Mi az oka, hogy ha kicsit is hibázok egyből a halálával fenyeget?
Az a helyzet, hogy én 25 éves férfi vagyok, otthon lakok a szüleimnél.
Ha hibázok pl vezetés közben pl.: ismeretlen úton belemegyek egy kátyúba akkor anya azt válaszolja öngyilkos leszek tényleg, bárcsak agyvérzést kapnék és megdöglenék. Ha ez fordítva van, anya megy egy kátyúba én meg se szólalok.
Egyszer rossz helyen parkoltam kaptam egy figyelmeztetést, erre anya minek élek, semmirekellő fiam van, sehol nem fogja megállni a helyét, igénytelen, semmi nem lesz belőled, putriban fogsz lakni. Bárcsak itt is nem élnék már. Legszívesebben megvernélek, mert ilyen vagy. Meg mindig feleselsz(ez nem igaz, csak amikor úgy van kiállok ,hogy valamit nem én csináltam). Amikor ezt a figyelmeztetés volt csak nem büntetés akkor az ágyon sírt, hogy milyen fia van.
Amikor anya átment a piroson, 50 ezres büntetést kapott nem kezdtem vele ordítozni hanem vigasztaltam. Meg faluban lakok, itt azért számít az emberek véleménye.
Egy kis hibát vét az ember egyből öngyilkos leszek, minek élek, kár segítenem téged hálátlan vagy. Túlbuksizod a dolgokat, semmi semmi nem lesz belőled.
Volt olyan ,hogy azt mondtam jó melegem van, erre ő beugrott a kocsiba és ahová mentünk volna száguldozott, és ordította közben másra nincs meleg, másra nincs? Tényleg az kéne abbahagynánk mindent, és menne a vonat alá.
Az a legviccesebb ,hogy más előtt nyugalommal van, türelmes, megértő de ha én vétek egy kis hibát is akkor én egy utolsó kaka ember vagyok, egy emberi hulladék.
Más is mondta milyen kedves az anyukád, csak ha egy kis hibát vétek, olyan undorítóan kezd el velem beszélni, hogy a legutolsó kakának lehord, meg minden elképzelhető mocsoknak. Nevelőapám ilyenkor szintén elkezd engem szapulni, ő is minden féle sz@rnak lehord ilyenkor. Csak ő a halálával nem fenyegetőzik, mindig azt mondja semmi semmi nem lesz belőled, igénytelen vagy, bekerülsz egy jobb munkahelyre már kis is fognak dobni. Sehol nem fogod megállni a helyed.
Mondjuk pár éve ilyen a helyzet nálunk.
Miért nem lépsz most?
Még neked sem késő.
Az az oka, hogy pszichésen nagyon beteg.
És te sem leszel egészségesebb, ha ott ragadsz még tovább.
Van egy munkatársam aki szintén hasonló helyzetben van picit idősebb, bár a család sokkal normálisabb, de még sem teljesen.
Iszonyat normális csávó lehetne, elég intelligens még sem lép és egyre jobban marad le az életben és iszonyú életképtelen. Elég szomorú, pedig minden adott ahhoz, hogy teljes értékű önálló férfi legyen elég pénzzel...
Felnőtt férfi létedre már te magad is tehetsz erről, hogy hagyod magad és otthon maradsz.
Ezt már 1 hónapig sem egészséges bírni, nem hogy egy életen át.
Mire vársz? Ha anyád él még mondjuk 25-40 évet, akkor addig fogsz ott szenvedni?
Nem igen tudom szerencsére elképzelni ezt a szituációt, nagyon szörnyű lehet, de egyetlen egy megoldás van és semmi más, az hogy elmész.
Évente max 2 szer visszanézel, ha ugyanaz megy akkor meg elengeded végleg.
25 vagy. 30 ig vársz? 35 ig? 40 ig? 60 ig?
25 az még egy olyan kor ahonnét hiába a hátrányok fel lehet építeni magad 1-2 év alatt, de minél tovább halogatod annál nehezebb és esélytelenebb lesz.
Ez erzelmi zsarolas, manipulalas, csak az a szomoru hogy te is ott tartasz 25 evesen hogy anyukam nem enged. Hidd el kesobb sem fog, mert attol fel hogy magara marad. Es az en anyam is pontosan ugyanezt csinalta, ugyanaz ok miatt.
Ilyeneket mondogat nekem hogy en hagynam ot pesten a nyugatiban meghalni. Meg hogy engem biztos nem erdekel ha o nem tud labra allni annyira faj a dereka (porszivozas utan), meg ilyenek. Es nem is akarta hogy elkoltozzek, olyanokat mondogatott hogy "en nem uldozlek el", nem tudta felfogni hogy nem eluldoz, hanem mert igenyem van az onallo eletre.
Igazi mérgező szülő. Isten őrizzen mindenkit ilyen anyától. Nevelőapád is egy szégyen.
Nem, nem számít a falusiak véleménye. Az számít, hogy kikerűlj végre ebből a lélek romboló közegből.
Azt gondolom tudod, hogy erre a költözés az egyetlen megoldás. Ők nem fognak változni. Teljesen tönkre fognak tenni és ha tényleg semmi nem lesz belőled, az csakis anyád miatt lesz.
Egyetlen megoldás az, ha önállósítod magad, a sarkadra állsz és önálló, külön életbe kezesz.
Arra számíthatsz, hogy akadályozni próbál majd, ismét haldokolni fog. Te leszel a leghálátlanabb büdös kölyök, aki otthagyja a haldokló anyját, aki a lelkét is kitette érte.
Ne foglalkozz vele. Csak zsarol.
Menekülj és soha többet rájuk se nézz!
Amúgy lehet jobban is járnál, ha már nem lenne.
Kisvállalkozásotok van?
Na ha ott alkalmazottak vannak, azoknak is keserves világ van ilyen elmebeteg főnökséggel. Tipikus...
Mivel nem tudtam elköltözni, sajnos sajnos, öngyilkos fogok lenni pár héten belül. Ma is tegnap is ,legkisebb hibára amit munkaközben vétettem alig várom eltakarodj a háztól, meg arra vágyik minél messzebb dolgozzak, hogy a faluban, és rá is ne hozzak szégyent mekkora semmi vagyok. Ne hallja vissza mekkora lusta a fia.
Nem baj, így lesz a legjobb, igazából nem félek a haláltól, már tudom hogy fogom csinálni. Bánt bánt ,de ez lesz a legjobb. Alig várom megtegyem.
Ne csináld! Azzal csak neki adsz igazat, elégtételt szerzel neki. Azt fogja mondani:tessék, én megmondtam...
Szard le őket. Persze hogy még nem tudtál elköltözni, nem két nap alatt megy az. Nyugi, ha rajta leszel a dolgon, egy kis idő még, pár hónap és biztos összejön, mindenkinek sikerül előbb utóbb te is élni fogod önálló életed. Öngyilkosság helyett inkább vegyél füldugót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!