Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért...

Az emberek többsége miért gondolja magát szebbnek, okosabbnak, mint amilyen ő valójában?

Figyelt kérdés
Ez a jelenség általában már tini korban elkezdődik, amikor a tini "érettebbnek" látja magát a kortársainál.
2022. júl. 25. 12:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%
Aki valóban okosabb, az tudomásul veszi, viszont sosem fogod megtudni, hogy ő ezt gondolja.
2022. júl. 25. 12:48
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Ó bárcsak én is ebbe a többségbe tartoznék, akkor nem lennék ilyen önbizalomhiányos..
2022. júl. 25. 12:51
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Én pl nagyon szépnek látom magam és ez reális a visszajelzések alapján is, okosnak viszont egyáltalán nem gondolom magam, és ez is reális a visszajelzések alapján is XD
2022. júl. 25. 13:10
 4/18 Miss Endzsi ***** válasza:
67%
Gyönyörű vagyok, és nem számít, ha más nem így gondolja, attól függetlenül én még büszkén járok.
2022. júl. 25. 13:35
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Aztán a szépséget, ami szubjektív, vagy az okosságot ki hivatott eldönteni a másikról?

Úgy gondolom, hogy egy embernek inkább legyen egészséges önbizalma, mint az ellenkezője!

2022. júl. 25. 13:46
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy alapvető emberi szükséglet szerintem. Kell az önbizalmunknak, hogy ilyen hitben éljünk. Haszna van.
2022. júl. 25. 15:57
 7/18 A kérdező kommentje:

Ezzel szemben a valóság az, hogy az emberek többsége nem szép, és nem is okos.

A szépséget azért ma már elég jól be lehet mérni, pl. Amber Heaed-nek kiszámolták, hogy közel 100%-ban tökéletes arca van. Másokról meg számítás nélkül is el lehet mondani, hogy a közel ülés szemével, hosszú fejével, stb. nem szép.

Az okosság is képzelgés. Az átlag ember IQ-ja 100 (jobb esetben) Nincs benne semmi különleges.

2022. júl. 25. 16:03
 8/18 anonim ***** válasza:
29%

#7: "Az átlag ember IQ-ja 100 (jobb esetben)"

Hát téged sem az IQ-d ért szeretnek :))

Az IQ definíciója az, hogy az átlag 100. Ha nem 100, akkor nem jó a teszt.

2022. júl. 25. 16:12
 9/18 A kérdező kommentje:

Nemzetenként sokan még a 100-at sem érik el.

A japánok vezetnek 105-ös átlag IQ-val.

2022. júl. 25. 16:19
 10/18 anonim ***** válasza:
87%

Na látod, a példád máris jó valamire, mert lehet vele vitatkozni.:)

A tökéletes és a szép nem egymással összefüggő fogalmak.

Lehet egy rakás szar is tökéletes rakás szarként, de attól még nem szép.

Nekem speciel Amber Heard nem a szépségideálom, millió, számomra nála szebbet tudnék felsorolni, de most ebbe az irányba ne menjünk el!

Változatlanul fenntartom, a szépség szubjektív dolog és ízlés kérdése.

Az IQ tesztek meg nem az élettapasztalaton szerzett bölcsességet, a felhalmozott tudást még csak nem is a problémamegoldó képességet, vagy az életrevalóságot mérik, hanem mértani alakzatok közötti összefüggések felismerését, de ettől te még lehetsz 160-as eredménnyel is egy életképtelen seggfej, aki semmire nem viszi az életben.

Maradjunk annyiban, hogy ne vegzáld az embereket az öntudatukban, ne zavarjon a kialakított énképük, ne akarj senkiben lerombolni semmit, mert nem vagy erre senki által felhatalmazva!

2022. júl. 25. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!