Nők, ti hogy reagálnátok ha háztartási gépet kapnátok mondjuk szülinapotokra?
Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, mikor direkt azt kérsz.2022. szept. 15. 11:03
21/32 anonim válasza:
Nem örülnék neki. Akkor inkább már egy csokor virág. Annyira nem szeretem az ajándékozást, de ha már adnak valamit, akkor az vagy jelképes legyen (virág pl.) vagy valami komoly, de semmiképpen sem használati tárgy, hanem olyasmi, amit mondjuk nem vennék magamnak.
22/32 anonim válasza:
Nem örülnék, mert az ilyen nagyértékű ajándékoknál mindig az az érzésem, hogy nem rólam/nekem szólnak. És itt most nem arra gondolok, hogy az ő ruháját mosnám az új géppel, vagy neki sütnék-főznék az új tűzhelyen. Hanem, hogy ő verheti a mellét, hogy ő bezzeg milyen nagy(értékű) ajándékot vett nekem.
23/32 A kérdező kommentje:
Így van, nem feltétlenül akarok tárgyat kapni, sőt a közös minőségi idő, élmény sokkal nagyobb ajándék számomra. Mindig el szoktam mondani, hogy nem szeretnék háztartási gépet kapni, és látszik, hogy nem is örülök neki. Mindenem megvan amúgy. Az elmúlt karácsonyra ismét kaptam egy robotporszívót, ami egyszer volt elindítva próbaképpen. Igazán rosszul működik, szőnyegre rá sem megy például kikerüli, de ahol jár ott is utána kell menni a sima porszívóval, amit mellesleg jobban szeretek, tehát haszna sincs, de legalább jó drága volt. Utálom. Irtózatos pazarlásnak érzem ezt, ott áll a sarokban és fogja a port. Mi többet tudnék még tenni? Mondtam ezerszer, hogy inkább nem szeretnék kapni semmit.
2022. szept. 15. 13:23
24/32 anonim válasza:
A páromtól örülnék, mert ő tudja, hogy pontosan mi kell, mástól nem.
25/32 anonim válasza:
23 Legközelebb, ha olyat kapsz amiről már megkérted az illetőt, hogy ne adjon, akkor utasítsd vissza és ne vidd haza. Lehet, hogy lesz némi sértődés, de ebből tanulni fognak.
26/32 anonim válasza:
De miért nem adod el, és az árából vehetnél pl. egy parfümöt magadnak minimum?
27/32 anonim válasza:
Kommunikációhiányos család...?
28/32 anonim válasza:
Attól függ, hogy mit, és mit gondolok, az adott ember, aki ajándékozta, örömet akart-e nekem szerezni vagy azért adta, mert "a nőnek a konyhában a helye" / azt hiszi, a személyiségem abból áll, hogy takarítsak és főzzek. Pl. kaptam szüleimtől robotporszívót, annak kifejezetten örültem, mert csak a helyzetemet akarták megkönnyíteni.
29/32 A kérdező kommentje:
Ha eladom, akkor még azért is megy a hiszti, így is megy a sértődés, hogy miért nem örülök, mikor ezerszer elmondtam, hogy ne.
2022. szept. 15. 13:57
30/32 anonim válasza:
Vállald a hisztit és a sértődést. Felnőtt ember, majd megbékél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!