Más is úgy érzi, hogy 30 éves korára megállt az élete és csalódott magában?
Figyelt kérdés
Nekem az az érzésem, hogy aki sikeres az életben, az eddigre már ráállt az útjára és tulajdonképpen már huszonévesen megalapozta a későbbi életét, viszont aki nem volt elég tudatos és nem "húzza meg" a húszas éveit kapcsolatépítésben, tanulmányban, szakmai ismeretekben - nem lesz gyakornok a megfelelő helyeken, nem épít külföldi kapcsolatokat, nem tdk-zik, nem jár tudományos konferenciákra, szakkoliba, nem publikál - az középszerű marad. Nem tudom, hosszú távon mit tartogat az élet, csak már egyszerűen nem érzem azt a mozgásteret, mint kora huszonévesen, ezért következtetek arra, hogy ennél már nemigen lesz jobb, bármennyire is divatos a "30 az új 20" és hasonló mondások arról, hogy még fiatalok vagyunk. A fent említett dolgokhoz már most nem vagyok elég fiatal. Már nem lehet olyan kapcsolatokat építeni közös kalandokkal és bulizásokkal, amik egy életre elkísérnek, mert a kortársak már családot alapítanak vagy keményen dolgoznak, tanulmányokban elmélyedésre meg idő nincs már annyi, azok nélkül viszont nem megy az ember előre karrierszempontból. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, a jó adottságok mellett szerintem kell a kapcsolatépítés, a szívós tanulás és sok minden kipróbálása. Ha ezek kimaradtak a húszas években, akkor már nem sok minden fog változni. Nem jól látom?2022. aug. 24. 23:22
11/21 anonim válasza:
Érzem, de nem zavar. Szerintem aki huszonéves egyetemista korában nem volt elég szorgalmas a szakmájában (szakkoli, konferencia meg amiket leírtál), az alapból nem igazán ilyen beállítottságú ember. Mondom ezt úgy, hogy mesterdiploma után rájöttem, hogy én sem vagyok az. Nem volt rossz, de én nem vagyok az a típus, aki szabadidejében tanulmányokat akar olvasni, meg önálló kutatásokat végezni. Inkább megnézek egy filmet vagy olvasók egy regényt. Sokan mondják, hogy menjek tovább doktorira, de minek? Azt hiszem nem a tudományos pálya lesz az enyém. Nekem bőven megfelel valami középszerű állás, ami kicsit is érdekel, nincs halál messze, és nem kell beleszakadni.
12/21 anonim válasza:
A 30-at azért érezzük kritikus kornak, mert nagyjából ekkorra engedjük el az álmainkat, ekkor látjuk be, hogy mi az ábránd és mi a valóság. Ugye a férfiember igazából azért akar tanulni, karriert építeni, mert csajokat akar. Viszont az idő múlásával ez a vágy egyre csökken és persze ezzel együtt fogy a motivációnk is. Őszintén: általános iskolás korodban mire vágytál, mennyire legyen csajozós az életed? És ez a vágyad mennyire valósult meg 30 éves korodra? Hát ezért érzed magad kiégve. Mert rájöttél, hogy az álmaid délibábok voltak, a reményeid hazugságok.
13/21 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem érdekeltek általános iskolás koromban a csajok.
2022. aug. 25. 23:57
14/21 anonim válasza:
Nincs meg gond 30evesen 😀 A melomat birom, heti 4x edzek, csajozok haverozok ugyanugy mint 20 evesen.
15/21 anonim válasza:
Akkor középiskolás korodban. A lényeg, hogy tizenévesen, amikor az embernek a legmagasabb a libidója. Szerintem érted te, miről van szó.
16/21 A kérdező kommentje:
De nekem ez nem csökkent kicsit sem. Most is úgy érzem magam, mint középiskolában: "rohadjon meg mindenki, és ide nekem az összes csajt". Kb. ezt érzem. Semmi másra nem vágyom, mint megmutatni magam és sikeresnek lenni. Ez nem azt jelenti, hogy ténylegesen utálom az embereket, hanem beragadtam ebbe az életszakaszba, nem tudtam kibontakozni.
2022. aug. 26. 10:41
17/21 anonim válasza:
Igen. Ezért ragadtál bele, MERT nem tudtál kibontakozni. Ott van benned a hiányérzet. Hidd el, én megértem. Ezért vagy ki a 30 év gondolatától. Mert lélekben leragadtál a tinédzser kornál, amikor még a csajozás lenne a lényeg. Nem a családalapítás és a komoly dolgok.
18/21 anonim válasza:
14: akkor szerencsés vagy, hogy a családod tudott segíteni a lakásban és sokat keresel, valamint jó a genetikád. Én is szívesen lettem volna ilyen.
19/21 A kérdező kommentje:
17: Igen, így van. De mit tegyek szerinted? Gyorsan álljak neki "bepótolni", kamaszként élni, utazni, amire vágyom, vagy inkább engedjem el és komolyodjak hozzá minél hamarabb az életkoromhoz?
2022. aug. 27. 11:13
20/21 anonim válasza:
Ebben nem tudok tanácsot adni. Én a második verzió mellett döntöttem. Elengedtem a beteljesületlen álmaimat, a csajozást és megkomolyodtam. Nem azt mondom, hogy boldog vagyok, de legalább már nem gondolok annyit a halálra és az öngyilkosságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!