Miért nem tudok ezeken változtatni?
Elkeseredettségemben teszem fel ezt a kérdést, mert már én is érzem, hogy meg kellene változnom.
Ez egy hosszabb dolog. 22 éves fiú vagyok, és mindig is küzdöttem az agyalással, szorongással (mert ez már az).
De most vetítsük ezt ki a kapcsolatomra. Van egy párom, lassan két éve, egy ideje nehezebb időket élünk, de nagyon szeretem. Sajnos eljutottunk oda, hogy mindent túlgondolok, és emiatt mindig visszafele húzom a kapcsolatot.
Folyamat csekkolgatom, hogy változott-e az a szám az instagramon, hogy hány embert követ, ha több, egyből nézem, hogy kit, ha fiú(ilyen nagyon ritkán van, és ha van is, kiderül később, hogy munkatárs, ismerős stb..) beindul az agykerék, hogy biztos mással beszélget stb, mikor mindig elmondja, hogy nincs így, ha mással akarna lenni nem velem lenne. Akkor megértem, de másnap máson megy az agyalás.. ha nem ír vissza, akkor biztos nem akar velem beszélni, ha keveset ír biztos haragszik.. sokszor van, hogy egy ilyen agyalós szituációban találkozunk, és sértődött a viselkedésem, ha elmondom mi a baj, akkor természetesen érthetően kibukik, ebből következik, hogy már nem lesz olyan jó a hangulat mint előtte.. így se találkozunk sokat, de ezzel a keveset is elrontom. Mindig mindenen kattogok, folyamat, a jövőmön, hogy ha épp unatkozom akkor biztos depressziós vagyok, stb stb. De főként a kapcsolatra vetül ki, pedig nem kellene bizalmatlannak lennem, de ezen az agyaláson egyszerűen nem tudok változtatni, és pedig nagyon szeretnék. Lenne tanácsotok erre, kinek mi vált be, mit tett ezek ellen? Ha nem fogok megváltozni, az hosszútávon arról is fog szólni, hogy tönkreteszem az életemet..
Az a baj, hogy nincs önbizalmad. Ha lenne, akkor úgy állnál hozzá, hogy a barátnőd szerencsés, amiért veled van és nincs okod féltékenykedni, mert az is az ő vesztesége lenne, ha lelépne mással.
Sportolj, képezd magad, olvass önbizalomnövelő módszerekről. Ezt a kontrollmániát és féltékenykedést csak így tudod legyőzni. Volt egy ilyen párom, én másfél évig bírtam mellette.
4es vagyok.
Van olyan hogy én se írok neki rögtön vissza. Van olyan hogy el is feledkezem róla hogy írt mert lehúztam a chatfejet, mégis nagyon szeretem őt és nem csalom meg senkivel. Az pedig hogy kit mutat aktívnak a messenger inkább kabaré. Mikor nem vagyok fent akkor is másoknál azt mutatja hogy fent vagyok. Lehet én vagyok öreg 25 évesen, de nem szabad hogy ennyire befolyásolja a social media a kapcsolatunkat. Régen is volt olyan hogy Mariska 3 órán át nem volt kíváncsi Pistára mégis szerette őt. De persze ez csak az én felfogásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!