Miért van az, ha egy jól ismert sztárpárnak van 4-5 gyereke, az menő, de itt még a jómódú sokgyereseket is megszólják,bárcsak ne zavarna?
Ryan Reynolds és Blake Lively most várják a negyedik gyereküket és szerintem ez egy fantasztikus dolog, de itt egy csomóan ujjal mutogatnak még a háromgyerekesekre is.
Én is 3 gyereket szeretnék, ha Blake példáját veszem, kb. 30, 33 és 36 évesen szülném meg őket. Legalábbis max. 3 év különbséget tartanék ideálisnak. Jól keresünk, egészen jól is nézünk ki, de már most félek, mennyi borzalmat fognak ránk mondani majd vagy gondolni.
Tudom nem kéne érdekeljen, de annyira borzalmas gyerekkorom volt, mindig én voltam a bullying céltáblája (akkor még nem értettem, hogy miért bántják a vonzó külsejű, intelligensebb embereket).
Őszi esküvőnk lesz, egyelőre még nem lesz baba, mert még tanulok. Próbálok rákészülni a nagycsaládos lelkületre, a kritikákra, hogy mi lesz majd a legjobb a gyerekeknek, stb.
Gyerekellenesek lebeszélő kommentjei viszont nem érdekelnek, alapvetően is sok a nagycsaládos köreinkben (és imádjuk a gyerekeiket is), a szüleimnek sajnos nem jött össze a 3. Baba, mert anyum 2x elvetélt a húgom után. Engem viszont már előre kritizáltak páran, hogy 2 gyerek után megunom és eszem ágában sem lesz harmadikat vállalni, nemhogy negyediket (arra amúgy sem nyitnék egyelőre). Annyira elszomorít ez a hozzáállás, nem az ő életük! :( Nagybátyámat is szétszedték páran, hogy 3 gyerek és válás után lett még egy gyereke. Mintha férfiaknál ez nem lenne gyakoribb amúgy is.
27/N
Mivel itthon a segílyes, alacsonyabb társadalmi rétegben élők előszeretettel potyogtatnak az állam javára, különböző kedvezményekért cserébe, sajnos emiatt kialakult az a sztereotípia, hogy biztos a CSOK miatt lesz 3 gyerek. És azért valljuk be, mindannyian ismerünk ilyeneket, akik ezért szülnek gyereket. Ezek összemosódnak azokkal, akik valóban nagy csaladot szeretnének, mert vannak ilyenek. Főnökömnek is 4 gyereke van, teljesen jól nevelik őket, mert ők is nagycsaládot szerettek volna.
Akik hozzátok közel állnak, azok úgyis tudják majd, mi a szitu, másokat meg le kell xarni.
Igen, csak a segély a jómódú többgyerekesnek is jár. Nem vagyok irigy, de azért kicsit sem volt irritáló, hogy én az egy szem gyerekem után az utolsó fillérig fizettem mindent (jó, ezzel számoltunk, én amúgy is csak egyet akartam, és nem volt különösebb anyagi gondunk).
A 3 gyerekes orvosházaspár pedig beáll a 25 millás kocsival a suli elé átvenni az ingyen tankönyveket a 3 gyereknek. Sikít róluk a jómód, de nekik JÁR, mert 3 van. Lányom osztályában figyeltem meg ezt konkrétan, addig nem is foglalkoztam vele. Akit meg a tanárnő anyja egyedül nevelt a testvérével együtt, hiába volt a béka segge alatt az egy főre jutó jövedelem, ő mindent fizetett.
És akkor még írhatnám: CSOK-ot olyan ismerősöm használta ki, ahol a legidősebb még éppen pont az egyetemen tanult (pár hónapon múlt, hogy kihasználhatta), már a két "nagynak" megvolt a lakása a szülők által, meg kellett venni a harmadik lakást is a kicsinek.
Valahol félre van csúszva az egész.
