Miért menő az, ha valaki nem ír ékezeteket?
Nem menő, csak lustaság. Egy időben én sem írtam, úgy gondoltam hogy túl rövid ahhoz az élet hogy hosszan nyomjam a gombokat, arra várva hogy megjelenjenek az ékezetek :D
Azóta rávettem magam hogy használjam, de most is idegesít hogy így nem tudok olyan gyorsan írni.
Dehogy menő, sőt, elég idegesítő tud lenni.
De! Amikor telefonról írok, akkor sokszor gyorsan gépelek ("tollal", ami a telefonhoz van), és bár azt hiszem, elég hosszan lenyomtam a billentyűt ahhoz, hogy ékezettel írjon, de utólag látom, hogy mégsem, illetve nem mindig írja úgy. Sajnos ugyanígy előfordul az is, hogy a Space-t nem nyomom meg rendesen, és egybeíródnak szavak.
Ezeket, ha van időm és kedvem, visszamegyek javítani. De az is előfordul, hogy közben még vonaton zötykölődök, vagy épp már tenném el a telefont... ilyenkor hagyom.
Tehát mondhatni, bizonyos szintű igénytelenség, igen, de talán "bocsánatos bűn", mert telefonról nem egy öröm gépelni - legalábbis nekem.
Klaviatúrával ez sosem fordul elő, 99%-ban azzal írok, mert az vakon és nagyon gyorsan megy, a telefonnal ellenben borzasztó sutának érzem magam, és egy idő után idegesít is.
Csak telóról írok így és csak akkor, ha sietek/türelmetlen vagyok. PC-n még több energiám menne el erre a "menőzésre", mint az, ahogy most, rendesen írok.
Engem egyébként nem idegesít egyáltalán, csak ugye akik mindig így írnak általában nem írnak helyesen, nem úgy használják az írásjeleket, ahogy az kéne, szóval a 2 elegye már nem szívderítő látvány.
Nem meno, sot eleg zavaro.🤷♂️
Fú, de fura így írni....most próbáltam először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!