Nagy bunkó vagyok, ha mától nem adok borravalót a pizzafutárnak?
Elég sűrűn rendelek (kb. heti egy, de néha kettő is), és látom milyen tempoban mennek fel az árak. Pl. a papirdoboz nemrég még 50 ft volt, most 150, normál méretű pizzát már nem kapok 3000 alatt.
Úgyhogy nem vagyok hajlandó mától borravalót adni (eddig mindig adtam kb 200 ft-ot) ilyen árak mellett. Úgyis kártyával fizetem ki előre neten. Ez bunkóság?
Nem vagy az.
Én azt mondom, hogy a borravalót ki kell érdemelni. Azzal, hogy kihozza a pizzát, nem tett semmi extrát. Az a munkája, azért kap fizetést, szóval nincs borravaló.
Nem a futár tehet az áremelkedésről, de azt gondoltam, ez egy minimális intelligenciahányadossal is evidens.
Én továbbra is adok nekik, egyrészt akinek van pénze kaját rendelni az nem azon a kétszáz forinton fog elcsúszni, másrészt nem akarok sem turhát, sem fanszőrt a pizzámra, de ha neked belefér akkor jó étvágyat hozzá.
Vagy süss magadnak otthon pizzát.
#2 Mekkora pronyó már a volt kollégád.
Abban az esetben adok borravalót, ha nincs kiszállítási díj, a legtöbb helyen már 7-800 forintot is elkérnek érte, így azon felül már nem szívesen csapnék hozzá pár száz forintot.
4, abszolút számon tartják! Vannak kedvenc címeik. Beszéltem futárral aki mondta hogy amikor ki vannak rakva az aktuális rendelések és meglátnak egy olyan címet ami jól jattol, úgy érzik mintha lottóötösük lenne, azonnal happolják egymástól, és kiemelten kezelik azt a megrendelőt. Megbecsülik. Pontosan tudják hogy mik a jó címek.
A legutóbbi tapasztalatom meg igaz hogy nem pizzarendelés, hanem Auchan online bevásárlás, de adtam a futárnak egy szép borravalót, ő meg adott egy termékmintát. Mikor legközelebb jött, már pakolta a cuccokat velem együtt, nem csak végignézte ahogy én pakolok, ráadásul megszórt négy darab termékmintával. Mert emlékezett rám és a jattomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!