Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Éreztél már honvágyat olyan...

Éreztél már honvágyat olyan helyre, ahol még nem is jártál?

Figyelt kérdés

Talán nem is pontos megfogalmazás a honvágy, de nagyon hasonló érzés. Elvágyódás? Mi ennek az érzésnek a neve?

Ha éreztél, hová?

2022. szept. 17. 09:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Néhány éve Londonba. Minden áron menni akartam, tényleg szinte honvágy volt. Aztán voltam és végül megszűnt az érzés. De azért szívesen visszamennék.:)
2022. szept. 17. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen: a '90-es évek végén láttam egy lichtensteini rendszámos autót, megnéztem az országot a térképen, könyvekben, és azóta oda vágyok.
2022. szept. 17. 11:08
 3/5 Metionin ***** válasza:
87%
Igen, Finnországban van egy település, ahová mindenáron el akartam menni, pedig amúgy nincs ott semmi különös, csak képeket láttam róla és jött ez a fura érzés. Egyébként jártam sokat Finnországban és laktam is ott (a családom egy része onnan származik, csak nem tartjuk a kapcsolatot) de a többi várossal nem volt ilyen érzésem csak simán szerettem ott lenni és annyi. Végül teljesen random elmentem abba a kisvárosba és nálam is megszűnt az érzés. Később amikor mondtam apámnak, hogy voltam ott, közölte hogy amúgy az egyik nagynéném ott lakott, csak már meghalt. Elég wtf érzés volt utána.
2022. szept. 17. 11:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Régen volt egy egész falas tapétánk, már nem tudom melyik hegység lehetett és egy kis ház volt a képen nagyjából a semmi közepén. Mindig amikor azt a tapétát néztem, arról álmodoztam, hogy ott vagyok abban a házban távol mindentől.
2022. szept. 17. 14:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Londonba vágytam nagyon. Mikor képeket láttam róla, vagy tvben mutatták, mindig olyan volt, mintha honvagyat éreznék, mintha nekem ott kéne lennem.
2022. szept. 17. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!