Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy a felnőtt...

Miért van az, hogy a felnőtt életükben sikeresen pályát módosítók legtöbbször nők?

Figyelt kérdés
Csomó ilyen sztorit hallottam már életemben, hogy "két gyerek mellett elvégeztem 43 évesen az egyetemet", de szinte mindig nőktől. Most is megnéztem egy fb-posztot, aminek a lényege az volt, hogy "sose késő tanulni", és tele volt kommentárokkal, szinte mind nőktől, hogy gyerek mellett elvégeztek felnőttként egy képzést/új szakmát tanultak. De férfiaktól ilyet nem nagyon hallok, kb. minden 5-6 nőre ha jutott egy férfi. Miért?
2022. aug. 4. 08:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez hülyeség. Férfiakat is ismerek akik már bőven korban voltak amikor egyetemre mentek. Egyik cégvezetőnk megcsinált egy egyetemet, hogy meglegyen a végzettsége papíron is.

Egyik rokonom férfi kőkeményen tanult közel 40 évesen, egyetemet végzett, előléptették vezető pozícióba, egyetemi oktató is lett.

De volt egyetemi évfolyamtársam közel 50 éves férfi. Elvesztette a feleségét, egyedül volt, anno abbahagyta az egyetemet, így folytatta és befejezte.

De több ismerősöm is folyamatosan jár továbbképzésekre, cégen belül fejleszti magát. Nem feltétlenül a papír számít, hanem a tudás amit ad az illető.

2022. aug. 4. 10:21
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem igaz.
2022. aug. 4. 10:29
 13/13 anonim ***** válasza:
91%

Van erről valami reprezentatív felmérésed is, vagy csak pár komment alapján jutottál erre a következtetésre?

Egyébként az, hogy egy csomó nő gyerek mellett csinál ilyen-olyan, többnyire kamu, kisujjból kirázós képzéseket nem mondanám pályamódosítónak. Pl. logisztikai adminisztrátor helyett lesz HR adminisztrátor. Kb. annyit változott, hogy gyerek mellett kényelmesebb munkarendje lehet.

2022. aug. 4. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!