Ne foglalkozz velünk, mikor én mondtam, hogy 5en vagyunk testvérek mindenki nagyra nyílt szemmel csak lesett mint hal a szatyorba…
Pedig jobban éltünk mint pl az aki egyke volt.
Bezzeg volt egy kézilabda társam ők akkor 12 en voltak testvérek és még a szülők akartak gyereket..de az úgymond normális volt🤔
Illetve mikor felkerültem középiskolába ott is több olyan ember volt akik 10 meg 10+ testvérek voltak🤷🏻♀️
Szerintem mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit fel tud nevelni és normálisan el tud látni.
Ha te többet akarsz akkor annyi lesz, ne mások véleménye befolyásoljon.
Mi 2 gyereket tervezünk( az első már úton van)
De az is lehet hogy majd 3 lesz 🤷🏻♀️
Az évek, tapasztalatok stb. Majd elidönti.
6-os, persze hogy jobban éltetek, mivel az egy gyerek után semmi támogatás nem jár.
Én is egyke vagyok, a szüleim mindent megadtak, amit tudtak, de néha jó lett volna az ingyen tankönyv, vagy az ingyen ebéd.
Nem szólják meg a jómódúakat, azokat szokták akikről lerí , hogy a támogatások miatt csinálnak gyerekeket.
Azt mondjuk nem tesljseen értem hogy jön a gyerekvállaláshoz, meg, hogy 3 gyereket akarsz az, hogy jól néztek ki.
Nana heteske# ingyen tankönyv?! Húha spóroltak vele a szülők évi max 20ezret??
És az osztálykirándulás ami már akkor 5-10 ezer között mozgott, ruha, szakkör, nyaralás stb ? Mindegy nem vitázok veled xd
Plussz “ingyen” kaja max reggel volt, mivel az éves nálunk tanítás után volt és én akkor mentem haza egyből jó pár osztálytárasammal, általában azok maradtak ebédre akik tanszobásak voltak.
Csak azt nem értem, hogy akkor a rengeteg 3 vagy több gyerekes család miért nem él jól, hisz ingyen van a tankönyv 😂😂😂😂
Jesszus
Ez oszt felfogás
Tehát kérdező minimum 3 gyereked lesz és semmi gond nem lesz.
Éltek majd mint Marci hevesen. 🤦🏻♀️😂😂🥲
Tudod, van az a sztereotípia, hogy a szép emberek hiúk, meg biztosan többet törődnek magukkal, mint a saját gyerekeikkel, akiket lehet csak azért szül egy nő, hogy maga mellett tartsa a férjét. (Ekkora baromságot, a gyerekeket kihordani sem olyan könnyű)
Plusz vonzó nőként azért elég sok sztereotípia ellen keményen kellett harcolnom eddigi életemben. Fiatalabb koromban többen is megpróbáltak ostobának beállítani és mindenféle pletykákat terjeszteni rólam, csak hogy kvázi ellehetetlenítsenek minden téren. Egy kolléganőm egy volt munkahelyemen lejáratta az egész csoportot rám próbálva kenni az egészet, és miután engem nem rúgtak ki, ő fogta magát és elment szó nélkül... Férfiaknál nincsenek ilyen balhék abból, ha valaki jól néz ki és okos is, náluk az mintegy presztízs értékű, legalábbis páromnak ilyen problémái sohasem voltak. Engem speciel az sem érdekel, ha 3 gyerek után lesz rajtam plusz 10 kiló, nem foglalkoztat ennyire a külsőm, de bizony lesznek olyanok, akik majd szóvá tennék ezeket, bár igyekszem nem foglalkozni velük. Csak nehéz, mert eddig sok gondom volt ebből. :( Terapeutához is el kellett mennem, mert úgy éreztem, nem érdemlem meg ami velem történt és próbált segíteni abban, hogyan legyek határozottabb az ilyen hozzáállás ellen. Nem könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!