ legtermészetesebb dolga.

Az önzőséget pedig arra értettem, mert valljuk be azért akar valaki kapcsolatot, mert az jó érzés neki (plusz ösztönösen cselekszik). Ideális esetben mindkét félnek egyformán, kölcsönösen. Ez rendben is van így.

De a családpártiaknak miért természetellenes, bizarr, ha valaki egyedülálló? Idáig azt tapasztaltam, hogy sokan nehezen fogadják el, és nagyon erőltetni akarják a másikra.

Talán a 7. válasz a leglogikusabb magyarázat erre a kérdésre.

2022. szept. 19. 12:40
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Én házasként pont leszarom mások életmódját, mindenki maga tudja mi a jó neki. Max az idősekre jellemző, hogy tolják a fiataloknak, hogy házasodjanak, meg szüljenek nekik unokákat.

Ezen az oldalon meg igazából már több a gyerekellenes kérdés. A gyerekvállalás kategória is tele van azzal, hogy mi értelme szülni, ki az a hülye aki a mai világba szül, mi a jó egy gyerekben, stb. Nem értem a két csoport miért nem tudja szimplán békén hagyni egymást.

A világon minden cselekedet önző. Mindenki mindent azért tesz, hogy neki jó legyen valamilyen formában.

2022. szept. 19. 16:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg jóakarásból...
2022. szept. 19. 20:02
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem, nem csak az idős emberekre jellemző ez a kapcsolat ráerőszakolósdi a másikra.

Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezzel a hozzáállással csak ártani fognak másoknak.

Nincs nekem bajom a társfüggő emberekkel. Szerintem gondolkodásmódod így nagyon is rendben van.

2022. szept. 20. 07:43
 15/18 Kroms ***** válasza:
0%
Nem a társaságról szól a dolog, hanem a gyerekvállalásról. Lehet, hogy most élvezed a "szabadságot", de vajon 50+ évesen is jó érzés lesz majd üres lakásba hazamenni, miközben az összes korod béli javában unokázik? Ha pedig még idősebb leszel és elkezdesz betegeskedni, ki fog rólad gondoskodni?
2022. szept. 24. 03:16
 16/18 anonim ***** válasza:
95%

Ez annyira gagyi duma. Egyrészt nem kell üres lakásba hazamenni, attól hogy gyerek nincs, még párja lehet az embernek. Ha szül is gyereket, az a mai világban igen nagy valószínűséggel megpattan külföldre, és a nagyi örülhet ha tudnak magyarul az unokák. Gondoskodni meg nem a gyerekem fog rólam, mert nem ápolót nevelek. Teszek félre pénzt, hogy be tudjak kerülni egy jó otthonba ha kell, ahol szakképzett emberek gondoskodnak rólam, és hozzám hasonló nyuggerek társaságában bingózhatok. Ki az az önző bolond, aki elvárja, hogy a gyereke munka, háztartás, saját család mellett majd még egy másik felnőtt (fizikailag/szellemileg/mindkét módon leépült) embert pesztráljon? Sem fizikailag, sem mentálisan, sem anyagilag nem kivitelezhető.

Én azért szülök, mert gyereket szeretnék, nem azért, mert azt remélem, hogy majd öregként ő kapar ki engem a kakából. Ezért kár szülni, egy gyerek sokkal drágább, mint egy luxi idősotthon.

2022. szept. 24. 20:16
 17/18 Kroms ***** válasza:
0%

"Egyrészt nem kell üres lakásba hazamenni, attól hogy gyerek nincs, még párja lehet az embernek." - Lehet, de a kérdésfeltevő konkrétan a párkapcsolatot is elutasítja, tehát ez az érv akkor ugyanúgy nem játszik.

"Ha szül is gyereket, az a mai világban igen nagy valószínűséggel megpattan külföldre, és a nagyi örülhet ha tudnak magyarul az unokák." - Ez kizárólag nevelés kérdése, de ma konkrétan minden eddiginél kisebb az esély arra, hogy az energiahiánnyal küszködő, migránsok által lerohant Nyugatra akarjon valaki menni.

