Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha ilyen helyzetbe...

Mit tegyek ha ilyen helyzetbe kerülök? Egyszerűen nem tudom kezelni és nagyon kellemetlen, ráadásul már túl idős vagyok, hogy így reagáljak, nagyon gáz

Figyelt kérdés

Szóval, az a helyzet hogy gyakran összefutok olyan emberekkel akiket ismerek de sosem voltunk jóban.. ilyenek pl a régi iskolatársaim vagyok azok családtagjai. Nem tudom elkerülni mert szinte mindenki itt lakik a környéken, még ha egyszerűen el kell mennünk egymás mellett az nem gond, de tudjátok van az a pillanat, amikor több ideig ott állunk valamire várva, pl liftre, buszra stb.. és ilyenkor pár másodperc is nagyon hosszúnak tűnik, egyszerűen brutál kellemetlenül érzem magam, és ezt nem is tudom titkolni, szó szerint ott tiprolódok, és várom, hogy az illető eltűnjön már végre vagy én le tudjak lépni. És ez nagyon látszik rajtam. Sajnos nem is örülök hogy ezzel a 3-4 emberrel összefutok, és annyival nagyobb megkönnyebbülés lenne ha nem egy helyen laknánk, de sajnos a költözés nem opció.

És szeretek is itt élni, hülyeség lenne emiatt elmenni, viszont képtelen vagyok az ilyen helyzetek kezelni, és hideg vérrel megélni. Mással is van ilyen esetleg? ti mit tanácsoltok?

2022. aug. 20. 20:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

nagyon könnyű lehet ilyeneket mondani azoknak akiket sosem ért mentális vagy fizikális bántalmazás, de ez elég mély nyomot hagy az emberben, és nem én választom magamnak hogy ezen "problémázok", pszichológusnál is voltam korábban, próbált szociális fóbiával kezelni, haladt is egy darabig a dolog, aztán át kellett élnem életem legrosszabb másfél hetét egy táborban, valami ócska kisvárosban, tele idegen, arrogáns emberrel akik kiközösítettek és visszaestem teljesen, majd a pszichológusom is lelépett..

örülök #7es, hogy te megértesz, bennem még frissebb az élmény, de nagyon örülnék ha 10 év múlva már ott tartanék hogy magabiztos vagyok, olyan életet választottam magamnak amire büszke lehetek és nem okoz már problémát a kellemetlen ismerősökkel találkozni

elég szánalmas hogy felnőtt emberek még mindig a gyerekkori gúnyneveddel szórakoztatják magukat, én biztos nem állnék velük szóba

köszönöm a többieknek is a tanácsokat

2022. aug. 20. 22:16
 12/19 anonim ***** válasza:
46%
Milyen táborban "kellett" részt venned? A pszichológusod hogy lépett le, az nem szokás. Menj másik pszichológushoz, mert nagyon nem vagy gyógyult, nem kell szenvedned, ki kell építened egy egészséges önértékelést.
2022. aug. 20. 22:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A múlton felesleges kattogni...

Én is szoktam találkozni "ilyen" emberekkel. Én elszoktam intézni annyival,hogy nem köszönök. Az sem érdekel ha ismerem 30éve vagy akár egy közeli rokon az illető! Tőlem akár ott állhatunk egymás mellett órákig,levegőnek nézem és ennyi. Ha van egy kis esze akkor levágja,hogy a nem köszönéssel vagy a levegőnek nézéssel mit akarsz kifejezni felé és békén hagy.

2022. aug. 21. 10:52
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Körülményektől függöen megprobálhatod ritkitani a találkozást. Más utvonalat választasz, másik boltba jársz, legyalogolsz egy buszmegállot. És ugy általában figyelsz az utcán, és ha meglátod akkor elkerülöd őket amennyire lehet.
2022. aug. 21. 17:55
 15/19 anonim ***** válasza:
Mért kéne elkerülni, senki nem támadja meg! 80 éves korában is rettegni fog a teljesen közömbös emberektől?
2022. aug. 21. 18:02
 16/19 anonim ***** válasza:

#13, #15 Fogalmad sincs hogy mi az a szociális fóbia és hogy mivel jár!!

Ilyen szituációban (legalább is az én esetemben) akár pánikroham is rám törhet..

Utoljára pár hónapja tört rám egy a Tescoban.

Valamit kiejtettem a kezemből amit többen is láttak. Ott akkor abban a pillanatban csak annyit éreztem hogy "huhh ez kínos" semmi extra.

Majd kb fél perccel később kezdtem érezni magamon hogy ebből bizony gebasz lesz..

pulzusom indult fölfele, enyhe szédülés, és megmagyarázhatatlan nagyon erős szorongás, már már halálfélelem, ami innentől kezdve öngerjesztő folyamat....

Ilyenkor egy kívülálló csak annyit lát hogy ez a valaki le van fehéredve, tiszta verejték az arca és furán viselkedik...

Akkor ott a Tesco közepén csak letettem a bevásárlókocsit, és kisétáltam az áruházból. Majd félórát ültem az autóban mire hellyel közzel elmúlt.

Egy ugyanilyen pánikrohamot nagyon nem szeretnék megkockáztatni volt osztálytársak előtt!!

Itt nagyjából leírják hogy mi is ez ha érdeket: [link]

2022. aug. 21. 18:43
 17/19 anonim ***** válasza:
21%
Rádjött a pánikroham, túlélted, élsz, és szépen megtanulod a helyzetet kezelni. Nem az a megoldás, hogy elmenekülsz, mert a végén az egérlyukba fogsz költözni. Pszichiátriai segítséget kell igénybe venni, nem kimenekülni a világból, mert azt nem lehet. És nem is kell! A saját életedet teszed vele tönkre.
2022. aug. 21. 18:49
 18/19 anonim ***** válasza:

31 vagyok, az én életem már rég tönkrement!..

Nagyon sok minden megpróbáltam ez idáig. Próbáltam magam fejleszteni egy időben jártam pszichológushoz, szedtem gyógyszert is, átmeneti javulások előfordultak, de elég volt egy negatív élmény és gyakorlatilag az addigi javulás teljesen szertefoszlott és kezdhettem előröl..

Mára én ebbe már belefáradtam, befejeztem az ezzel való kínlódást! A maradék 30-40 esetleg 50 évemet már elvegetálom így!

Teljesen megszoktam hogy ha pl egy benzinkúton egy bagatell dologgal beégetem magam, akkor a következő 2-3 alkalommal képes vagyok akár 10-20 kilométereket is többet utazni csak hogy máshol tudjak tankolni. Boltokkal, áruházakkal ugyanez.

Tudom hogy egy egészséges embernek ezek a dolgok felfoghatatlanok, de ez van.. Ilyen is van!

2022. aug. 21. 19:17
 19/19 anonim ***** válasza:
27%
Hát akkor vegetáld. Elég fárasztó és kellemetlen lesz még így 50 évig, előbb-utóbb elfogynak a benzinkutak és boltok, a szükséges ideig tartó, nem félbehagyott pszichológusi és gyógyszeres kezelés nagyságrendekkel egyszerűbb és értelmesebb, de ez a te életed. A másokét viszont ne akard elvegetáltatni, mert rossz megoldás. Nem felfoghatatlan, csak értelmetlen önszenvedtetés.
2022. aug. 21. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!