Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az miért van, hogy tanulok...

Az miért van, hogy tanulok vagy olvasok és okosabbnak érzem magam utána?

Figyelt kérdés
vagy úgy felpörgök mintha mindent tudnék
2016. nov. 4. 23:24
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Én is így vagyok. Az olvasás élénkíti az agyar, a vérkeringés is fokozódik benne. Lényegében tényleg okosabb vagy, javul a felfogóképességed és gondolkodásod! :)
2016. nov. 4. 23:30
 2/4 anonim ***** válasza:
35%

Mert beképzelt vagy.

Azért, mert egy tyúk megtanulta az abc-t, és el tud olvasni egy könyvet, még nem lesz okosabb....

2016. nov. 4. 23:32
 3/4 anonim ***** válasza:
59%

Mert a tudást megszerezni jó érzés.

Egyébként nem csak okosabbnak érzed magad, a tudás megszerzésétől ténylegesen az is leszel.

2016. nov. 4. 23:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Na igen. Ez a baj a jelenlegi világgal. Az új modern dolgokat természetesen mindig elítéli a társadalom és a régiekben keresi az értékeket. Pedig egy film, zene, sorozat vagy akár jól megírt videojáték minimum annyit tud hozzáadni az emberhez mint egy-egy jó könyv. Csak ezeket a mai társadalom "okos" része elítéli, mert ők még könyveken nevelkedtek. És ezt táplálják a mai generációba is. Nekem is volt egy kedves lány ismerősöm aki nem nyúlt semmilyen más szórakoztatóipari műhöz csak könyvhöz, mert szerinte attól okosabb lesz, míg minden más butít. Hát mit ne mondjak, ennek ellenére nem az eszéért szerettük.

Én azt mondom hogy minden adhat hozzá az emberhez. És bár nagyon sok a szennyműsor és a szennyfilm a TV-ben, de aki megválogatja mire kiváncsi az igenis csak nyerhet vele. Ugyan ez van videojátékok terén is újabban. A régi generációnak akiknek rögtön csak Mario ugrálása ugrik be 2 dimenzióban és a gyerek ahogy a nyálát csorgatja előtte, nehéz elmagyarázni. De mára a videojáték ipar egy része is értékes műalkotások gyártására törekszik. Nézzetek csak utána a Quanitic Dreams stúdiónak.

Kölcsey is megmondta "De jusson eszedbe: a könyvek száma végtelen, a te éveid pedig végesek; s óráidat s napjaidat oly sok egyéb foglalatosság kívánja magának. Mint üres beszédű társalkodót: úgy kerüld a tartalmatlan könyvet." azaz választékosnak kell lenni azzal mire vagyunk kíváncsiak.

2016. nov. 5. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!