Éreztél már honvágyat olyan helyre, ahol még nem is jártál?
Figyelt kérdés
Talán nem is pontos megfogalmazás a honvágy, de nagyon hasonló érzés. Elvágyódás? Mi ennek az érzésnek a neve?
Ha éreztél, hová?
2022. szept. 17. 09:59
1/5 anonim válasza:
Néhány éve Londonba. Minden áron menni akartam, tényleg szinte honvágy volt. Aztán voltam és végül megszűnt az érzés. De azért szívesen visszamennék.:)
2/5 anonim válasza:
Igen: a '90-es évek végén láttam egy lichtensteini rendszámos autót, megnéztem az országot a térképen, könyvekben, és azóta oda vágyok.
3/5 Metionin válasza:
Igen, Finnországban van egy település, ahová mindenáron el akartam menni, pedig amúgy nincs ott semmi különös, csak képeket láttam róla és jött ez a fura érzés. Egyébként jártam sokat Finnországban és laktam is ott (a családom egy része onnan származik, csak nem tartjuk a kapcsolatot) de a többi várossal nem volt ilyen érzésem csak simán szerettem ott lenni és annyi. Végül teljesen random elmentem abba a kisvárosba és nálam is megszűnt az érzés. Később amikor mondtam apámnak, hogy voltam ott, közölte hogy amúgy az egyik nagynéném ott lakott, csak már meghalt. Elég wtf érzés volt utána.
4/5 anonim válasza:
Régen volt egy egész falas tapétánk, már nem tudom melyik hegység lehetett és egy kis ház volt a képen nagyjából a semmi közepén. Mindig amikor azt a tapétát néztem, arról álmodoztam, hogy ott vagyok abban a házban távol mindentől.
5/5 anonim válasza:
Londonba vágytam nagyon. Mikor képeket láttam róla, vagy tvben mutatták, mindig olyan volt, mintha honvagyat éreznék, mintha nekem ott kéne lennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!