Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Téged mennyire tett társaságfü...

Téged mennyire tett társaságfüggővé az internet?

Figyelt kérdés

Főként a 40 felettiek érzik a különbséget, mikor még nem volt net, de még telefon sem igen, de fiatalabbakra is kíváncsi vagyok.

Egyszerűen már szinte függője vagyok, hogy beszélgessek valakivel, kommunikáljak valami módon mikor egyedül vagyok.

Más hogy van ezzel?

Bár lehet inkább olyanoknál alakul ez ki jobban akik olyan jellegű munkakör, vagy bármi miatt többet vannak egyedül.

Kérlek az életkorod is írd meg, és hogy mennyire élsz társasági életet, vagy mennyit vagy egyedül.

2022. júl. 7. 11:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A párommal élek, vele persze minden nap kommunikálunk, de vannak napok amikor mindketten a saját hobbinkkal foglalkozunk, igényünk van énidőre. Otthonról dolgozom, a munkakörömből adódóan nem kommunikálok egész nap emberekkel és a munkám nagy részét egyedül végzem. A barátaimmal változó, hogy épp kivel mikor tudunk találkozni és beszélgetni, senki sem igényli a napi kommunikációt. Van, hogy hetekig vagy akár 1-2 hónapig nem beszélünk, utána meg 1-2 hetet együtt töltünk, mikor hogy. Chatet csak hülye fotók, mémek vagy linkek küldözgetésére használjuk, vagy időpont megbeszélésére. Ha nem tudunk találkozni, akkor videótelefonálunk.

Harmincas korosztály

2022. júl. 7. 12:56
 12/18 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem sosem volt ilyen. Elég csóró családban nőttem fel, ezért későn lett telefon (asszem 2002-ben vett anyám használtan egy mobilt, vezetékesünk sosem volt), internet meg pláne (az meg az első laptopommal 2009-ben amikor egyetemre kerültem de szüleimnél mai napig nincs bekötve), szóval voltam eleget nélküle. Rajtam nem igazán változtatott a dolog, eddig is introvertált voltam, azután is az maradtam, csak egyszerűbb lett könyvet venni a neten :D legszívesebben egyedül töltöm az időmet most is. Azzal a pár barátommal szoktunk beszélni messengeren és annyi. 30xx
2022. júl. 7. 13:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire, sőt, nekem egy kicsit nyűgös is amikor folyton írogatnak emberek, és el is várják hogy válaszoljak egyből. Azóta kevésbé lehet nyugiban lazítani.
2022. júl. 7. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#13 vagyok

Lemaradt: 28 éves vagyok, munkában sok emberrel találkozok napi szinten + párommal élek.

A közelebbi barátainkkal inkább ritkábban de tartalmasabb/hosszabb programot szervezünk, pl közös nyaralás, túra este házibulival, stb. Velük nem igazán chatelgetek, max hogy ezeket a programokat leszervezzük.

2022. júl. 7. 13:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is #13 vagyok, ne haragudj :D

A helyzet viszont akkor is ugyanez volt amikor 2 évig otthonról dolgoztam egyedül. Abszolút nem lettem messenger-függő, sőt, egy picit még jobban bosszantott amikor a karanténos meg egyéb okból unatkozó ismerőseim írogatni kezdtek. :D

2022. júl. 7. 13:13
 16/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk az érdekes, hogy én sem a barátaim, ismerőseim társaságát keresem első sorban. Inkább itt az oldalon, vagy facebook, vagy egyéb netes felület ahol lehet emberekkel csevegni. Pontosabban jelen vannak emberek. És nem csevegni, hanem (időben) kötetlenül kommunikálni. Ahogy írtam is, érezni, látni az emberek jelenlétét.
2022. júl. 7. 13:23
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Discord fiókot se nagyon érte meg csinálni. Meghívtak egy könyvmegosztós szerverre, de máshol csak az értelmetlen szófosás megy...
2022. júl. 7. 15:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Sőt, akikkel amúgy sem szívesen találkozom, azoknak legalább ott a közösségi oldal, és nem nyaggatnak folyton, hogy ráérek-e, akkor válaszolok az írásos üzenetekre, amikor nekem jólesik, utálok telefonálni, így legalább telefonon ritkábban keresnek.
2022. júl. 7. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!