Aki jobban néz ki azt az emberek okosabbnak is tartják?
Megfigyeltem, hogyha én (randa emberként) valamit állítok, akkor mindenki magasról tesz rá.
Ha ugyanezt az egyik jól kinéző haverom mondja el szóról szóra megegyezően, akkor mindenki csodálkozik, hogy milyen okos.
Lányok esetében is megfigyeltem már, hogy a dekoratív csajokról sokkal könnyebben elhiszik a tanárok, hogy valamit ért (akkor is, ha csak bemagolta könyvből), mint a kevésbé szebbekről. (A tanár neme nem mindig releváns.)
Próbáltuk már megfejteni, hogy előadás mód, vagy valami más lehet-e az oka, de nem sokra mentünk. Szerintetek miért van ez?
A külső az előző korszakokban is sokat számított, de a mai társadalomban szintén megnézik az ember külsejét. Ezt az insztagram-ban is látni, általában azokat a fotókat lájkolják, amelyeken ápolt külsejű, divatosan öltözött személyek vannak.
Szerintem az is megállapítható, hogy divatos, trendi ruha és ápolt külső azért pénzt igényel, ezért az ilyen személyek azért inkább a gazdagabbik részét képezik a társadalomnak. Drága óra, parfüm de még a jó minőségű napszemüveg is nem kis pénzbe kerül. Szóval, aki jól néz ki, annak valószínűleg pénze is van, és magabiztosabban viselkedik, van önbizalma, ezért a társadalom más tagjai is jobban felfigyelnek rá, jobban elfogadják.
A mai világ nagy részben a külsőről szól, a látványról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!