Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs bennem érdeklődés mások...

Nincs bennem érdeklődés mások iránt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem igazán értem miért van ez így, de mindig is így volt. Ezért nincsenek barátaim, nehezen megy a beilleszkedés, elfogadtassam magam, stb... (de nem erről szól a kérdés... nem érzem szükségét ezeknek, kiváló nekem magammal.)

Korábban nem ezzel a résszel próbálkoztam, hanem inkább tüneti kezeléssel foglalkoztam, tehát megtanultam hogyan kell elhitetni másokkal, hogy érdeklődöm irántuk, és ezzel úgymond jó szociális pontokat szereztem náluk, és így pl hamar jó kollegiális viszonyt alakítottam ki munkatársaimmal, és hasonló szintű dolgokra gondolok.

Nem akarok ezzel a hazugsággal foglalkozni tovább.

Nekem ez energiabefektetés, amit nem kapok vissza, mert nem tudnak olyat nyújtani, amire nekem szükségem van. (Jó, ez így csúnya egyszerűsítés, meg nem is akarom így leegyszerűsíteni az embereket, szociális kapcsolatokat).

Nem igazán tudom elhelyezni magam most egy társaságban, egy beszélgetésben egy pl eddig ismeretlen emberrel. Szóval a kérdésem, hogy kell-e továbbbra is hazudnom? Vagy mit kell tennem?

Nyilván nem akarok elszigetelődni se, van párom, vannak rokonok, néhány ismerős... tehát az életben mennyire kell foglalkozni az emberekkel, hogy minden okés legyen velem?

Vagy hogyan találjam meg, hogy mire lehet szükségem az emberektől, miben lelem meg a társaság előnyeit? (Itt arra gondolok, hogy társas lények vagyunk emberként, és elvileg kéne rá szükségletnek lennie bennem, csak nem találom)

Amúgy nagyon ritkán van olyan, aki rendesen felkelti az érdeklődésemet, és hirtelen mindent tudni akarok róla, de ez leginkább vonzalmi alapú. A motivációm ilyenkor ilyen hormonalapú... az agyam telepumpál drogokkal, támogatja a vonzalmat. Tehát ez talán nem is releváns. De ilyenkor tényleg úgy érdekel a másik, mint ahogyan azt kell egy szorosabb emberi viszonyban. Őszinte az érdeklődésem. Más kapcsolatokban ez a fajta érdeklődés nem jön elő bennem, nem vagyok kíváncsi az emberek gondolataira, érzéseire, tetteire, stb...

Nem vonzalmi alapon tehát nincsenek motiváló tényezők egy emberben számomra, és ez talán rossz... úgy érzem, valami nem egész bennem, hiányzik. Meg akarom oldani.

2022. aug. 12. 15:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezek szerint szociopata vagy. Hogy mit kell ezzel tenni? Elmenni szakemberhez.
2022. aug. 12. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Mit találsz vonzónak azokban az emberekben? Van bennük valami olyasmi, ami neked kell, birtokolni szeretnéd?
2022. aug. 12. 16:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Pacsi, hasonló vagyok. Egy kicsit próbálj meg mégis érdeklődni felőlük. Tudom, hogy rém unalmas a másik szinte ugyanolyan élete, mint amilyen a másiké, de az emberii kapcsolatok alapja ez. Nem kell túlspilázni a dolgokat, csak módjával.
2022. aug. 12. 17:22
 4/4 anonim válasza:
66%

nem csodálom

ha egy kicsit eltávolodunk attól, amit az emberek magukról gondolnak, és megnézzük, hogy ténylegesen mifélék, akkor dögunalmas, és általában irritáló entitásokat kapunk csak, akikről elmondható, hogy "köd előttük, köd utánuk"

semennyire sem kell foglalkoznod az emberekkel, ha csak fárasztanak.

van, aki nem tudja elképzelni a péntek estét anélkül, hogy egy tucat haver ülné körbe, és mindenki kortyolgatná a tallérost, van, aki meg úgy érzi jól magát, hogy fejhallgatóval a fején dülöngél a playstation előtt.

az emberekből bőven elégséges, amit megtapasztalsz velük kapcsolatban egy fórumon.

2022. aug. 12. 18:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!