"Gondoskodni meg nem a gyerekem fog rólam, mert nem ápolót nevelek." - Ez nem a te döntésed lesz, amikor már nem tudsz magadról gondoskodni. Ha meg inkább bíznád magadat vadidegenekre, mint családtagokra, akkor sok sikert hozzá. Arra viszont számíthat mindenki, hogy pár éve múlva már csak jelképes nyugdíj fog létezni, vagyis a szociális ellátás lehetősége gyakorlatilag megszűnik.

"Teszek félre pénzt, hogy be tudjak kerülni egy jó otthonba ha kell, ahol szakképzett emberek gondoskodnak rólam, és hozzám hasonló nyuggerek társaságában bingózhatok." - Ha nem a következő fél éven belül szeretnéd felhasználni ezt az összeget, akkor garantálom, hogy el fog inflálódni az értéke, vagy el kellesz költened, miután jövőre lesz vagy 1500,- egy kiló krétaporos fehér kenyér, miközben a munkahelyek nagyobbik fele meg fog szűnni.

"Ki az az önző bolond, aki elvárja, hogy a gyereke munka, háztartás, saját család mellett majd még egy másik felnőtt (fizikailag/szellemileg/mindkét módon leépült) embert pesztráljon?" - Az előző kb. 250 generációból mindenki.

"Ezért kár szülni, egy gyerek sokkal drágább, mint egy luxi idősotthon." - Lehet, de sokkal többet is képes cserébe nyújtani. Szeretetet pl. senkitől nem tudsz venni semmi pénzért.

2022. szept. 24. 20:42
 18/18 anonim ***** válasza:
94%

"minden eddiginél kisebb az esély arra, hogy az energiahiánnyal küszködő, migránsok által lerohant Nyugatra akarjon valaki menni." Ezt te elhiszed? Nem a hanyatló migránsokkal teli nyugaton vannak rohadt nagy problémák, itthon épp 18 fokban készülnek lefagyasztani a gyerekeket, meg naponta öngyilkosok lesznek emberek a rezsi miatt. Nem terveztem magánkórházban szülni, de sajna a területi állami épp zárva van, úgyhogy erősen gondolkodom rajta. Ez az ország rohan a nyomorba, aki teheti menekül innen. Én csak ezért nem, mert megtehetem, hogy a világ legmagasabb adói mellett még mindent magánban intézzek, és nem érint hogy épp összeomlik a szarra épített vár.

Nevelés kérdése igen. Aki olyan nevelést kap, hogy tud nyelveket, meg van piacképes tudása, az simán lép. Akinek csak a szar állami oktatás jut, és a szüleinek nincs pénze különórákra, az tényleg elég esélytelen, mert tanár ugye nincsen.

A többi érvedre meg csak azt tudom mondani, hogy ha van az embernek pénzügyi tudása (meg pénze hozzá), akkor azért meg lehet oldani az időskorra való spórolást. Állami nyugdíjam alap, hogy nem lesz, mivel itt fiatal nem marad aki dolgozzon. Ezért van inflációkövető nyugdíjbiztosításom (nagy múltú nem magyar biztosítónál), amit már 26 évesen elkezdtem fizetni. Olyan nyugdíjam lesz, hogy ha akarok életem végéig lakhatok majd a Hiltonban. A pénzem nem a játékpénznek is vicc forintban tartom, hanem a hanyatló nyugat pénznemében, részvényekben amiket figyelek (és értek is hozzá, így minimálisan gyarapszik inflációkövetésen felül is).

Akinek probléma az 1500 Ft-os kenyér, az pláne ne szüljön, mert ez csak a kezdet, lesz ez még drágább is. Undorító, de ez van. Nagyon sajnálom az embereket, akik most megélhetési válságba kerülnek. De tény, hogy itt akkora csóróság van, hogy nagyon nem kéne mindenkit a szülésre bíztatni, mert így is most fognak egy rakat gyereket állami gondozásba venni, miután szegény szüleik nem tudják fizetni a rezsit.

Nálunk senki nem várta el, hogy a gyerekei gondoskodjanak róla. Mindenki szépen otthonba ment mikor kellett, mert megtehették. És általánosságban sem kell azért annyira idealizálni a régebbi korokat ebből a szempontból. Én legalábbis mindig sírok mikor pl a Sokan voltunkat elolvasom. És az csak 70 éve volt. Durva.

2022. szept. 24. 21:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!