Megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik okosabbak, műveltebbek belátják, hogy sok mindenhez nem értenek, így nem is igazán szólnak bele, csak olyan dolgokba, amihez értenek is. Egyik ismerősömnek mindössze 8 általánosa van, ez még csak egy dolog lenne, ettől még lehetne értelmes is. De olyan buta, hogx a gyereke ötödikes matek házijában sem tud segíteni a gyereknek. Bejelentett állása nincs, ráadásul gyereket sem tud nevelni. A gyerek betörte kővel egy luxus autó szélvédőjé nem tudom miből fogja kifizetni a kárt, amikor jóformán a rezsijét sem tudja kifizetni. Ennek ellenére állandóan okoskodik, olyan butaságokat mond sokszor, hogy 200 lesz a vérnyomásom. Legszívesebben megmondanám neki az őszinte véleményemet, de én vallásos ember vagyok, és nem akarok senkit bántani. De nagyon zavar amikor elkezd okoskodni.
Az egyik ok, amit az első is írt: minél szerényebb vkinek a tudása, annál kevésbé tudja felmérni, hogy mennyire nem ért az adott területhez. minél hülyébb vki, annál kevésbé tudja felmérni a korlátait.
a másik meg az önbizalomhiány kompenzálása okoskodással.
Van egy ilyen ismerősöm:
nem buta, érettségije van, elhízott, sosem volt igazán jó munkahelye, de folyton okoskodik, olyanokat mond, hogy okosabb, mint az egyetemisták/diplomások.
ha már a gyakorlatban nem tud kiemelkedni, elméleti szakértőként villog.
2022. aug. 30. 08:22
7/9 anonim válasza:
illetve van még egy ok ebben az országban:
a magyarok többsége burokban él. Nem beszélnek nyelveket, nem informálódnak, csak a nem túl eszes munkatársaikkal/családtagjaikkal beszélnek, így nem veszik észre, h mennyire egyszerűek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!