Nők, ti hogy reagálnátok ha háztartási gépet kapnátok
mondjuk szülinapotokra?
Parfüm, ékszer, tusfürdő, háztartási eszköz....
Ezek olyan ajándékok amiket azoknak adunk, akiket nem ismerünk.
Kb már csak a gyertya hiányzik:D
Középiskolában adtam ilyen ajándékokat, amikor olyat húztam akivel soha egy büdös szót sem beszéltem korábban:D Oké, háztartási eszközt nyilván nem, csak a többit.
2022. szept. 15. 11:45
Én fordítva vagyok bekötve, örülnék neki. Utálom a tárgyi ajándékokat, de ha már muszáj azt kapnom, legalább legyen hasznos.
2022. szept. 15. 11:58
13/32 A kérdező kommentje:
10-es, akitől ajándékot kapok, az ismer, ezért jó lenne ennek megfelelő ajándékot kapni, de ha nem ad semmit, csak leülünk beszélgetni egy pohár bor mellett és rám figyel csak, nekem az is megfelel, inkább, minthogy valami olyat adjon aminek nem örülök. Érdekes mód, én mindig mindenkinek tudok olyan személyes ajándékot adni, ami rá lett szabva, igaz ez idő és energia, sokszor már fél évvel korábban elkezdek utána kajtatni, hogy meglegyen időben. Érted már a különbséget?
13: de próbáld megérteni, hogy nem mindenki rendelkezik ilyen kívánság vagy gondolatolvasási képességekkel...
2022. szept. 15. 12:33
Kérdező, gondolom neked az ajándékozás az egyik domináns szeretetnyelved. Azt kell megértened, hogy soha semmilyen helyzetben nem indulhatsz ki saját magadból azzal kapcsolatban, ami egy másik embert gondolkodását érinti. Akinek az ajándékozás nem fontos, vagy egyenesen nyűg, az sosem fogja megérteni, hogy neked ez miért fontos. Ezért kell megsértődés helyett nyomatékosítani az igényeidet, világosan, egyenesen, konkrétan, utalgatás és minden nélkül. Ha ezek után se megy a dolog, akkor visszafoghatsz a saját oldaladról és megállapodthattok abban, hogy innentől senki nem ajándékoz.
2022. szept. 15. 12:37
14, akkor az kérdezzen. Nincs abban semmi, ha egy caládtag, vag barát megkérdezi, hogy "mit szeretnél szülinapodra?".
Elvileg jó dolog a meglepetés, bár én pont utálom, de ha a meglepetés szar ajándékkal történik, akkor az mindenhogy szar. Akkor inkább ne legyen meglepetés, viszont legyen jó ajándék.
2022. szept. 15. 12:38
#15: igen-igen, telitalálat ez a "szeretetnyelv" megfogalmazás. Nagyon különböző..
A barátnőmnél pl. a kajáltatás a szeretetnyelv. Hosszú órákat képes arra fordítani, hogy barátoknak, vagy akár a (már felnőtt) gyerekeinek, mikor vendégségbe hívja őket.
2022. szept. 15. 12:41
16: én is utálom a kéretlen meglepetéseket. :-D (14 voltam)
2022. szept. 15. 12:41
15, a Kérdező írásából nekem az is lejön, hogy a minőségi idő ugyanúgy szeretetnyelv nála. hisz írja, hogy neki az is jó, ha csak elülnek dumálni egyet.
Csaldánál más, de pl barátoknál szerintem kimondottan ez a működőképes "ajándék", hogy egyszerűen összegyűlünk és ha nagoyn ünnepélyesek akarnak lenni, akkor az első sört ők állják, de kb ennyit a szülinapról, a többi egy sima találkozás, dumálás.
2022. szept. 15. 12:45
19 Ezért írtam, hogy az egyik domináns szeretetnyelve, nem pedig azt, hogy az egyetlen :) Mindenkinek több van, általában 1-2 az, ami domináns. Egyéként egyetértek veled, szerintem ha az ünneplésből kiveszik az ajándékozást, helyette valamilyen közös élményt, tartalmas beszélgetést, finom vacsorát, egymásra hangolódást választják, akkor az simán megoldhatja ezt a konfliktust.
2022. szept. 15. 12:48
További kérdések: