Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért menő utálni a nyarat?

Miért menő utálni a nyarat?

Figyelt kérdés

Független attól, hogy nem járok már iskolába, a mai napig eluralkodik rajtam az ideg, a depresszió szeptember közeledtével. Ettől függetlenül szeretem az összes évszakot, de a nyár csak 3 hónap aztán 9-et kell várni rá újra és abban a 9-ben megközelítőleg sem olyan az élet. Nem vagyok egy nagy extrovertalt, de a városunk kvázi kihal ilyenkor és lóf__zt nem lehet csinálni, nem beszélve az évi rendszeres pár napra beiktatott nyaralásról és azok emlékeire, a rengeteg élmény ami ilyenkor történik, teljesen leredukálódik a nyár végeztével.

Azt gondoltam régen hogy evidens az hogy mindenki szereti ezt az évszakot, még ha morog is egy kicsit ha már túl meleg van. Aztán rájöttem mennyire nem így van, pl. itt ha ezt lemered írni egyből lepontoznak, rengeteg a nyár gyűlölő komment.

Értem azt hogy a nyár nem mindenkinek, vagy nem mindig csak felüdülés, strandolás, szórakozás, de én is dolgoztam kemény fizikai munkát tűzőnapon 40 fokban még se haltam bele, akkor se kívántam azt hogy hazaérve szar idő legyen... Én is izzadok mint állat de én télen is ha úgy van, kibírom, a hangulat miatt kibírom, a nyári napfény az ami feltölt egész évre, azt is aki utálja.

Gondoljunk csak a legjobb hangulatú filmekre, mind nyáron játszódik szinte, milyen lenne pl. ha a Bud Spencer filmeket átraknánk borongós, hideg környezetbe, belegondolni is rossz.

Aki független egészségügyi okoktól utálja a nyarat, az szerintem egy megkeseredett, depresszív ember.

2022. aug. 26. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek képesek lesznek felfogni valaha, hogy ami őket boldoggá teszi, az másokat mondjuk nem, mert nem mindenki egyforma, és ettől a másik nem lesz depis, vagy kattos? Vannak akik imádják az esőt, a hideget, és a ködöt, szeretik hogy hamar sötétedik, és nem nyüzsögnek a gyerekek/fesztiválozók az utcán. Nem mindenkit tölt fel a nyári nap, a nyaralás, strandolás, meg mittudomén mi. És ezzel semmi gond nincs.
2022. aug. 26. 15:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem menő. Ez a jövő.
2022. aug. 26. 17:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen fordítva vagyok bekötve, mégis meg tudom érteni azokat, akik szeretik a nyarat. Gyerekkoromban még én is szerettem, abszolút nem zavart a meleg, jó kedvem lett a napfénytől, de mostanra már semmi jót nem látok benne. Nekem a depressziós időszakom éppen a napsütéstől, a "jó időtől jön ki" jön ki, és fogalmam sincs, miért, de lemerít (ahogy a 11-es válaszoló mondja, nem mindenkit tölt fel). Valószínűleg a melatonin-szinthez van köze, de ez egy betegség, nem érzem magam megkeseredettnek. Amikor sötét, hideg, ködös és esős az idő, akkor szinte feléledek, boldognak és élénknek érzem magam, nem tudom megmagyarázni, miért, ezt nem én irányítom.

Sokan vannak olyanok is, akik nem betegek vagy depresszívek, csupán zavarja őket az erős fény, a meleg, a zajok, a sok ember, de ettől még nem utálják az embereket, csak kimerítik őket az ingerek. Mindannyian mások vagyunk. Én soha nem fogom megszeretni a nyarat, és ez nem divat vagy döntés kérdése.

2022. aug. 26. 18:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos mostanra elromlott a nyár. Egyre extrémebb és szélsőségesebb hőhullámok és aszályok vannak, az emberek egy része ezt nemhogy nem szereti hanem kifejezetten szenved a hatására. Főleg panelben lehet kemény, ahol nincs klíma.

Én a 90-es években voltam gyerek, akkor is voltak hőhullámok néha, de nem arról szólt mégse a nyár mint az elmúlt pár évben, hogy folyamat 30 és 36-38 fok közti aszalódások. Volt sok enyhébb 26-28 fokos kellemes nap is, volt sokkal több esős és viharos nap is, sokkal élhetőbb volt az egész.

Az éghajlatváltozás másik nagy vesztese pedig a tél, mondhatni az is elromlott mostanra. Hó nélküli saras szürke hideg halott valamivé vált, abszolút nem hangulatos már ez sem, sajnos. És szintén egyre többen utálják azt is, bár közel sem annyira mint a mostani nyarakat.

2022. aug. 26. 20:19
 15/20 anonim ***** válasza:
94%
Nyár utálóként. Csak az a egy dolgot szeretem nyárban, hogy kevés ruhát kell hordani. Kész ennyi.
2022. aug. 27. 08:34
 16/20 anonim ***** válasza:
Nyárban a jó a friss gyümölcs és termések ha nem rohadtak le sem extra áron van meg nem kell fűteni , vége . Akkor vártuk amikor május június hűs tartós esős napi 2 zápor heti több vihar jégeső elmúljon,érkezzen a kellemes 24 -26 fok hajnalra 12 hűs harmatos . Nem égtél rommá 15 perc alatt , volt levegő nem 37 fok vagy felette és hőguta heteken át , talán egy két rövid átmenet amikor 30 alá esik majd . Déli részeken 6 éve aszály szétporlad a talaj nincs fű állatok szomjaznak. Rovarinvázio vizkorlátozás ideges kitikkadt emberek, nem tudsz annyira levetkőzni úgy hogy jól érezd magad . Embertelen .
2023. aug. 9. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:
#15 Szívemből szóltál. Én is ezt írtam az 1-2-3 hozzászólásomban.
2023. aug. 9. 15:30
 18/20 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, de nekem a túra, bicajozás, városnézés, séta, esetleg kiállítások megnézése a kellemes kikapcsolódás. Ezekre alkalmas a 10 fok, 20 fok, a borult idő, de közülük többre a 0 is.

Rendszeresen futok, amire talán -5 és 20 közötti idő a legalkalmasabb.

Nem szomorít el a borult idő.

A hűvös számomra kellemes és sok az energiám.

Míg melegben először legyengülök, majd kifejezetten rosszul leszek.

Nem zavar az izzadás, nem feltétlen a meleg érzésével van bajom, hanem ROSSZUL LESZEK.

Nem kívánságműsor és szeret-bem szeret kérdése, hanem rosszul leszünk!!!

Mi az a nyaralás?

Én utazni szoktam, amiben olykor van 1 nap (!) fürdés. A többi napon 25.000 lépés és 12 óra talpon lét, ha meleg van, nem vagyok igazán jól.

14-es és 16-os igaz és fontos dolgot írnak.

2023. aug. 9. 15:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
2006 ban éreztem először a fullasztó száraz levegőtlen nyomasztó meleget amit Szépművészeti Múzeum felső emeletén , aztán egy kisebb zárt üzletbe majd pékségekben .Sosem gondoltam hogy ez folyamatos lesz évek múltán utcán is heteken át , munkahelyeken és lakásokban kiirhatatlan hőségként .
2023. aug. 9. 17:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Nincs is jobb mint a nyári hőség... Már úgy kelsz hogy fáj a fejed, egész nap mértéktelenül öntöd magadba a vizet különben kiszáradsz és még rosszabbul leszel, ettől 15 percenként mész a wc-re (munkahelyen ez különösen jó), abszolút semmi energiád nincs, kókadt és bágyadt vagy folyamatosan de közben csinálod a dolgodat mert muszáj, ha lerakod a fejed a nap bármelyik szakában, elalszol, étvágyad nincs kb csak erőlteted magadba a kaját, esetenként rád tör a hányinger és szédülés a hőségtől, és ha napszemüveg nélkül mész az utcára, a szemeid is fájni kezdenek. Legjobb évszak, tényleg 🙃 Ez az idei, hűvös, esős nyár még élvezhető...
2023. aug. 10. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!